Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Recenze (954)

Amroth666 

všechny recenze uživatele

10.1. 2010 - Tento film si opravdu může říkat dojemný snímek. Krása. Sandra Bullock mě ohromně šokovala svou křesťanskou dobročinností a vždy svou hlavou. Je snad každým rokem krásnější. Ty záběry, kdy Michael Oher byl bezmocný a v očích byl vyděšený bych si pouštěl stokrát. Určitě i ta rodina se docela povedla sestavit a určitě to byl pro mě obrovský filmový zážitek. ____ Ať žije Amerika!!!! ____ OST 5/5 ____ ()

ifa 

všechny recenze uživatele

Možná moc americké, s předsudky o americké společnosti, s předsudky o křesťanské povinnosti, ale když se bavíte, neřešíte.A Sandra vzala luk a šíp, natáhla paži a vystřelila, každého možná netrefí. Mě trefila ne až tak dobře, do rukou, kdy na konci následoval potlesk jenom pro ni, ale ruce jsou jen kousek od hrudní oblasti. Já ji měla vždycky ráda. 75% ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo. A páčilo sa mi to dosť. Tých 5* si to zaslúži. Dojemný príbeh, skvelá Sandra Bullock a hlavne ten futbal. :) ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Nad tím přerostlým ňoumou by zaplakal i nejzatvrzelejší cynik. Neustále hází zaručenou sadu psích pohledů a šourá se jak největší nadělení na tomhle světě. Několikrát jsem si málem ublinknul. Neuvěřitelně americký film v tom smyslu, že průměrný Čech (možná i nadprůměrný) bude mít problém s pochopením mnoha narážek a významů – od titulní Blind Side (ještě že to hned v úvodu dlouze a podrobně vysvětlí) přes různé produkty denní spotřeby. Je to podobné, jako bychom Amíkovi pustili film, ve kterém se chodí nakupovat do Jednoty, pije se kofola, nadává na Růžičku a hraje evropský fotbal. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

neb jak správná americká křesťanka k přerostlému černouškovi přišla a naučila ho hrát správnou americkou hru. Ale fakt, že to celé je podle skutečných událostí je fakt pecka. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Celá myšlenka filmu byla moc hezká - šlo o lidskost a víru v člověka. Jenomže i takový krásný nápad se zdá znázornit jako největší kýč a to se tvůrcům přesně podařilo. A je to velká škoda - kdyby se ve snímku některé věci rozebraly víc do hloubky a všechno nebylo tak americky krásňoučké a růžovoučké mohlo by jít o hezký počin. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jako všechny sportovní a biografické filmy je to klišovité a schematické, ale zároveň překvapivě vtipné, zajímavé, citlivé a se solidním spádem, takže to vlastně uteklo jako nic. Takže určitě nic přelomového, ale jako jednorázový pohodový zážitek je to bezvadné. 75% ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Vlastne chapu, proc to ma tak silne pozitivni prijeti mezi vericimi a korporativismem zijicimi Americany. Nicmene z hlediska filmoveho pristupu, vystavby pribehu, hereckeho pojeti, dramaturgie atd, tak je to ostudne podprumerna zalezitost. Ktera by mozna dojala, kdyby nebyla odvozena z cele rady filmu pocinajicich uz nekdy s Rain Manem. A Zlaty Globus pro Sandru je fakt podpasovka ostatnim nominovanym - jeji plastikove nijaky oblicej zbaveny vsi mimiky mne spis desil, nez dojimal.. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

A Sandra Bullock přebírá sošku za nejlepší ženský herecký výkon. Zcela zaslouženě. Doufám že to tak v březnu bude. Pro mě osobně je i celý film favoritem na oscara. Pravděpodobně ho nevyhraje, ale byl skvělej. Filmy který jsou o sportu mam strašně rád, ale tenhle zase tak moc o sportu nebyl. Obdivuju Leigh Anne, co udělala, to jen tak někdo neudělá. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Je to tak mezi 4 a 5. Bylo to hezké, bylo to údajně podle pravdivých událostí. Sandra to zahrála gut, ikdyž místy když jsem se zaměřil na její nos, tak jsem viděl spíše Michaela Jacksona. Příběh milý, s dobrým koncem bez zbytečných romantických klišé. Prostě takový dobrosrdečný film s milým obsazením. Doporučuju... ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Mozna az moc optimismu a pozitivismu na jednoho ceskyho cloveka. Ale popravce, i kdyz je stoprocentni cukrova vata, kouka se na ni hezky. Treba uz jen proto, ze je to sice kralovsky prislazena, nicmene realita. Mozna jednoduchy, prvoplanovity a na hranici s kycem, ale ucinny a prinasejici radost. Jo, ne kazdej fim musi bejt ironicka komedie nebo sdiravy drama. Tohle je v poradku. A to si americkyho fotbalu vazim zhruba tak jako toho normalniho - slapani po hezky trave. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Sandru Bullock, ale co jsem věděl, bylo to, jaký tenhle film bude a to velmi dojemný. Sandra mile překvapila a film se mi po všech stránkách líbil, akorát mi tam chyběl nějaký větší dramatický zvrat a na konci u titulku sem se podivoval jestli ono se to opravdu stalo. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Oda na americky sen, ktora ma na velke pocudovanie takmer vobec nerozculila. The Blind Side je cielavedoma, pre Akademiu vytvorena citova vydieracka, ktora vsak funguje, dokonca je velmi zabavna a napriek vyse dvojhodinovej stopazi vobec nenudi. Oscar pre Sandru je sice nezasluzeny, ale vo svojom kontexte uplne pochopitelny. Pre mna naozaj prijemne prekvapenie...3,5/5* ()

carly 

všechny recenze uživatele

herci na jednotku. občas som im síce nerozumela ten southern drawl, ale inak dobré. príbeh pekne plynul bez nejakej väčšej drámy a pár krát som mala slzy na krajíčku. ale americkému futbalu stále nerozumiem. pekné boli tie fotky skutočného Michaela na záver ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velmi dojemny film, natoceny s lehkosti a vtipem. Sympaticke herecke vykony, Bullock usita role na miru. Zajimavy pribeh, nevim sice, do jake miry uveritelny ( samozrejme vim, ze se jedna o film dle skutecne udalosti ), ale ja jsem se dobre bavil. ()

kusper 

všechny recenze uživatele

WTF Si ze mě děláte srandu. Adoptuj si svého 150 kilového černouška, dej mu auto, at ho rozstřelí... Pohoda řeknu mým rodičům jak mizerně se o mě starají. =D Proboha za co oskar? ()

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama