Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Recenze (954)

Might_X 

všechny recenze uživatele

Sandra byla můj dětský televizní idol a zjištění, že bych jí stále z postele nevyhnal mi udělalo velikou radost. ()

Erichy 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný snímek s výbornou Sandrou Bullock ( pro mě obrovské překvapení ). Podle mě její nejlepší role. Ale byla to až moc velká pohádka, že jsem tomu místama moc nevěřil. Proto jenom lepší 4*. ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Sice plné žánrových klišé, která se hojně vyskutují vcelé řadě podobných snímků, ale přesto hlavně díky Sandře vynikající a inspirující. Místy opět díky Sandře velmi vtipné, ale taky dojemné. Jasně, že celou dobu směřuje do předvídatelného finále, ale scéna v restauraci kdy je Leigh Anne s ostatníma prachatýma paninkama, které sice ano jsou pro charitu trochu, ale vymlouvají jí, jak se zachovala ukazuje, jak moc je příběh výjmečný. Nevím ale asi bych si jentak domů nevzal velkého černého hromotluka, o kterém bych jen věděl že nemá kam jít a smutně kouká. ()

erapo 

všechny recenze uživatele

Čo sa dá tomuto filmu vytknúť? Jedine, že by som mu nikdy neuveril. A ejha! Ono to je skutočný príbeh. :) Na konci filmu som až plakal(!), keď som zistil, že musím dať 5 hviezd filmu so Sandrou Bullock. A ešte k tomu si to aj zaslúžila. ()

Merwin 

všechny recenze uživatele

Ano bylo to pěkný. pozitivně laděnej film. Ale nemám rád, když mi někdo vmítá Boha do tváře ( a je to dost řekl bych "Americký" ). Bůh nechce tohle a tamto a díky Bohu a cituji "Jestli nějakou zbouchneš ještě před svatbou tak přijedu a uříznu ti p***s!"... prostě typická Křesťanská Amerika... Ale dokážu některý věci co se mi nelíběj odmazat či nahradit takže mě sice možná trošku minulo ponaučení celého filmu, ale líbilo se mi to a bylo příjemný vidět Sadru Bullock tak trošku v jiným filmu než v béčkovým akčňáku nebo komedii. ()

lulu37 

všechny recenze uživatele

Možno to na niekoho pôsobilo prvoplánovo, zaškatulkovane...ale ja hovorím "no a čo?" :) nie vážne, the blind side neni len nejaký americký filmík, kde sa biela ženská snaží hrať na maminu čiernemu "stratenému" chlapcovi...ide tu o viac. Nie často sedím nalepená na monitore a hltám príbeh jak divá. Chvílami som mala slzy na krajíčku, chvílami som sa smiala a to dosť! SJ bol bohovský :D a Sandra? Sandra bola proste skvelá, žiadny priemer...Z celého srdca jej prajem, aby toho Oskara mala doma. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Z hlavní role herečky Sandry Bullock se dá celkem vyčíst, že nevypadá na nějaké zestárnutí. Stále velmi přitažlivá herečka, která v tomto snímku hrála opravdu výborně a jsem velmi rád, že pan Hancock zasadil do role právě jí. Co říci k Velkému Mikeovi (pardon Michaelovi) jiného než chválihodná slova. Do role tichého a statného hrdiny padne výborně. Soundtrack je také dobře podán a jediné co tíží mé černé srdce je poukazování na boha jako největší kladný symbol světa. Možná nedám 5* kvůli mému odporu k americkému fotbalu, ale přesto jeto nádherný snímek, který vezme za srdce a dojme. "Můžu už odejít?" ()

Saljack 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je snad první film, u kterého lituji, že děj nerozvedly a neudělali z toho "pořádné" drama. Moc jsem, ale nepochopil to vyšetřování. Jinak koukám, že Sandra vstala z mrtvých, hlavně jí to neuvěřitelně slušelo ;-) ()

akcul 

všechny recenze uživatele

Sandřino srdce pevné jako ocel se struskou amerického snu. Hladivý, citově vyděračný film s laskavým humorem, který zachraňuje reálnými základy "true story" sám sebe od komerčního slaďáku. K dokonalosti mi chybí, nebo spíše přebývá onen americký balast, kterého tu není naštěstí nevkusně mnoho a který vnukne naději v lásku bližního? Kdo v dnešním světě, kdy je lepší nedůvěřovat, pomůže? ... Leigh Anne. ()

Titleist 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo, moc příjemný film. Ukazuje nám lepší stránku člověka a takových filmů je dnes vzkutku málo. Pro mě velká neznámá Quinton Aaron a jak si to dává! Přesto, že obsah je velmi naivní, je based on the true story a jako takový je skvělý. ()

Mephisto 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který je o to krásnější, že je podle skutečnosti. A navíc Sandra Bullock v životní roli. P.S.: Bez urážky, ale lidé, kteří tomuto filmu dávají jednu nebo dvě hvězdy by se měli nechat vyšetřit... ()

swoulen 

všechny recenze uživatele

Ať už se tu propaguje od american smile po křesťanství, je fajn se taky jednou za čas podívat na nějakou tu pohádku s happyendem. Víme kolik zla je kolem nás, tak proč se na dvě hodiny nepřikovat do křesla a nestydět se za to, že nás tohle přesládlé vyumělkované drama baví, dojímá, rozesměje a na konci toho všeho v nás nechá pocit, že svět není zas tak špatný místo k žití. ()

tremors 

všechny recenze uživatele

Dramata moc nemusím, ale hodnocení a zaměření filmu mě přimělo se na něj kouknout. A kupodivu jsem nebyl vůbec zklamanej. Obrovskej černoch, který se ale ve hře "bojí" někomu ublížit a začne hrát až potom, co mu jeho"matka" řekne, že tým je jeho rodina. No prostě dojímavej moment a těch je v tomhle filmu hodně. Rozhodně jsem nebyl zklamanej. ()

Gladi 

všechny recenze uživatele

Fúha tak toto som nečakal, nemyslel som, že tento film ma tak dostane, naozaj veľmi dobrá dráma s nepochybne oskarovým výkonom Sandry. ()

m.zales 

všechny recenze uživatele

Na začátku tohoto filmu jsem měla pocit, že je to jen další nudná americká pohádka se šťastným koncem. Postupně mě ale vtáhl do děje, a když jsem pak zjistila, že je natočen podle skutečně události, o to víc se mi líbil... ()

p.i.t.b.u.l 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je klasa. Musím smeknout klobouk před tvůrci, neboť filmy dle skutečné události mám rád a navíc když se povede, tak dvojnásob. A tenhle film se opravdu povedl. Skvěle odehrané drama o mladém velkém černošském klukovi, který se ocitl na ulici a kterého se ujme rodina v čele se skvělou Sandrou Bullock. Klukovi umožní zázemí rodinného života, chlapec opět začne navštěvovat školu, kde zjistí, že má výborné předpoklady hrát americký fotbal. Kluk je však trochu pomalejší v myšlení, tak že první překážka, která ho čeká, je zlepšit známky ve škole, než bude moct hrát. Prostě podívaná, která se mně líbí. Absolutně dokonale ztvárněný příběh skutečného hráče fotbalu a rodiny, která se ho ujala. Tady mně nezbývá než jednoznačně doporučit. ()

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama