Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. To Protect His Blind Side ,2. Cello Song ,3. All Things Are Possible / Your Father ,4. Osmosis ,5. Hang Of It ,6. Unsquare Dance ,7. Eviction ,8. Summer Training ,9. Moms ,10. Thank Me Later ,11. Part Of The Family ,12. The First Game ,13. Gridiron Machine ,14. Inspired Play ,15. Taming Lions ,16. The Art Of Recruiting ,17. The Light Brigade ,18. Michael Graduates ,19. It's Your Life ,20. My Son Michael ,21. Goin' Up The Country ,22. Chances, ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ta paní byla moc hodná, že černochovi takhle pomohla, ale kvůli tomu to přece automaticky není dobrej film!!! Ze začátku dobrý. Čekal jsem, že se tam vyskytne nějaká dramatická linka, ale ono prd. Jen se všichni usmívají a mají se rádi. Postava Sandry Bullock už mě chvílema srala, jak všechny furt komandovala včetně manžela, totálního podpantofláka. Koukat se na to ale dalo díky titulnímu sympaťákovi. Klasickej obří dobrák, co by ani mouše neublížil a zaslouženě ke štěstí došel. 50% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tenhle pohled jsem viděl už mockrát. Bude po jejím." Tak to máme s panem Tuohym společné - jsme nezpochybnitelnými vládci domácnosti a to až do okamžiku, kdy se ženy vrátí domů. A když se rozhodnou změnit postavení sedačky, přepnout televizní kanál nebo adoptovat několikatunového černocha, tak bude po jejich. Takže se doma najednou může objevit Michael, který je hrdým vlastníkem IQ 80 a 98% ochranných instinktů, což z něj může udělat i hráče NFL? Já s tím tedy souhlasím, protože americký fotbal považuju za zábavu velkých a silných debilů a v tom příběh nemá slabinu. Další jeho výhodou je skutečnost, že na dramatickou strunu brnká velmi umírněně a vyvažuje ji lehkým humorem. Svět je tedy v rovnováze, Michael na hřišti a mně snad ukápne jedna upřímná slza dojetí. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nesúdim. Prečo by som aj mal keď sa kedysi jeden sociálne zle zabezpečený černoch/velikán reálne popasoval s nešťastím a zrejme vopred zbrane nezložil. To sa cení. Hrozba gýčovitej rekonštrukcie sa však naplnila a kresťanský brainwashing s menovateľom duchaplnej adopčnej otvorenosti sa domáha porozumenia. Napriek mojej neznášanlivosti si Sandra Bullock aspoň na zlomok svojho kariérneho šaškovania siaha na imaginárny vrchol nevtieravého herectva a rolu matky/boháčky zvláda s gráciou. Žiaľ vypočítavá zvieracia kazajka, ktorou ma John Lee Hancock v istých pasážach zväzuje je faux pas povážlivého rangu a nevytrhne to ani ukazovák na portrét cudzoložného Busha. Takže je na každom či chce byť "znásilnený" alebo "radodajný". Inu uhol pohľadu, že ano. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem četla článek o chlapci z chudinské čtvrti. Bez otce, každou chvíli u jiných pěstounů. Zabili ho při konfliktu mezi gangy. Psali o jeho famózním sportovním nadání, a o tom, jak mohl vypadat jeho život, kdyby nesešel z cesty a neodešel ze školy. Zemřel v den svých 21 narozenin. Mohl to být kdokoliv. Mohl to být můj syn Michael. Ale nebyl….. Tohle neberte jako spoiler, ale jako fakt: nádherná story podle knihy Michaela Lewise o chlapci, který dostal šanci a dokázal ji využít. Takovýmto filmům bych dával Oskara. Na jejich konci jste totiž plni dojmů. Jasnou hvězdou filmu je S.Bullock. Její energická a rozhodná žena je parádní. A pak příběh a režie. Přestože tu jde i o fotbal – ten americkej samozřejmě (to je ten, kterýmu nerozumím), není sport na prvním místě. Připravte se na citlivý příběh a možná i na hodně ,,slzavých“ scén. PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Quinton Aaron se v přípravě na roli Michaela účastnil tréninků s týmem technické univerzity v Georgii. (HellFire)
  • Mnoho trenérů si ve filmu zahrálo sama sebe: Phillip Fulmer (bývalý trenér Tennessee), Lou Holtz (bývalý trenér Jižní Karolíny, později televizní komentátor), Houston Nutt (bývalý trenér Arkansasu, pozdější trenér Ole Miss), Ed Orgeron (bývalý trenér Ole Miss, pozdější asistent v Tennessee), Nick Saban (bývalý trenér LSU, pozdější trenér v Alabamě), Tommy Tuberville (bývalý trenér Auburnu, pozdější ternér Texas Tech). (HellFire)
  • Do kin byl film rozesílán po označením „Wonderbar“. (HellFire)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama