Reklama

Reklama

VOD (1)

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pravdivost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontroverze. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Ant 

všechny recenze uživatele

Cítím něco shnilého ve Státech amerických... Velmi dobré politické drama s osobním příběhem dvou manželů, kteří vládě USA pořádně zavařili. Začátek působí trochu pomale a nesourodě, ale děj brzo nabere obrátky. Watts i Penn jsou výborní. Přesně v takových rolích bych si Penna představovala vidět víc a víc. Powell opět nezklamal a dodává svou hudbou dynamiku celému příběhu. Hollywood by se do těhle témat měl pouštět častěji. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně to teda jako fér hra na diváka nepřišlo vůbec. Doug Liman možná točí libivý filmy, ale tenhle se mně nelíbil skoro v ničem. Thriller mě musí v něčem trknout. Ne, abych dostal na milionkrát vypranej nápad s naprosto průměrnou akcí. Možná jsem už rozmazlenej, když ale chci thriller na takové téma, chci aby byl originální. Jinak to nemá smysl sledovat. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Až keď sa ťažisko príbehu presunulo z hliníkových trubiek na samotné odhalenie a celý proces, film nabral na obrátkach. Ide o kvalitný thriller s výbornou ústrednou dvojkou, no chcelo to viac samotnej konfrontácie. Chcelo to detajlnejšie zobrazenie toho tvrdého a nerovného boja. Chcelo to dlhšiu minutáž... V hodnotení to je dobrá trojka, resp. slabá štvorka, hoci by som rád išiel ešte vyššie, perspektíva tu bola. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Bush junior chtěl vlítnout na Sadáma a mazaně to zdůvodnil, že je Sadám hrozbou vesmíru, protože si podomácku tajně kutí biologické a nukleární zbraně a materiál na to vyhandloval od Afričanů. Jenže Sadám jako na potvoru byl mimořádně v tomhle nevinně a navíc se profláklo, že o tom vrchnost věděla dopředu. Jeden bývalý velvyslanec se pak odvážil vyslovit tuto skutečnost nahlas. A takový zrádcovský akce Bílý dům netoleruje, proto v zájmu lidstva válcuje podle libosti koho si zamane. Hlavně ty, kteří se postaví tomu rozjetému buldozeru do cesty. Sean Penn tradičně exceloval, Naomi Watts taky velmi přesvědčila a jejich vzájemná chemie na plátně od dob 21 Grams ještě vyzrála. Fair Game je další zdařilé politické drama, které v samotném jádru odhaluje, jaký je politika nehumánní humus. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem alespoň jednu chladnokrevnou akční čističku bez kompromisů. Nakonec jsem ji nedostal. Liman režíruje ultra úsporně, bez zbytečných teatrálních eskapád a rádoby cool záběrů. Fair Game je férový příběh podle pravdy, který si nehraje na něco víc, než je. A je to v podstatě průměrná story o falešném obvinění, kde se střetáváme s celkem ožehavými tématy minulosti nedávné a faktem, že Liman si velmi šikovně hraje s událostmi let minulých a tak nějak po očku pomrkává na členy bílého domu. Trochu jak Oliver Stone, schovaný za akční kamerou a minimalistickou hudbou. Nadstandartní, leč neakční. Watts strhující, Penn až na jednu scénu standartně dobrý. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (12)

  • Natáčanie prebiehalo predovšetkým v jordánskej metropole Ammán, na americkej pôde v mestách Washington D.C. a New York City. Filmári tiež pracovali v Káhire. (Real Tom Hardy)
  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Valerie Plame, která své zážitky líčí i ve stejnojmenné knize z roku 2007. (Coldrex)

Související novinky

Na Hromnice o mrtvolu více

Na Hromnice o mrtvolu více

26.08.2010

Akční military sci-fi není nikdy dost. A tahle by mohla být zajímavá – studio Warner Bros. zakoupilo práva na bestsellerový román japonského autora Hiroshiho Sakurazaku All You Need Is Kill. Hrdinou… (více)

Reklama

Reklama