Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věk pětatřicet, introvert, chorobně plachý. To je Cyprien. Svůj čas dělí mezi práci IT manažera v módním časopisu Dress Code a kyberkavárnu, kde se schází s přáteli. Ti spolu s Cyprienem patří do generace „počítačových maniaků“, co tráví noci na internetu, sbírají DVD, pro které je Star Wars náboženstvím… a kteří jsou ve svém reálném životě někým jiným... (Magic Box)

(více)

Recenze (33)

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Nudný příživník na zatím (možná naštěstí) dost opomíjeném IT prostředí. Opravdu nechápu to dementní klišé, že snad každý „ajťák" je zobrazován jako chcípák, šmudla, sportovní antitalent a sexuálně frustrovaný zoufalec. Zřejmě je to pro „autory" jediný způsob jak téma pojmout tak aby bylo dle nich vtipné. Tady se až tak moc snaží, že vše působí přesně naopak a těch pár pár slušných hlášek to nevytrhne. Ztráta času ... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nezáživná komédia o partičke vyjadrovaním, správaním aj výzorom "tak trochu" iných IT týpkov, ktorým kraľuje Cyprien. Toho tu hrá Elie Semoun (Daltoni, Asterix a olympijské hry), ktorý je dorobený tak, že by ho aj vlastná matka mala problém identifikovať. Dosť som sa na túto komédiu tešil, ale bohužiaľ väčšina hlášok pre ľudí s minimálnou hladinou IT vzdelania ide totálne do prázdna, príbeh je tuctový a správanie a výzor celej "mimóznej" party je fakt dosť odpudivé. (zažltnuté zuby, staré teplákové súpravy atď), takže ma paradoxne najviac potešila prerábka songu od Jermaine Jackson & Pia Zadora - "When the rain begins to fall" v záverečných titulkoch, čo teda naozaj neni dobrá vizitka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Typická komedie na téma ošklivý zamindrákovaný brejloun a krásná dívka, tentokrát francouzské provenience. Cyprien, tak se i komedie jmenuje v originále, je sice počítačový nadšenec (což se projevuje tím, že paří hry, obdivuje svět Hvězdných válek a je nesmělý a doma zalezlý), ale v zaměstnání i v soukromém životě nešika a lůzr k pohledání. Doma si před spaním pouští video se současnou nejslavnější sexy modelkou. Když je nutné najít ve firmě, kde dělá, někoho na obálku, kupodivu k jeho názoru se přikloní majitelka. Sám Cyprien má předat dárek. Jenže majitelčin syn chtěl na obálku protlačit svou milenku, jinou modelku, a tak Cypriena odstaví a těžce mu zavaří... Jenže stále je tu kyberprostor a nečekaná možnost, která Cypriena zmužní a on se může pomstít i stát se mužem svých snů... Jen si nevšimne, že na to doplácí jeho charakter. Současné francouzské komedie bohužel nechápu - začínají pro mne být zhruba tak srozumitelné jako thajské nebo korejské horory. Ani tady není v podstatě čemu se smát, spíše se člověk diví, jaké pitomosti můžou někoho napadnout natočit. Role Pierre Richarda bývaly lehce úsměvné, nebyl to úplný pitomec ani vizáží, ani činy, a nebylo těžké mít toho hodného moulu rád. Cyprien je vizáží totální pitomec, chová se jak idiot, ale tvůrci chtějí, abychom ho takového měli rádi. Jenže na něm není co mít rád, takového cvoka by každý rád taky ignoroval a nakopl. Takže nakonec nechápete, co se na něm může té docela hezké holce z práce líbit, že k němu nakonec přilne. Zkrátka to tu skřípe, jde jen o blahovůli scenáristů, aby pitomec byl hodným a milým stvořením. Přitom stačilo málo - netlačit tak na pilu. Nevím, jestli je francouzský divák už také tak tupý, že musí mít všechno na doraz a nepozná náznaky. Tam, kde Pierre Richardovi stačily právě ony nesmělé náznaky, musí mít Cyprien těžké velké brýle, předkus a šilhat. Tam, kde by Pierre Richard zkoušel podložit neustále se houpající stůl vším možným, tam Cyprien musí stůl rozbít na padrť. Možná pro tupce je takový doslovný humor přínosem, osobně ale oceňuji onen náznakový. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

S filmem jsem udělal přesně jako jedna hláška z filmu "jednou kliknu, pak dvojklik,do koše a vysypat"! Tohle se rovnat s geniálním IT Crowd nesmí! Nudná,blbá a ke všemu hlavně nezábavná variace na téma Velký (přaní být někým jiným-lepším a uspět) jen v IT prostředí. Nikdo z hrdinů mi nepřišel sympatický a tak jsem fandil záporákovi. Tady bych přidal "nelíbí se uživateli"! ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Výborná pohádka o ošklivým žabákovi, co se stane krasvcem. Pokud to berete jako pohádku, tak to není tak zlé :) Je tam záporák, kladný, jeho láska, poučení a všechno, co pohádky mívávají. Občas jsem se i zasmála. Nic světoborného, oddychová komedie na nedělní odpolende. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Cyprien naprosto dokonale splňuje všechna ajťácká klišé, která na světě existují a taky i ta, která ještě nebyla objevena. Námět samozřejmě vychází z legendárního Jekkyla a Hydea. Ani to tvůrci nezastírají. Víc se mi teda líbila ta figurka ajťáka. Byla mi mnohem sympatičtější, i když to byla takový roztomilý ňouma. Umělecký ředitel časopisu byl totální blb. Potěšila mě přítomnost Catherine Deneuve. Je to stále okouzlující dáma. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Frantíci to s komédiami vedia. Tu ale dokázali, že vedia aj žalostne NEVEDIEŤ. Naparfumovaný týpek je fakt frajer, ale zase nie až taký, aby sa na ňom mal stavať film (a že toto bolo tak je evidentné). Zlo! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ubohost. Když je Cyprien looser, je film dost pitomý, vrší jedno stupidní klišé za druhým, ale tak trochu se na to ještě dá dívat. Když se postříká sprejem je to stupidní, stupidní a stupidní. Jak píše Kryton, stejně jako se praví ve filmu, "jednou kliknu, pak dvojklik,do koše a vysypat". Jen se to s tímhle filmem má udělat dřív než ho zkouknete. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: (Dvě partičky ajťáků z konkurenčních internetových kaváren Takashi a Godzilla se navzájem urážejí.) Takashi: - "Tak co, pořád hrajete na minitelu?" Godzilla: - "Takashi, kdyby blbost měla fórum, tak budeš webmaster." Takashi: - "Já ne, ale slyšel jsem, že tvoje máma připojuje úesbéčka v pekle." Kiki: - "Na tebe kliknu, dvakrát odkliknu, hodím to do koše a vysypu." Takashi: - "Víš co seš ty? Laser disk, kterej ani neexistuje." Kiki: - "Ale ne, firewall!" Godzilla: - "Ano, můj kámoš nemá štěstí, tak zapíná firewall." Cyprien: - "Mně se víc líbil ten laser disk." (Po chvilce.) "Hej, Takashi! Řekni nám, jestli ve svém bytě máš oprávnění přijímat kabelovku nebo satelit?" Godzilla: - "Cypriene, to nemá bejt otázka. To musí bejt narážka..." Takashi: - "Cypriene, zajímal by tě neomezenej víkendovej paušál na držení huby?" partička od Takashiho: (jednohlasně) - "Game Over!" (Cyprien později pro sebe.) Cyprien: - "No jo, měl jsem mu říct, že mám celoroční předplatné, abych moh mluvit tak dlouho, jak dlouho budu chtít. Jo, měl jsem to říct." ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Ano je to absolutně béčková komedie s absolutně šíleným hercem,ale stále se nemůžu zbavit pocitu,že mě to prostě bavilo!Tedy alespoň občas padli fakt slušný hlášky!Občas jsem se jakoto fanoušek všemožných filmů hráč počítačových her a sběratel všech možných serepetiček viděl ..já vím je to úchylný,ale to celej ten film právě taky. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Jestli čekáte něco ve stylu IT crowd, budete hluboce zklamáni, stekně jako já... Český distributor se měl radši držet originálního názvu, čili by mi tím ušetřil hodinu a půl života. Jinak oblíbený výraz "ptákovina" se pro Švihlýho Cyprijána hodí náramně. Nebýt pár úsměvných odkazů na Hvězdné války a sem tam slušný osmdesátkový flák, tak dám odpad jak vyšitej... PS: Domnívám se, že pole IT je stále neoarané a že by se nějaká komedie z tohoto prostředí natočit měla... ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Ach jo, škoda jen té zápletky ve stylu - Zamilovaný profesor s E. Murphym. Je to celkem už nudné a ničím to nedokáže zaujmout a to ani nemluvím o moralizování na konci (a hlavně každý ví, jak to celé dopadne). Když pominu toto, tak se jedná o velmi slušnou komedii se spoustou odkazů na filmovou tvorbu a várkou geek vtipů. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Ajťák je ten co programuje (hry ho nudí, neboť v nich vidí jen algoritmy), dělá správce, věší si na stěny krásné dívky ve spodním prádle s tučňákem na bříšku. Tady jde o ukázkového závislého pařana, kteří močí do petlahve, aby nemuseli přerušit expování v onlinovce. Takže to vlasně není o mně :-) Díky tomu lze přehlédnout vtip na win u "meka", vlastně se snaží ze začátku ukázat jak strašným někdo může být a pak už jde spíš o romantické spojení ženy a spoka. Je to i vtipné, dokonce mi některé rozhovory připomenuly toho inda z Johny 5 (možná je to blbost, ale můj mozek to tak propojil, bůh ví proč...). ()

Drom 

všechny recenze uživatele

To disko bylo dobrý. Elie Semoun dokonce výborný. Tím ovšem veškerý výčet pozitiv končí, protože ostatní je kupa neoriginálních přihlouplých cárů parodie na komedii. Profese Ajťáka nemá naprosto žádný význam (a mleli pěkný kraviny). Mohl to být klidně údržbář nebo kuchař, zkrátka profese při které postava něco umí. Na rozdíl od ostatních povrchních aktérů, kteří neumí nic. Teda ne nic pořádnýho. Odehrává se to totiž na popředí vydavatelství reklamního katalogu na blbosti. Rozuměj plátek o módě. Vyloženě mě nerozčilovala žádná z postav, jak to tak obvykle bývá, ale bylo to vážně celkově dost slabý. Vlastně nejlepší jsou ty disko vložky s přeměněným Cyprienem. Ještě bych pochválil některé pokusy o oživení pomocí kamery a zpracování scény, ale i tak z toho víc než dvě nedostanu, protože bych od komedie čekal víc a ty případné drobné potěchy nebo sem-tam něco vtipnějšího (rozuměj ne sto let starýho) to neudrží. Váhám mezi jednou a dvěma, tak řekněme slabší dvě? ()

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

Teda větší a trapnější krávovinu aby pohledal, to by se i Amíci museli teda hodně hecnout, aby to trumfli. ()

Reklama

Reklama