Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

VOD (1)

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

F.man 

všechny recenze uživatele

Ten Michael Sheen asi vážně umí hrát. Dostal mě v Královně, dostal mě ve Frost/Nixonovi a teď mě dostal i potřetí v The Damned United. Každopádně jakožto fotbalový fanoušek jsem se hodně bavil. Tom Hooper si udržel režii pevně pod rukou (no a na King's Speech se těším zase o něco více) a vykouzlil komplexní snímek, který dle mého bude fungovat i na lidí, pro který je nějaká kopaná španělskou vesnicí. Rozhodně velmi milé překvapení, které jsem od tohodle malého britského snímku rozhodně nečekal. Things are going to be a little different around here... without Don. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ nepočítam ringové filmy (Million Dollar Baby, Cinderella Man, The Wrestler), tak sa jedná určite o najlepší športový film od Any Given Sunday. Obzvlášť filmy o futbale sa dnes netočia s takou gradáciou a hlavne kvalitami, aké by si tento šport zaslúžil. Angličania sú na svoj národný šport ale patrične hrdí, a spojením s perfektným príbehom a bravúrnymi hereckými výkonmi vzišla na svet perfektná filmová lahôdka. Paradoxne, aj keď futbal zohráva vo filme veľkú rolu, tento film ho skôr využíva na zaznamenanie príbehu veľkej osobnosti anglického futbalu, jeho ambíciách, lakomosti, dychtivosťou po úspechu, jeho rozpad kariéry, či priateľstva. Réžia je naozaj skvelá. Film mal šťavu, nenudí, perfektne a efektne využíva myšlienku častých časových prešmyčiek, ktoré film absolútne nerozhádzali, práve naopak dali mu ten správny ráz. Atmosféra je veľmi hravá, ale miestami dokáže naozaj pritlačiť a dramatické momenty nesklamú. Rovnako ako záver s úplne dokonalým citátom. 90%. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Jasných pět hvězd, protože anglický fotbal miluju. Hooper natočil snímek o legendárním anglickém trenérovi a jeho asistentovi kteří dotáhli průměrne týmy až na vrchol nejel v Premier League. Brian Clough musel být neuvěřitelný trenér a jeho asistent musel mít neuvěřitelný čich na nákupy a posilování týmu. Pro fandy fotbalu povinnost. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdo zná z medií Chosého Mourinha musel si připadat jako v Jiříkově vidění. Ale joo zazněla tam jedna věta, který mě sedí v hlavě doteď a Miša Sheen jí řekl po nebo před zápase s Juventusem, kdy mu předseda klubu chtěl diktovat sestavu. To totiž platí hlavně na dnešní "moderní" fotbal, pro koho že se fotbal ještě vlastně hraje ? A nejsou přednější grilovaný kuřata ve VIP než samotná hra ? Fotbal se čím dál tím víc stává trapnou karikaturou v rukou politickejch zkurvysnů, zazobanců s nulovým vztahem ke klubu a jeho tradicím (Slavie, Bohemka, Baník ) kde se slovo VIP skloňuje častěji než v prezidentských pozvánkách na reprezentativní večeři. Kde se musí dávat úplatky, za výhru, úplatky za remízu, kde se musí dávat úplatky za pořadelství šampionátu, kde je přednější reklama na dresu místo jména hráče, kde slovo fanoušek známená "ááá to je ten povl, ten dobytek, ten poslední odpornej rušivej element naší snobský a neupřimný, kdysi tak krásný hry zvaný fotbal". Takže lidi jako je Chosé, nebo tady Brian či náš Hofťa nebo Franc jsou to poslední přitažlivý na fotbale, sportu, který za svou masovou popularitu u obyčejných lidí platí až příliš vysokou daň. Dobrej film, moc dobrej film z dob kdy se fotbal ještě hrál pro lidi a ne pro mocipánský paňáky. ()

predators 

všechny recenze uživatele

...ani né tak o hře samotné, jako o jejím zákulisí na manažerských postech a jejich "útrapách". Ukázka toho, že být na trenérské lavici, není žádný med a ten, s kým se "zametá", nejsou hráči, maséři ani hlavní funkcionáři, nýbrž právě trenéři. Originální atmosféra a povedené fotbalové prostřihy patří k tomu dalšímu, co budete na tomto filmu milovat...stejně jako fotbal :-) 77% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Rekordem, kterého si údajně Clough velmi cenil, byla šňůra neporazitelnosti ve 42 po sobě jdoucích ligových zápasech při jeho působení v Nottinghamu Forest v letech 1976 a 77. Tento rekord překonal až londýnský Arsenal a stalo se tak v dubnu 2004 - měsíc nato Brian Clough zemřel. (curfew77)
  • Brian Clough sa v rebríčku 20 najväčších manažérov britského futbalu všetkých čias, podľa britského futbalového magazínu FourFourTwo (8/2009), umiestnil na 6. mieste, jeho rival Don Revie na 11. mieste. (Villan)
  • Filmovalo sa na autentických miestach, a to v meste Leeds, Chesterfield, Scarborough, Wakefield či na španielskom ostrove Mallorka. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama