Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na sklonku léta zapustí v ospalém baltském rybářském městečku kořeny silná, zakázaná láska – těsně před začátkem školy se osmnáctiletý Christian zamiluje do své nové učitelky angličtiny Stelly Petersenové. Ani jeden z nich nedokáže vzdorovat intenzitě jejich vzájemné přitažlivosti. Zatímco však Christian začíná plánovat jejich společnou budoucnost, Stella se ze zakázaného vztahu snaží vymanit. Christian, který se musí vyrovnat s bolestnou ztrátou milované ženy, se ohlíží za svou první velkou láskou – láskou sestávající z několika letmých okamžiků, které navždy ovlivní jeho život. (HBO Europe)

(více)

Recenze (13)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pár na nepohľadanie. Nemci museli ísť pre škaredú učiteľku až hen do Belgicka, ako by nemali doma ozrút dosť. Ešte že Christin sa k nej hodí a s pravým fašounským kukučom dáva najavo, že pri tejto romantickej dráme sa roztopí nejedno svastikové srdce. Niet divu, že štyridsiatnička, ktorá sa len pred chvíľou urazila slovám jedného pána, že je coura, odrazu podľahne čaru úspešného absolventa Hitler Jugend. Našťastie sa to rozvinie do celkom zaujímavej drámy a učiteľka oľutuje, že neostala len pri fajčení cigariet, čo napovedá už samotný názov. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

TAK jednou se to dá vidět , i když ty výkony , myslím herecké , byly takové bez větších emocí , dějových zvratů , tedy až na tu ránu do hlavy na lodi . Jinak chápavý otec CHristiana a nechápavý otec Stelly . Film pro mladé , kteří právě potkávají první lásku . Závěr je smutný a to je možná škoda . ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak starší, ale stále šarmantní učitelka, dá mlaďákovi čuchnout popelníku a pak se diví, že mlaďákovi se hroutí svět. To mě fakt fascinuje. Naivní tu není jenom ten kluk, ale hlavně ta učitelka, která do toho jde do plnejch. Příběh tak v první půlce působí místy dost trapně a úplně jsem nerozuměl těm emocím, který se tu proměňovaly jak na nějaké středně náročné dřevěné horské dráze. Němci tu ještě ke všemu ty emoce představovali poměrně dost suše. Závěr ale přidal na intenzitě a tak se tento film šoupl do solidního průměru. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Láska mladíka ke zkušené starší ženě, která se snaží držet odstup, poté co si s ním užila. Christian byl úplně poblázněný a jako každý nezkušený muž touží po ženě, kterou musí stále dobývat. Hold zakázané ovoce nejvíc chutná. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Dnes už celkem ohrané téma Němci velmi dobře zpracovali. Slabinou je scénář, kdy některé dialogy jsou vyloženě kýč, ale jinak krásné prostředí, kamera i zvuk a herci to dali taky skvěle. Přelohu neznám, ale oceňuji, že film se drží více romantického žánru a ne dramatického. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Stella (Julia Koschitz) v autobuse hraje na kytaru a zpívá anglickou lidovou píseň, která původně pochází ze středověku, a to „Scarborough Fair“. Tuto baladu celosvětově proslavilo folkrockové duo Simon & Garfunkel. (Dlubal David)

Reklama

Reklama