Reklama

Reklama

VOD (1)

Kamarád taky rád... Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu (Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (332)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rutinní romantická jakože komedie o tom, jak se na začátku vcelku dost narušený a nesnesitelný Jason Bateman po zklidňujících a zmoudřujících letech nakonec dá dohromady s poněkud stárnoucí Jennifer Aniston, která tady pokračuje ve svém už pár let trvajícím hledání se v poloze "už ne té mladé nezkušené módní kočky z Přátel". Scénárista vsadil na "aktuální téma" blbky, co si není v dnešním šíleném světě schopná najít toho pravého, a tak si poslouží "moderním způsobem". Vyšel přitom z údajně podstatně méně veselé a z hlediska vyššího principu mravního podstatně promakanější (na šesti stránkách;)) povídky Baster od Jeffreyho Eugenida, co napsal třeba Virgin Suicides a dostal Pulitzerovu cenu, takže rozhodně není žádný žabař. Allan Loeb to pro filmové účely víc než jen trošku zlimonádoval a výsledek je Záměna. Vývoj hlavních postav směrem k dospělosti celkem funguje, ale těm dvěma jsem ani na sekundu nevěřil, že tohle mají být ti, co se hledali, až se našli. Pokud má být Switch realistickým pohledem (s nezbytným humorným nadhledem) na to, že žádná šílená romantická láska neexistuje, a že sympatie a sdílené hodnoty zvítězí nad lží a nenávistí, pak to klaplo. Ale moc dobře se mi na to nekouká, a těch necelých 60% průměrného hodnocení svědčí o tom, že to není jen můj problém. Co je můj problém, to je fakt, že bych Anistonovou utřískal za její neexistující výchovu (vysvětlení o původu mrňouse se nepočítá), ale to je problém zřejmě každého rodičovství výhledově očekávajícího chlapa, řekl bych:) Řemeslně pěkné, originalitě dosti vzdálené, bez chemie, zato s Juliette Lewis, která by měla už taky opustit kategorii alternativních diblíků, protože už je na tom spíš jako Barbra Štrajzandová v komediích o Fockerech. 60%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle byl teror jak od Al Kajdy. Nejdřív tam Jennifer lítá jak opálený letadlo a shání sperma, pak skok a shání pro toho svýho spermoníka taťuldu a aby toho nebylo málo, tak hlavní hrdina vypadá jak tři dny starej rohlík. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $27,779,426 Tržby Celosvetovo $49,830,607Tržby za predaj DVD v USA $6,581,692 //počet predaných kusov 434,263║ Chýba tomu lepšia vyváženosť, lebo ťažko to zaradiť do nejakého žánru, kolíše to medzi rodinnou drámou a komédiou, ináč ako príbeh to nemá zlý ani výber hercov nebol najhorší, možno to chcelo len o niečo šikovnejšieho režiséra, takto len slabší priemer. /45%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Dobrá romantická komédia , nie najhoršia, nie najlepšia. Jednoduchý dej z klasickým klišé nijak neupúta, ale pre vybraných jedincov, ktorím tento žáner sedí, pozdvihne náladu celkom vysoko. Ja osobne som sa nenudil, čiže 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Záměna se mi sice nelíbila, ale ponudil jsem se při ní parádně. Možná proto, že jsem nikdy neměl úžasný poševní sliz a ani nikdo nikdy nedevalvoval mé semeno, což jsou jediné dva úsměvné okamžiky snímku. Takže nějakou tu hvězdu vykouzlím za pár Goldblumových trefných postřehů a za slabost pro Jennifer Aniston, které jsem ochoten zapůjčit nějaký ten sex od chvíle, kdy poprvé usedla na gauč v Přátelích. Jejímu výběru projektů však skutečně nerozumím. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Klasický odpočívák..Jennifer Aniston jako vždy dobrá a Jason Bateman to také tak nějak ustál. Nový nápad, nový děj..proč ne? 3,5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začátek mi přišel takový zdlouhavější, hrozně jsem chtěla, abych už "to" provedl, protože do té doby je to takové polykání horkého vzduchu... Ale pak je to fajn, je to milé, je to vcelku vtipné, má to dobrý řeči. Průměrná komedie. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film s Jennifer Aniston, který není ani komedie, ani romantika, ani melodrama a ani rodinný. A že by film nastavoval zrcadlo společnosti, toužící po umělém oplodnění? To už vůbec ne, přátelé. Jak už jsem naznačil, film Záměna je založen na myšlence, nechat se oplodnit dárcem a jaké to bude, když se vzorky zamění. Jů, to je skvělá myšlenka. Tu ve filmu vyprodukovala poprvé vyloženě nevtipná Jennifer Aniston. Tato myšlenka se ovšem nelíbí jejímu dobrému kamarádovi tradičně neurotickému Jasonovi Batemanovi. Pochopitelně, že se mu myšlenka nelíbí, protože tajně miluje Jennifer. Na scénu přichází alfasamec Patrik Wilson, jehož varlata jsou plná horkých spermií k rozdávání a na zápletku je zaděláno. Ovšem, tuto zápletku rozluštíte ještě dříve, než se skutečně zašmodrchá. V polovině máte chuť film nějak přeskočit na konec a jen si ověřit, zda vaše teorie byla správná a hurá z kina domů. Paradoxně je opět ve filmu nejvýraznější dětská role, ale ten chlapeček celý film neutáhne, i kdyby byl sebechlapečkovatější. Film se tedy jeví jako další z řady naprosto zbytečných rádoby komedií, který bych ani nedoporučil na deštivé odpoledne, jejž by se tím stalo ještě nudnější. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další film, jehož slibné prvotní nápady musel do scénáře sepsat android, jehož nastavení indikovalo "all genre clichés possible". ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston mám ráda a filmy, v nichž vystupuje, mi vždy zajistily přinejmenším příjemný zážitek. Není to herečka, která by ztvárňovala náročné a propracované charaktery v syrových dramatech a ani nehraje ve filmech, které by měly nějak extra vysoké hodnocení. Jde převážně o průměrné romantické komedie, které mi však vždy způsobí úsměv na tváři, pobaví mě a jsou ideálními oddechovými snímky. Záměna patří mezi ně. Co na tom, že se jedná o stále stejné postupy, klišé či scénáře? I při tomto se může jednat o příjemný a nenáročný zážitek. Smíchu jsem zde nabyla hodně:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od podobných stereotypných filmov som si dal skoro na polroka pauzu a po tak dlhej dobe mi komédia tohto typu prišla celkom vhod. Dopozeral som ju bez väčších problémov, dokonca ma miestami príjemne prekvapila. Samozrejme, že napriek tomu sa jedná o čistý šedý priemer a scenár je len precedenou kombináciou jeho žánrových súrodencov. Scenárista pôsobil dosť kŕčovito najmä v scénach, ktoré mali byť svieže a zábavné. Oveľa prirodzenejšie však na mňa porobili herci a tak som sa dočkal okrem avizovanej nádielky humoru aj príjemnej rodinnej drámy. Škoda však, že režisér nevedel odhadnúť v ktorých okamihoch má viac pritlačiť na pílu a tak bol celý feeling z filmu dosť rozpačitý. 60%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Snímek rozvíjí zápletku z krátké šestistránkové povídky Baster od držitele Pulitzerovy ceny Jeffreyho Eugenida (autor předlohy k filmu Smrt Panen/The Virgin Suicides Sofie Coppolové). Filmaři ale kritický tón a ostré hrany povídky obrousili, morální stránku Wallyho činu radši nerozebírají, na otázky, které povídka kladla, polopaticky zodpověděli, a vše nasměrovali do nenápaditého "povinného" happy-endu rychleji, než řeknete Hollywoodské konvence! Film není příliš romantický, stejně tak se nejedná o komedii. Jediný zdroj zábavy zde představuje svými občasnými komickými výstupy Jeff Goldblum ve vedlejší roli, což je zkrátka trochu málo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Solidní zástupce žánru romkom. Nic zvláštního, naprostá rutina, vše je jak má být. Ona je sympatická, ale slepá vůči svému budoucímu protějšku, on je zabedněný a spojí je samozřejmě až náhoda a počkat si na happy end musíme až po zdánlivě definitivní rozluce. Jennifer Aniston je žánrový profík, ostatní jí to nekazí, takže není o čem. Ideální relaxační film, který na sebe nestrhává zbytečnou pozornost, neklade otázky, jen plyne a plní svou funkci. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, věděl jsem, do čeho jdu a byl jsem připravený, že to nebude zas tak skvělé, ale že to bude takhle špatné, to jsem fakt netušil. Holt každý den člověka něco překvapí… The Switch je přímo ukázkový příklad filmu, který je dělán podle šablony. Herci nevystupují ani na malý okamžik ze zažitých kolejí, není tady ani jediný náznak originality, vtípky jsou (až na jednu či dvě scény) ubohé a předvídatelné a celý film je nehorázně nudný, až jsem měl na konci chuť usnout, nebo to vypnout. Na tomhle filmu je vlastně téměř vše špatně. Sem tam to akorát Jason Bateman vytáhl z (pod)průměru a občas to zachraňovala i Jennifer, ale jinak nic. Jedno velké… nic. Nechápu, jak režisérské duo, které stojí za téměř dokonalým Blades of Glory mohlo natočit takovouhle kravinu. 20 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přijatelný průměr, nicméně bez sebemenší snahy o invenci a výplň té scénáristické prázdnoty všude kolem. Bohužel tu není nic, co by alespoň vyčnívalo nad ostatními ingrediencemi poctivé romance – chybí taková ta svěžest, humor, dramatické kličky, rozkolísané je i tempo a naneštěstí i samotná romantika. Pořád tak platí, že by měla Jennifer Aniston pečlivěji pátrat, do jakých vod se pouští. Třeba se Sandlerem (Zkus mě rozesmát) jí to, světe, div se, docela šlo.. ** a kousek.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudná, natahovaná a ničím nezajimavá romanťárna, ve které nás Jennifer Aniston přesvědčuje, že v kvalitní romantické komedii už asi prostě nikdy hrát nebude. Chemie mezi ním a Batemanem je nulová a to i přesto, že se Bateman celkem snaží. Klišovitý scénář plný nudných dialogů a trapných fórků mu však moc prostoru nedává. Aspoň, že ten Goldblum byl fajn. ()

Reklama

Reklama