Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eun Young a Su Ho se potkávají jako děti a vypadá to, že by mezi nimi mohlo vzniknout vzácné pouto, jenomže kvůli několika nešťastným událostem Su Ho mizí z Eun Youngina života, zatímco ona leží v nemocnici. O několik let později, kdy Eun Young cestuje do Rakouska, potkává nadaného a mlčenlivého pianistu Jae Ha. Jak se do sebe pomalu zamilovávají, po částech se odkrývá mlha zahalující jejich minulost. (Zíza)

(více)

Recenze (7)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Solidní telenovela bohužel, ale postupně. Po seznamovací první části se mi moc líbila dvoudílná milá a poetická dětská pasáž, zejména dívenka představující Eun-Yeong byla opravdu kouzelná. Vývoj jejich příběhu byl sice poněkud nereálný, ale budiž. O dospělé verzi Eun-Yeong ztvárněnou mou oblíbenou Han Hyo-joo netřeba příliš mluvit – půvabná a okouzlující i v tomto mladém věku, ostatně ona je asi jediným důvodem, proč jsem to dokoukal se skřípěním zubů až do konce, resp. hudební téma a příjemné melodie mne též dokázaly trochu držet u obrazovky. Pokud jde o děj, tady téměř žádný není, ukrutně natahované, obsah skoro nikde a dost mi to připomínalo seriál Bulsae – nekonečné plácání se ve vztazích, nelogické zatajování, kupa „náhod“ a nekonečných setkávání postav až jsem si už někde v polovině kladl otázku, co budou dělat veškeré ty zbylé díly, minimálně o 5 částí bych to zkrátil a nic by se nestalo – jak se to bude vyvíjet a kam to celé směřuje bylo naprosto jasné již hodně dílů před závěrem. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Musím řict, že jsem nevěděl, když jsem se začal dívat na tento seriál, jakou kvalitu vůbec má, jelikož v drtivé většině se najde hodně zasvěcených lidí, kteří toho hodně viděli, ale jelikož jsou tady kromě mě jen 3 hodnotící, tak nějak jsem to bral s rezervou. No jo, ale i když se zdá, že tento seriál moc lidí nevidělo, tak jde o naprosto prvotřídní záležitost. Nechtěl bych moc komentovat do detailů děj, ten tu už ospoilerovala aretmis2, ale překvapilo mě, jak tvůrci rozvedli příběh malého Su-ho a Eun-young, který nás dokonale seznámí okolnostmi jejich osudového příběhu. Navíc tento seriál má u mě už jen plus, že je tu pozadí klasické hudby, prostě nádhera. Seriál má poměrně lehce nadstandartní délku (20. dílů místo obyvklých 16), což vytváří hodně prostoru pro vyjádření nálad, bolesti a útrap hlavních postav. Specifické na tom je, že je tu hodně, ale opravdu hodně velmi kvalitních romantických motivů, scén atd., ke kterému špičkově sedne soundtrack. Tenhle seriál u mě opět vykouzlil emoce, zvláště pokud vždy došlo na melodii Clementine či 100% zásah Loveholic a song One Love. Korejci opět dokázali špičkově podat tuhle romantiku v krásném balení, které doplňuje i nádherně zasněžené hory a zimní Rakousko, které se objevuje na začátku seriálu a kousíček v závěru. Seriál jde samozřejmě podle šablony a v závěru se hodně komplikuje a hlavní postava Su-ho alias Jae Ha toho musí hodně snášet (což platí i pro Eun-young). Další hlavní postavu Lee-Na jsem nesnášel od začátku, co se objevila, což se potvrdilo v průběhu, jak ta dokáže zatápět, zatímco věrný kamarád Phillip byl charakter. Podle mého kvalitní záležitost, která se směle může stavět mezi špičku v korejských seriálech. ---- Eun-young: "Why didn´t you tell me that you left me to save me?" Su-ho: "Even if I did your tears wouldn't have stopped. Even if I told you, my sins would not have been erased" ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pěkný a zajímavý scénář je pojat pomalým a melancholickým tempem. Nejsilnější stránkou je právě příběh a krásná hudba. U některých dialogů jsem měla husí kůži, u několika scén zase slzy v očích. Přesto si myslím, že by 16 dílů bohatě stačilo. Dětské herecké obsazení mi sedlo, to dospělé už o trochu méně. Je to milé dorama, ale nedokázala jsem se do něj úplně vžít. 3,5* ()

artemis2 

všechny recenze uživatele

Jae-ha a Eun-young sa prvýkrát stretli, keď Jae-ha ešte ako dieťa prišiel spolu s otcom na ostrov kde jeho otec vyrastal a Eun-young žila na ostrove so svojou matkou. Jeho otec od Jae-ha čoskoro ušiel, pričom ukradol peniaze, ktoré boli odložené na operáciu Eun-young a jej mama sa v snahe dostať peniaze späť vyberie do Soulu, kde ju zrazí auto a umiera. Eun-young nutne potrebuje operáciu a zhodou okolností sa v nemocnici vyskytne pár, ktorému umrel syn a Jae-ha im ich syna strašne pripomína. Pod sľubom, že zaplatia Eun-young operáciu Jae-ha s nimi odchádza z krajiny ako ich adoptívny syn. Po operácii sa Eun-young zobudí a zistí, že jej mama umrela, myslí si, že Jae-ha ju len tak bez slova opustil a navyše práve jeho otec bol vinný za smrť jej matky... Po rokoch sa rukou osudu opäť stretnú, avšak obaja so zmenenou identitou nevediac kto ten druhý v skutočnosti je, so skrytým smútkom v duši, ale tiež s niečím v kútiku srdca, čo ich ťahá k sebe, aj keď sa tomu bránia...Veľmi pekné. Seriál „plný“ krásnych skladieb, farebnosti či netrpezlivého očakávania, kedy vyjde pravda najavo, ale tiež úžasnej romantiky, ktorá pohladí dušu. Môj druhý kórejský seriál, ktorý som videla a úplne ma dostal. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama