Reklama

Reklama

Voda: Velká záhada

  • Česko Voda (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

VODA – nejzásadnější součást života na Zemi. Jsme s ní v každodenním kontaktu, ale známe tajemství tohoto úžasného živlu? Využíváme vodu v zemědělství, továrnách, vodních elektrárnách a vůbec na milióny různých způsobů, a přitom se její chování vymyká všem fyzikálním zákonům. V době globálních klimatických změn je naprosto nezbytné pochopit záhady tohoto živlu. Každý živý organimus vodu potřebuje k životu. Tím, že jsme nezjistili, jak přesně voda funguje a čeho je schopná, jsme se dostali do situace, kdy její kvalitu zneužíváme a zapomínáme na její potenciál.
Snímek představuje úchvatné objevy, se kterými přišli vědci z celého světa, například z Ruska, Kazachstánu, Švýcarska, Izraele, Spojených států, Velké Británie, Rakouska, Japonska, Argentiny, Číny a Tibetu. Objeví se zde i Masaru Emoto ze snímku "What The Bleep Do We Know?!“ ("Co my jen víme?!“) (Pražské brány)

(více)

Recenze (8)

dakarin 

všechny recenze uživatele

Jsou-li klíčové pokusy a měření vědecky ověřitelné, potom řečeno slovy poety "není co čarovat". Kritická metoda vědeckého zkoumání věcí pozemských nedává v našem civilizačním okruhu po staletí příliš prostoru šarlatánům, ovšem nedovoluje ani jakoukoli samoúčelnou skepsi, jakožto jinak realitu popírající myšlenkový proud. Kéž se tématu tedy chopí racionální a nepředpojatí učenci - co více si přát. Každopádně dokument může zcela ladně z uchopitelné části vysvětlovat fenomén "svěcené vody", Lurd a třeba mnohých "zázračných studánek". Možná není třeba ani mnoho pokory, iba trocha nepředpojatosti a racionalismu - na který se stále ještě ve věcech pozemských odvoláváme ;-) ()

Lukoh 

všechny recenze uživatele

Ako chemik vám môžem zodpovedne povedať, že nemáme doposiaľ poznatky, ktorými by sme vysvetlili správanie sa vody. Myslíme si, že vieme o jej štruktúre a vlastnostiach všetko, no nie len v tomto dokumente, ale aj inde sa ukazuje, že rôzne druhy energii vrátane myšlienky môžu významne ovplyvniť chemizmus a fyzikálne vlastnosti vody. Tento dokument a jeho obsah by som určite nepodceňoval, skôr naopak, zobral by som si z neho veľké ponaučenie. Klobúk dolu pred tvorcami dokumentu, len škoda, že sa neteší väčšej popularite. ()

Reklama

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Dokument opravdu hodný pozoru každé lidské bytosti, otevírající – mnohými spíše jen tušená – tajemství vody, která se na základě předkládaných výzkumů, experimentů a svědectví jeví jako duchovní médium či jako životní forma, ne-li jako bios sám. Místy mně běhal mráz po zádech a skládačka vlastní existence se doplňovala, ba připadal jsem si – ke svému studu – jako bych právě kladl prsty do rán… Lituji jen krátkosti filmu: uvítal bych podrobnější seznámení s představeným zkoumáním, širší náboženskou reflexi (příspěvky patriarchy Kirilla, vesměs omezené na parafráze biblických výroků, mně nepřišly dostatečné) a zřetel mytologický. Samotnému se mi vybavovaly další a další příklady, které by bylo možné s prezentovanými poznatky usouvztažnit. Zvláště se mi vybavila krásná básnická próza Roberta Desnose Smutek za smutek, v níž zachytil hlas kapajícího kohoutku. Voda vězněná ve vodovodním potrubí podle něj pláče: „je to zlověstný jekot vody v potrubí a je to můj kohoutek, jenž zvolna slzí na náhrobní dlaždici, která mi slouží za výlevku. Voda, uvězněná v obrovském hubeném hroznýši táhnoucím se dům od domu, naslouchá vyprávění svých kapek.“ ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo vtipne. Pseudo-vedecky dokument, ktory sa obrati na znosku presvedceni, nadeji a modlitieb zaobalenych do vedeckeho habu. A pritom to zacina velmi zaujimavo, pretoze dobry dokument o vode som zatial nevidel a dufal som, ze tento taky bude. Ale zbierka pseudo-vedcov ma pobavila, aj "fakty", ktore tu boli prezentovane. Najlepsi boli nakoniec vysoki predstavidelia cirkvi, ktori hovorili o liecbe vodou, ak sa k nej budeme modlit. Ok, ok. :) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama