Reklama

Reklama

V obchodě s energiemi se točí příliš mnoho peněž, a proto v něm city a ohleduplnost nemají co dělat. Na tomhle poli vítězí jen ti nejschopnější a nejsilnější. Věděl to i Jimmy Stevens, když do této sféry vstupoval, a jen díky tomu to nakonec dotáhl až na post viceprezidenta význačné energetické korporace. Ale lidé se mění. A proto se také Stevens poté, co nahlédne na bezskrupulozitu chování firmy v Latinské Americe, rozhodne své nadřízené udat. Podobné chování se ale v branži trestá, často s využitím nájemných zabijáků, a i z toho důvodu nakonec Stevens anonymně telefonicky osloví soukromého detektiva Franka Turlotteho, aby jej zpovzdálí hlídal a včas zabránil případnému pokusu o vraždu. Naneštěstí právě ona anonymita zapříčiní záměnu v identitách a Turlotte nakonec netuší, kdo si jej vlastně najal a kdo je v této zakázce nepřítelem. Pátrání po pravdě jej pak dovede mnoho dekád do minulosti, jež jako jediná dokáže osvětlit přítomnost a Stevensovy podivné pohnutky k tomu, co udělal. V hlavní úloze muže, jehož svědomí je stejně sporné jako celý jeho dosavadní život, exceluje v americkém thrilleru Richarda Ledese charismatický Frank Langella. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny a brutálne poooomaaaalýýý film...V podstate doteraz netuším, čo tým chcel autor povedať..Sila priateľstva, svetové problémy, pretvárka, všetko a nič, whatever, wtf... Každopádne film sa kryštalizuje, prelína minulosť a súčasnosť, aby sa rozplýval do prázdna a zase zhmotňoval s novými informáciami, nechával diváka na pochybách a zase si ho "udobroval"...Film zásadne na jedno prostredie, ktorý nie je určite zlý ani príliš dobrý..Je ako voda- bezfarebný, bez tvaru, chuti, ale svojou tajomnosťou, nejednoznačnosťou a v celku zaujímavou hrou s postavami dokáže udržať sústredenosť..A Frank "Nixon" Langella má poriadnu charizmu! ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Rozťahaná, miestami nudná, úplne predvídateľná, nič nové nehovoriaca, komorná až špajzová, časom nezáživná, farebná, pomalá, neprevratná, deväťdesiatpäť minútová, zabudnutia hodná, na city útočiaca, americká, nehappyendová, neakčná, neerotická, smutná, depresívna, nostalgická, sentimentálna a často nelogická drámička. No nech sa páči. ()

Reklama

Reklama