Reklama

Reklama

Recenze (5)

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Hollywood v Tichomoří. Nadbytečná "romantická" zábava, v níž Západ flirtuje se svým vytěsněným barbarstvím, přitažlivě vypravená a nasnímaná a doprovozená říznou hudbou. Ústřední dvojice, většinou polosvlečená, je sexy. Domorodé křepčení řídil Busby Berkeley. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství a romantika na exotickém ostrově v jižních mořích. Příběh milostného vztahu námořníka a domorodé ženy využívá všechna klišé o přátelských domorodých kmenech a jejich intenzivních slavnostech. Zkrátka typický ostrovní ráj. Moc se tu však nemluví a to je dobře. Vzhledem k době vzniku film sice vypadá jako kombinace němého a zvukového filmu, ale působí přirozeněji, už jen kvůli jazykové bariéře mezi námořníkem a domorodci. Bohužel jinak krásná Dolores del Rio, jako dcera náčelníka kmene, nemá šanci domorodý původ svým vzhledem přesvědčit. Svou roli však zahrála skvěle. Například scéna překvapení a úžasu po prvním polibku, který domorodci neznají, je plně uvěřitelná. Technická stránka filmu je na rok 1932 dokonalá, zejména podvodní záběry. Romantická pasáž mileneckého páru pod hladinou moře je pastvou pro oči i na černobílý film. Pro oko nemravy to platí zejména u samotné Dolores, která je zcela nahá, i když záběry samozřejmě zůstali cudné.  Především jde o to, že se natáčelo ještě před Haysovým kodexem, který stanovil morálku americké filmové tvorby hned následující rok. Film tak oddaný erotice z tohoto pohledu lze brát téměř jako filmovou raritu. Natáčelo se v jižním Pacifiku, takže mnohé scény s vodopády a zátokami jsou skutečné. Ale obraz probouzející se sopky je už viditelně trikový, což je pro 30. léta technicky přirozené. Co se týče jednotlivých událostí, nelze myslet na realitu, ale jako romantické dobrodružství jsou jednotlivé eskapády krásně napsané a v rámci vývoje děje neuspěchaně plynou. Jedná se o klasiku, která i přes svou naivitu může oslovit i dnes. Děj oplývá značnou jednoduchostí, bez složitých zvratů a intrik. Takže pro pohodový filmový zážitek tedy vše akorát. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Viem o tom, ze tuna hral Lon Chaney Jr /Vlkolak 1941/, no ja si tieto stare filmy pripominam hlavne preto, ze tu hrala moja oblubena Dolores Del Rio. Axi niekto mysli, ze Salma Hayek bola prve mexicke katolicke dievca, ktore prerazilo v Hollywoode, taxa sakra popali. Ne Bola to Dolores Del Rio   : 77 % ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film jsem si sehnal především proto abych si po dlouhé době vzpoměl na Chaneyho, který tu ale bohužel, má hodně malou roli. Takže se film spíše upíná k hlavní herečce, která sice je pěkná ALE dostává se do takových debilních situacích že mi bylo upřímě jedno co se jí stane. Co musím filmu pochválit jsou podvodní scény kde se konalo hodně akce, a scény se žraloky byly parádní. Nicméně i tak se tu dost kecá a celá romantická smyčka mi přišla děsně nudná. Ale i tak Vidor natočil pohodovou podívanou. ()

Porculus 

všechny recenze uživatele

Príšerné po mnohých stránkach. Mohlo by to fungovať jedine keď si predstavím, že ide o akúsi snovú surrealistickú rozprávku. *2/10 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama