Reklama

Reklama

Život v divočině

(seriál)
  • Velká Británie Wild South America (více)
Velká Británie, 2000, 6x49 min

Šestidílná série objevuje rozmanitý a jedinečný život v divoké přírodě krajiny jihoamerického kontinentu. Je to země plná extrémů, rozkládající se od rovníku až téměř k Antarktidě, od tropických moří k zasněženým horským vrcholům. Jižní Amerika má největší světový říční systém, nejdelší pás pohoří, největší a nejbohatší deštné pralesy i nejsušší pouště. Tento úžasný svět nyní přichází i k vám! Výprava za poznáním napříč celým kontinentem odhaluje nejrůznější živočichy a jejich specifika. Uvidíte, jak po tisíciletí probíhala migrace a nově příchozí živočišné formy se mísily s původními. Nikde jinde než v Jižní Americe nežijí vedle sebe primitivní vačnatci a masožravci. Kolekce obsahuje:

1. Život v divočině - Ztracené světy (Wild South America: Andes To Amazon): Šestidílná série objevuje rozmanitý a jedinečný život v divoké přírodě krajiny jihoamerického kontinentu. Je to země plná extrémů, rozkládající se od rovníku až téměř k Antarktidě, od tropických moří k zasněženým horským vrcholům. Jižní Amerika má největší světový říční systém, nejdelší pás pohoří, největší a nejbohatší deštné pralesy i nejsušší pouště. Tento úžasný svět nyní přichází i k vám! Výprava za poznáním napříč celým kontinentem odhaluje nejrůznější živočichy a jejich specifika. Uvidíte, jak po tisíciletí probíhala migrace a nově příchozí živočišné formy se mísily s původními. Nikde jinde než v Jižní Americe nežijí vedle sebe primitivní vačnatci a masožravci.

2. Život v divočině - Mohutná Amazonka (Wild South America: Mighty Amazon): Šestidílná série objevuje rozmanitý a jedinečný život v divoké přírodě krajiny jihoamerického kontinentu. Je to země plná extrémů, rozkládající se od rovníku až téměř k Antarktidě, od tropických moří k zasněženým horským vrcholům. Jižní Amerika má největší světový říční systém, nejdelší pás pohoří, největší a nejbohatší deštné pralesy i nejsušší pouště. Tento úžasný svět nyní přichází i k vám! Povodí Amazonky je obrovské. Z jejího ústí plyne neuvěřitelná pětina říční vody na Zemi a tisíc mil proti proudu je řeka stále sedm mil široká. V tomto díle se seznámíte s životem adaptovaným na tento vodní svět.

3. Život v divočině - Laplatská nížina (Wild South America): Šestidílná série objevuje rozmanitý a jedinečný život v divoké přírodě krajiny jihoamerického kontinentu. Je to země plná extrémů, rozkládající se od rovníku až téměř k Antarktidě, od tropických moří k zasněženým horským vrcholům. Jižní Amerika má největší světový říční systém, nejdelší pás pohoří, největší a nejbohatší deštné pralesy i nejsušší pouště. Tento úžasný svět nyní přichází i k vám! Laplatská nížina je tvořena rozlehlými pláněmi, plnými neobvyklé krásy a neobvyklých živočichů, jako jsou mraveničníci, pásovci, kapybary nebo jaguáři či anakondy. Poznejte tento podivuhodný svět a jeho obyvatele!

4. Život v divočině - Andy (Wild South America: Andes): Šestidílná série objevuje rozmanitý a jedinečný život v divoké přírodě krajiny jihoamerického kontinentu. Je to země plná extrémů, rozkládající se od rovníku až téměř k Antarktidě, od tropických moří k zasněženým horským vrcholům. Jižní Amerika má největší světový říční systém, nejdelší pás pohoří, největší a nejbohatší deštné pralesy i nejsušší pouště. Tento úžasný svět nyní přichází i k vám! Nejdelší pohoří světa představuje drsnou, ale nezapomenutelnou krajinu. V tvrdých podmínkách, jakými jsou ochromující zima a zuřivý vítr, tu bojují o své přežití medvědi, pumy, kondoři nebo plameňáci.

5. Život v divočině - Amazonská džungle (Wild South America: Amazon Jungle): Šestidílná série objevuje rozmanitý a jedinečný život v divoké přírodě krajiny jihoamerického kontinentu. Je to země plná extrémů, rozkládající se od rovníku až téměř k Antarktidě, od tropických moří k zasněženým horským vrcholům. Jižní Amerika má největší světový říční systém, nejdelší pás pohoří, největší a nejbohatší deštné pralesy i nejsušší pouště. Tento úžasný svět nyní přichází i k vám! Největší světový deštný prales nabízí pestrou paletu živočišných i rostlinných druhů. Mnohé z nich se nevyskytují nikde jinde než právě zde. Tento svět úžasných a barevných přírodních krás je ale pro své obyvatele zároveň velmi nebezpečným místem k životu...

6. Život v divočině - Pobřeží tučňáků (Wild South America: Penguin Shores): Šestidílná série objevuje rozmanitý a jedinečný život v divoké přírodě krajiny jihoamerického kontinentu. Je to země plná extrémů, rozkládající se od rovníku až téměř k Antarktidě, od tropických moří k zasněženým horským vrcholům. Jižní Amerika má největší světový říční systém, nejdelší pás pohoří, největší a nejbohatší deštné pralesy i nejsušší pouště. Tento úžasný svět nyní přichází i k vám! POBŘEŽÍ TUČŇÁKŮ. Studené mořské proudy vytvářejí od Falkland ke Galapágám jeden z nejbohatších mořských ekosystémů světa s nejvyšší hustotou výskytu mořského ptactva. Toto je domov dravých velryb, delfínů, tuleňů, albatrosů a všudypřítomných tučňáků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

FortKnox 

všechny recenze uživatele

Nic moc nového jsem se nedozvěděl, výklad komentátora působí dost obecně. Přišlo mi to, že filmaři přijeli do Jižní Ameriky, natočili hromadu materiálu a sestříhali. Následně popíšou o jaké zvíře se jedna čím se živí a co zrovna provádí, střih a hned další podivuhodné zvíře a tak to jde dal a dal. Chápu, že tam žije nejvíce druhů zvířat na světě a popsat jen zlomek by zabral na několika týdenní dokument, ale strašně mi chybí dlouhodobě sledovaní zvířat a vykládat jejich činnosti z dlouhodobého hlediska. Na dokumenty od Davida Attenborougha, to nemá. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

BBC se přezdívá královna dokumentu a pokud dokument chápeme především jako populárně naučný formát, nejspíše se jí tak přezdívá plným právem. Život v divočině řadím v rámci BBC standardu k průměru, což však automaticky značí obsahově bohatý a poutavě natočený seriál. Vytknout mu lze určitou roztěkanost, která pramení ze snahy představit z nepřeberného přírodního bohatství Jižní Ameriky co nejvíce živočišných druhů. Šíře témat se bije s hloubkou výkladu a hloubka prohrává. Attenborough skutečně umí lépe, jak poznamenal FortKnox, zvláštěpak má-li být poukázáno na složitější souvislosti. Též jsem se nemohl ubránit dojmu, že BBC značně střihem recykluje původnější série a filmy. Slabé ****. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Život v divočině jsem sledoval hned po Divoké Africe a není to tak úžasná podívaná, ale stále jde o to nejlepší, co BBC vydalo. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama