Reklama

Reklama

V dnešní Pohádce pro pamětníky uvidíte jeden kouzelný příběh plný čarování a legračního strašení. Učitel je na své žáky příliš hodný a mírný, oni toho zneužívají a provádějí mu různé lotroviny. Na hradě provází turisty škodolibý kastelán, který rád straší návštěvníky, a ten je panu učiteli náramně podobný. A tak učitel dostane nápad. Využije jejich podoby, muži se vymění a žáky čeká pěkné čarování. A to ještě netuší, že tu má někdo zálusk na hradní poklad! V dvojroli dobráckého učitele a zlomyslného kastelána na hradě Česnečka se objevil Jiří Lábus. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

otík 

všechny recenze uživatele

Spíše než pohádka se jedná o kratší filmeček pro děti, který ukazuje zlobivou třídu, hodného učitele a kouzelnického kastelána hradu jménem Česnečka. Lábus je super, zbytek také ujde. Taková jednohudba, která děti dnes už sice nezaujme, ale diváka majícího rád filmy z televizního archivu určitě ano. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to taková příjemná blbinka s Lábusem v dvojroli. Hraje dobráckého učitele, ze kterého jeho žáci nemají respekt, a jeho neschopnost pořádně je seřvat z něj činí vlastně takového "otloukánka" a neschopa v učitelském sboru. Oproti němu je kastelán místního hradu jeho pravým opakem. Nejen, že mu je k nerozeznání podobný, ale navíc z žáků strach nemá a činí mu potěšení, když žáci mají strach z něho. Aby taky ne, když vedle jeho zlověstného vzhledu ovládá i různá kouzla, je respekt na místě. A tak se jednoho dne spolu prohodí. Lábus svoji dvojroli zvládl na výbornou a televizní film rychle uteče. Nevyhnul se moralizování, a možná by si zasloužil i větší propracovanost stran motivace postav. Jednoznačně sympatická záležitost, která nepatří k tomu nejznámějšímu, co vzniklo v letech dávno minulých. 60% ()

Reklama

Hillock 

všechny recenze uživatele

Lábus i Zedníček zde hrají role naprostých trotlů. To se vážně nepovedlo. No, já dávám jednu hvězdu, poněvadž se domnívám, že tohle není osvětové dílo. Snímek je pouze pro děti a pedofily. Kdybych byl prcek, tak dám zajisté čtyři stars, ale takhle musím hodnotit ze svého subjektivního hlediska. Je mi líto, ale ani Daniel Netušil film nezachrání, i když je sexy. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jiří Lábus v dvojroli učitele a kastelána-čaroděje, kteří si spolu prohodí role. Čaroděj ve škole dětem jejich vylomeniny pěkně vrací a učitel se na hradě odnaučuje strachu, pronásledován kolegyní (Synkovou) převlečenou za bílou paní. Česnečka byl tuším název toho hradu a jako ústřední melodie hráli Mládkovi "Medvědi nevědí". Poněkud zasunutá vzpomínka na kdysi oblíbený dětský film. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři hvězdy, protože mám ráda pohádkové příběhy, kde vystupují strašidla a nejrůznější nadpřirozené bytosti. Je mi jedno, jestli to jsou škodící nebo dobráci, kteří straší jaksi omylem. S tou zlobivou třídou to ani jinak nešlo. Trochu toho strašení člověku nikdy neuškodí. Jiří Lábus moc hezky od sebe odlišil ty dvě role. Jen ten ňouma mohl být ještě větší. Byla to taková milá jednohudbka ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo také na hradě Křivoklát. (Ganglion)
  • Ve scéně, kdy se učitel sejde s kastelánem na hradě tj. Lábus je tam 2x, tak když si kastelán zády sedá na židli, tak nemá na hlavě čepici, pak je na něj záběr zepředu, a to má čepici a pak zase zezadu, když vstává ze židle, tak zase čepici nemá. (Spanker_CZ)

Reklama

Reklama