Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humorná pohádka o dvou bratrech, kteří dokázali přemoci obra i čarodějnici, ale opravdové hrdinství na ně čekalo až doma... Pohádka vypráví o jednom královském páru (J. Schneiderová a L. Vaculík), který touží mít potomky. Nakonec se jim jejich sen splní, a to hned v míře dvojnásobné! Narodí se dvojčata. Když chlapci vyrostou a jeden z nich by měl převzít vladařské povinnosti, vynoří se doslova neřešitelný problém: má to být Vojta (F. Tomsa), nebo František (V. Kotek)? Mladíci se tedy vypraví do světa s úkolem – ten, který dokáže vykonat větší hrdinský skutek, se stane králem. Vojta hodlá vykonat hrdinský čin a probudit jedno království ze spánku, František je vyslán královskými rodiči (L. Šafránková a J. Abrhám) vysvobodit jejich dceru Zlatovlásku (M. Šoposká). Netuší, že princezna ani tak nepotřebuje vysvobozovat, jako spíše naučit se dobrému chování. Jenže zatímco princové bloudí světem, u nich doma se usadilo zlo – čaroděj Herdek (P. Zedníček) se svojí povedenou dceruškou Laudónií (B. Hrzánová)! Dokáží princové zachránit rodiče a své království i tváří v tvář soupeři, který vládne těmi nejmocnějšími kouzly? (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Po úvodním šoku z práce maskérny u princů jsem se zakoukal do milého a celkem zábavného děje, přestože se vlastně nic moc nedělo. Do krátké stopáže bylo ale nahustěno tolik různých scén, dokonce na dvou frontách, že mi pohádka hezky ubíhala. Navzdory hodnocení jsem byl příjemně překvapen i díky zajímavému obsazení. Nejlepší byl ovšem Bjelacův obr. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha veřejnoprávních hodinových pohádek na nedělní odpoledne, která má plus, že se točila i mimo ateliéry a je mezi těmito útvary jedna z těch "výpravnějších" , bavilo mne i ty parodie na klasiky a hlavně to mělo hodně nadstandardní obsazení ( včetně dvojice Abrhám Šafránková ). Ovšem já si asi nejvíc zapamatuju ty travesti paruky hlavních hrdinů včetně Gabči Marcinkové pro kterou to byla druhá role v životě. ()

Reklama

ZkuKol odpad!

všechny recenze uživatele

Dušan Klein potvrzuje pověst člověka co cca 20 let nenatočil nic koukatelného a buduje pravidlo; čím více známých tváří pod ním hraje, tím je to horší! Mimochodem sebeznámnější ksicht nezakryje lacinné exeriéry, trapnou kameru a otřesnou hudbu, která je navíc naprosto nezpěvná (a ani pohledá interpretka ji nezachrání!). Závěrem bych rád dodal, že původním záměrem, byla nejspíš pohádková parodie, žel není to ani vtipné ani pohádkové a jsem rád, že vím na jaké sračky se vyhazují naše koncesionářské poplatky. Tolik slavných nebylo zadarmo a Dušan by si od "své" Ulice taky jen tak neodskočil. Nechutná ostuda za veřejnoprávní peníze... 5% (za to že nevidím mikrofony v záběru a šlo to přepnout :-) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo vytvářel paruky k téhle pohádce snad hulil podrážky od bot, jinak si to neumím vysvětlit. Paruky dospělých princů a Markétky byly příšerné - to by byl eufemismus století, když by paruky neměli princové i coby miminka, to už byla variace na neskutečno. Zlatovláska, kterou poznáte tak, že má vlasy z ryzího zlata. Vlasy do pasu. Pojďme počítat, při váze zlata, kdy Zlatovlásce upadla hlava, tohle by lidský krk nezvládl. Příběh je ale výborný, vtipný, dobré jsou i dialogy a hlášky jednotlivých postav. Ani vážné a důstojné královské páry nejsou dvojka sucharů. Jenom ta zápletka u Zlatovlásky (ne ta část s obrem, ale tam musím vytknout nesoulad písničky s dalším dějem) byla vzatá trochu moc zběsilým tempem. Písničky byly výborné, až na tu poslední, která byla v kontrastu k ostatním songům pohádky naprosto příšerná. Hodně štěstí, hodně lásky - auvaj auvajs, jste mimo tón všichni a ani dva stejně. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Mile praštěná televizní pohádka, která navazuje na staré tradiční hudebně-veselé pohádky především s Petrem Nárožným. Oproti starým pohádkám má však tato jedno velké plus - byla natáčena ve skutečných exteriérech (zámek Sychrov a Hrádek u Nechanic) a ne ve studiu, tak jako většina dřívějších. Nejde samozřejmě o žádné umělecké dílo, ale jako zábavná pohádka drží nebývale vysoký level a neznám podobnou novodobou pohádku, se kterou by se dala srovnat. K záporům určitě patří podivné paruky, přehnané barvy a poněkud stupidnější text písniček, na druhou stranu na tohle se děti ptát nebudou a ocení zábavnost, výběr příjemných herců i do vedlejších rolí a vynikající chytlavé písničky od Jardy Uhlíře. Prostě super pohádka nejen pro nedělní odpoledne. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku pohádky má na sobě královna (Jitka Schneiderová) stejné červené šaty se zlatým zdobením jako královna (Ljuba Krbová) z pohádky Spravedlivý Bohumil (1998). Shodou okolností v této pohádce si princeznu, a tedy i dceru královny, zahrála právě Jitka Schneiderová. (ryccoly)
  • Exteriéry se natáčely u zámků Sychrov a Hrádek u Nechanic. (rakovnik)

Reklama

Reklama