Reklama

Reklama

Elitní speciální jednotka je poslána do Bolívie, kde mají za úkol laserem označkovat dům, ve kterém se zdržuje drogový magnát. Tým svůj úkol splní, ale těsně před startem letadla, které má označené místo vyhodit do povětří, si vojáci všimnou, že tam ilegálně pracují děti. Chtějí akci okamžitě zrušit, ale velitel Max to odmítá. Chystá se cíl zničit za každou cenu. Tým neváhá, vrhne se do boje a děti ještě před náletem odvede. Cíl je pak zničen. Protože ale není jak dostat děti pryč, uvolňují jim vojáci svá místa v helikoptéře a sami zůstávají na zemi. Stroj je chvíli po vzlétnutí zasažen střelou a exploduje. Vojákům je jasné, že terčem útoku byli oni, ne děti. Proto se rozhodnou zmizet v bolivijské metropoli. O několik měsíců později je ale kontaktuje půvabná dívka Aisha, která jim nabízí volnou cestu zpět do USA a zosnování pomsty. Po návratu domů se jejich cílem stává konvoj, ve kterém má jet tehdejší velitel akce Max... (TV Nova)

(více)

Recenze (504)

iamek 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem s The Losers spokojen. Je to sice klasický akční film kdy skupinka žoldáků bojuje proti těm špatným, ale takové filmy mám rád a boužel se jich točí málo. I když tento rok je trošku vyjímka. Komando je sestaveno z dobrých herců a už kvůli toho se stojí na film podívat. Akční scény jsou klasicky trošku přehnané, ale krásně se na to kouká. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Niečo ťažko definovateľné tu chýba, podobne ako pri A-TEAME. Aj keď toto je skôr tímovka v štýle LÚPEŽE PO TALIANSKY (fakt), akurát s prestrelkami. Režisér sa snaží o nápaditosť, ale najviac zaujmú erotické scény. Inak remeselne spravený film s dobre obsadenými úlohami a pár fajn vtipnými scénami. Už predloha ma až tak extra nedostala, a film je ešte viac robený pre masy (a pointa komiksu je odhalená už na začiaku)... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se v poslední době stávají populární coop akce, (omlouvám se za hráčskou terminologii ale nemohl jsem si to odpustit) kdy parta mazáků -která vydá za desetinásobek- bojuje proti mnohonásobným přesilám a snaží se zabránit padouchovi v ovládnutí světa. Nedávno to byla mechanizovaná parta "G.I. Joe" a v následujících měsících by se k nám měl prostřílet Stallone se svým "Expendables" a populární parta v hrané verzi dnes již klasického seriálu "A-Team". "Lúzři" měli být jakousi konkurencí právě posledně jmenovaného ale musela by se někde stát opravdu velká chyba, kdyby souboj vyhráli, protože se jedná o opravdu VELICE SLABÝ film, ve kterém nefunguje jediný aspekt, který by snímku zaručil zábavnost. Možná by se dalo přežít to, že se film snaží být přístupný i pro mladší publikum a tudíž je měkký jak teplý máslo, což znamená, že při akci nevystříkne jediná kapka krve, slovo "fuck" by divák hledal marně a Zoe neukáže ani bradavku. Popravdě mi to ani nevadí, protože filmy žijou převážně z mladých a neviných diváků a i taková "ořezaná" "Smrtonosná past 4" mě velice pobavila. Zde je však problém v něčem jiném a to hlavně v tom, že na režisérské židly nesedí Peter Berg (který se zde podílí na scénáři a docela to zamrzí, jelikož už se párkrát prokázal jak zručný řemeslník) ale nějaký neznámý -a nejspíše videoklipy odkojený- prznitel, který se marně snaží o megacool vizuální atrakci ale moří se v tom jak dítě, které mezi kupou hraček marně hledá ztracený korálek. Akční scény jsou rychlé, špatně nasnímané a sestříhané, absolutně nenápadité na takový druh filmu málo výbušné a hlavně megacool nudné. Počítačové triky jsou na tom ještě hůře a i před takovými 6 lety by se o nich dalo říct, že jsou slabé ale v dnešní době mě už napadá jen slovo mizerné. A co se týká hereckého obsazení složeného z neznámých, méně známých a zapomenutých herců, to také mohlo dopadnout lépe. Dean Morgan mi sedl více jako sympatický zmetek ze "Strážců" než jako nevýrazný velitel této party, Evans hraje jako vždycky (takže nahraje - "Sunshine" byla vyjímka) ale vypadá jako debil, Jason Patrick si vystřihl typického záporáka v obleku kombinující (jakoby) mrazivého gangstera a pracháče z Wall Street, který ve výsledku připomíná neúspěšného podomního prodejce vysavačů a Saldana sice vypadá dobře ale moc se nepředvede (a to si dokonce sundá tílko). Žádná s postav si prostě nedokáže získat divácké sympatie a chybí jim dravý říz a humor, který je pro takový film dost důležitý. "The Losers" mohla to být slušná, nenáročná akční pohodovka ale bohužel se tak nestalo. Stallone ani Neeson nebudou mít s porážkou "Lúzrů" vůbec žádný problém. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

další z řad filmů o bandě vojáku,které se vyrojili v době,kdy každý očekával velký příchod stallonových postradatelných.klasické obsazení,charismatický boss,sličná diva,hláškující playboy,drsný černoch a mlčenlivý japonec.moc peněz se do toho nenasypalo,to je vidět,hlavně hned prví přestřelka je neskutečné blbá a nudná,bez jediné kapky krve a když si řikáte,že to bude asi špatenka,tak vyletí do vzduchu vrtulník plný malých dětí.....a vy si najednou řikáte pičo!tak co nás ješte čeká?přesně tohle,sem tam nabušené hlášky a vtipné scénky,se střídají s totálně blbými a nelogickými.hlavně finále je úplně stupidní,v celku slušný,leč děsně průměrný akčňák s hláškujícími hrdiny. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V pohode oddychovka pre milovníkov nenáročného žánru a akcie. V takom prípade nečakáte nejaký komplikovaný a prekvapivý príbeh, ten tu ani nepríde. Priamočiary dej od začiatku do konca sprevádzajú decentné herecké výkony. Tempo je dosť rýchle, a preto udržuje divácku pozornosť. Miestami je film celkom vtipný, nie je síce ničím výnimočným, ale obstojí. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné akční béčko. Sice to občas chtělo více přidat na důrazu v akci, ale nevadí, celková spokojenost a uvidíme, co přinese druhý díl:o). Parta týpků je převážně sympatická a k tomu "modrá" kočka Zoe:-)). Mezi 3-4 hvězdičkami, protože pro akční filmy mám slabost tak nechám tu 4. Pokud od toho snímku nebudete očekávat velkou pecku, tak si to s radostí užijete. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Začátek dost dobrý, pak to ale klesalo, hloupých scén přibývalo a bohužel to spadlo až na 2 slabé hvězdy. Neměl jsem žádná očekávání, ale přece jenom postavit celý film na tak primitivní zápletce přece nelze brát vážně. Jen díky svižnýmu střihu jsem to dokoukal, tempo je fakt dobré, jinak akční propadák. 30% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nič svetoborného sa nedeje. Hoci úvod naznačuje perfektnú akčnú oddychovku, akonáhle treba dej posúvať ďalej sme svedkami kŕčov. Režisér pozabudol, že medzi akčnými scénami by bolo dobré film zabaliť do deja, ktorý trochu funguje. Nie je to však napokon také hrozné, pozerať sa na to dá, ale mrzí ma, že pri troche snahy popracovať na scenári mohol vzniknúť zaujímavý a nadupaný film. 40%. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Kdy už tyhle takzvané "týmovky" vyjdou z módy? Doufám, že co nejdřív. Je to naprosto zcestný a nevkusný žánr, který se bůhvíproč v posledních letech rehabilitoval. Mě ale ty tisíckrát ohrané vtípky, tisíckrát viděné scény a rádoby cool nadsazená akce, schovávající se za větu "vždyt je to podle komiksu", opravdu nebaví. Čest vyjímkám jako Kick Ass nebo Wanted, které opravdu splní účel a vyženou adrenalin trošku výš. U Losers jsem skoro chcípl nudou a s pozdviženým obočím se tázal, jak to těm tvůrcům v dnešní době může ještě někdo žrát. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Další film podle komiksů tentokrát až nápadně připomíná filmový remake A-teamu. Bez jeho šmrncu, hlášek, vtípků, zábavy, charismatu herců i dovedného střihu. Předhání jej jen v zuřivě rozkolíbané kameře. Neznám komiksovou předlohu, ale soudě třeba podle animovaných titulků, nemusela by být špatná. Animované titulky jsou totiž asi to nejlepší na Parchantech. Kterým jinak chybí všechno, ale především správné načasování jak fóru, tak akce. Je tu i pár docela dobrých hlášek nebo vtípků, ale je jich tak zoufale málo, až se z filmu nakonec stává spíše drama. Což u stylizovaného komiksového obrazu je poněkud nechtěný výsledek. Jensen (komunikační technik), Cougar (likvidace na dálku), Pooch (doprava a těžkotonážní zbraně), Roque (výbušniny a taktické zbraně) a Clay (operační velení) jsou povoláni na misi, o níž brzy zjistí, že byla jen habaďůrou. Žel habaďůrou na ně a zemře při tom 25 dětí. Rozhodnou se dál být pro svět mrtví a nějak najít cestu domů. Když tu se jim do cesty připlete sexy kočka, která se umí prát, a nabídne jim hlavu toho, co to celé spískal. Co si budeme nalhávat, děj je to provařený jak ponožky Jean-Claude Van Damma s propocenými triky Stevena Seagala, to by ale nemuselo hrát roli (stejně jako u dvou jmenovaných), pokud by to mělo aspoň nějakou logiku, pořádného záporáka a nějakou takovou aspoň béčkovou atmošku, teda atmosféru. Celé to připomíná spíše Kriminálku Miami (nebo kde je ten zrzavej drsoň polda s hlavou na stranu a tmavými brýlemi, co musí furt sundávat a nandávat, že ho ruka nebolí), a to jak zběsilou kamerou a různými kameramanskými kopanci, zrychlovačkami, zpomalovačkami a tanečky, naprosto zbytečnými. Hlavní padouch kdovíproč působí jako zamindrákovaný účetní, a když kolem sebe střílí nosičku slunečníků a jiné spolupracovníky, jen se divíte, že pro takového psychopata někdo pracuje a on sám je zdá se dokonce šéfem CIA, FBI a americké vlády současně. Jistě, je tu Zoe Saldana, současná americká star díky Avataru, která se snaží být co nejvíc sexy, ale možná na tuhle roli zhubla až moc, vypadá spíše anorekticky, a nijak přitažlivě. I když má velké hnědé oči, ale to je pro akční film trochu málo. A ostatně ani té akce není tolik, a pokud je, jde o zbytečně protahované a ukecané záběry, kdy zaniknou i vtipy- ukecanost je prostě zabije. Viz ten jinak dobrý se střílením z prstů. Konečně se musím zastavit u logiky. Až takhle někdy budete mít chvilku, zkuste si vybavit motivace jednotlivých postav a důvody jejich snažení - jak těch dobrých, tak záporáků. A jestli jste v tom měli po skončení filmu mírný zmatek, nyní bude pěkně veliký. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Potěšení velké. Stylová špičková záležitost s efektními detaily a odlehčeným stylem, který je mi hoóódněě po chuti. Chlapci by stáli za hřích bez rozdílu, ale když se podařil záběr na plukovníka a ten ještě přidal šmrncovní grimasu, raději nenapíšu, jak to se mnou zamávalo. Chlap, co ani nemusí nic dělat pro to, aby u ženy zabodoval, protože má prostě přirozen(í)é charisma, má u mě vždycky brčálově zelenou. Některé scény jako s letadlem nebo závěrečné defilé spolu s úžasným soundtrackem se můžou směle přiřadit k žebříčku nej kultovních akčních filmů. U tohoto kousku si dokážu bez problému představit další pokračování kolem honění Maxe a další pikantnosti.☺ ()

prome 

všechny recenze uživatele

Vypnul jsem mozek a kupodivu jsem se dobře bavil. Normálně bych takovému filmu dal 2-3*, ale tady to nešlo. Slabší, ale přesto celkem zasloužené 4*. (Neusnul jsem u toho a to je také plus, když jsem to zapnul v půl jedné ráno po náročném dni.) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Béčkovější A-Team, ale pořád docela vtipná akční podiívaná se sympatickým obsazením v čele s Jasonem Patrickem, užívajícím si roli ultrasuperpadoucha. 70% ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem přemýšlel, kolik mu těch hvězdiček nakonec mám dát. A vyhrály to nakonec tři. Jsou to spíše takové lepší tři. Začátek mě hodně bavil, ale pak se zbytek filmu nesl v takovém nudnějším duchu. Efekty mohly být také lepší. Za mně takové tři a půl hvězdičky, ale na ty čtyři to bohužel nemá. 6/10 ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Objektivně průměrně průměrná akční akce, která mě ale subjektivně hodně nudila. Pokud jste ještě neviděli A-Team a Expendables, tak by to mohlo pobavit. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Občas sa pozeráte na filmy a hovoríte si v duchu, že to na čo sa pozeráte nie je zlé, ale vedeli by ste si to predstaviť aj inak. Ako náhle začnete rozmýšľať podobným spôsobom o filme, tak je to neklamný znak toho, že film má nevyužitý potenciál a dáva vám to pocítiť. The Losers sú presne takým filmom. Komiksovou predlohou som nedotknutý, preto neviem zhodnotiť či si to udržalo aspoň rovnakú myšlienku, ale koniec koncov je to jedno. Postavy majú nábeh stať sa sympatickými, ale čo sa s nimi maximálne stane je, že nevadia. Zápletka je strašne jednoduchá a aj je bohužiaľ tak podaná, no a čo sa týka akčných scén, tie majú správne tempo a gradáciu, ale v tvárou tvár hlavnému záporakovi sa ukazuje ďalšia slabina filmu. Záporák je totiž tak crazy, že ho neberieme vážne. Tie prvky, čo by mali fungovať, fungujú len spolovice, a tie ktoré by nám mali pripraviť pôsobivú pastvu pre oči sa obmedzujú len na odraz Saldany v nohavičkách v skle a skok do vody za detonátorom. To je asi tak všetko. Trocha škoda, lebo si to viem predstaviť ako zaujímavú tímovku na pokračovanie. Takto som rád, že som to pozeranie prežil a s podstatne menšími ujmami ako pri Push. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Lúzri bohužiaľ dostáli svojmu názvu. Oproti podobne ladeným prvoligovým A-Team a Expendables je to len videobéčkova liga. Naviac nie príliš zručne natočena. Akcia je obsahuje rýchle strihy, ale nepôsobí dynamicky lebo postráda rytmus. Je príliš očividne podfinancovaná (pocitacove triky su otrasne) a malo krvava. Miestami to posobi ako keby boli brutalnejsie sceny dodatocne vystrihnute kvoli PG-13 ratingu. Vdaka tomu ani nefunguju postavy, ktore maju len silacke reci, ale skutkov, ktore by ich potvrdili sa nedockame. Pribeh je klasicky priamociary a celkom zaujimavy, ale ustrednej bande frajerov chybaju nejake vyraznejsie charakteristicke rysy. Traja z piatich clenov mi totalne splývali a co sa týka zvysnych dvoch tak Chris Evans ako komicka figurka totalne zlyhal a Jeffrey Dean Morgan bol ako šéf sympaticky, ale je to zásluha herca a nie postavy. Scenar mu vela prilezitosti sa poriadne predviest nedoprial. Najviac sa mi pacilo ustredne duo zaporakov, ktori boli natolko trapni az boli zábavní a zasluzili by si svoj vlastny sitcom. Ak by vznikla dvojka s vyssim rozpoctom, lepssim reziserom, scenaristom a R-kovym ratingom, tak by som ju hned privítal, pretože predloha vyzerá dostatočne zábavne, ale keďže má jednotka mizerné tržby, tak ďalší diel najskôr nevznikne. A asi je to tak lepšie. Dalsi priklad zrucne zostrihaneho traileru v ktorom sme videli uplne vsetky dobre sceny a film nam uz nic naviac neponukne. 5/10. ()

Související novinky

Zoe Saldana znovu v akci

Zoe Saldana znovu v akci

05.02.2017

Neytiri z Avatara, Uhura ze Star Treku, Gamora ze Strážců Galaxie, Aisha z Parchantů, Cataleya z Colombiany... Zoe Saldana má s akčními hrdinkami tunu zkušeností. V nejbližších letech bude nakopávat… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (více)

Tak trochu jiný Kurýr

Tak trochu jiný Kurýr

21.08.2010

Jeffrey Dean Morgan se pokouší uchytit jako hrdina akčních filmů. Charisma na to má, ale prozatím se mu to kdovíjak nedaří – v Strážcích hrál vedlejší postavu a letošní Parchanti dojeli na… (více)

Reklama

Reklama