Reklama

Reklama

Na návštěvě u Horníčků

(pořad)
  • Slovensko Na návšteve u Horníčkovcov
Talk-show / Komedie
Československo, 1968, 58 min

Obsahy(1)

Vyprávění nezapomenutelného herce, spisovatele a režiséra o tom, co má na světě rád. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jiří Prokel se příliš neunavil a je to znát. Mám pana Horníčka hodně ráda, na rozdíl od FOCKE_WULFa mi připadá jako osobnost především díky jeho moudrosti. S Werichem hráli i mnozí jiní, tím to vážně nebude. Ale nebudu se čílit kvůli jiným uživatelů,, budu se durdit na Prokela. Nedal téměř hodinovému vyprávění žádný rámec a pořad se tak poněkud sype. Naprosto nepochopitelná je mi role Miloše Kopeckého, objeví se na úvod v autě, zřejmě také s částečně bezdrátovým mikrofonem, nastartuje a odjede. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Tento – snad vůbec nerežírovaný – snímek skvěle ozřejmuje význam publika pro Miroslava Horníčka. Nesoustředěný, příliš zaujatý sám sebou v něm zdaleka nedosáhl takové míry koncentrace, která by mu umožnila přejít přes nebezpečné lano mimo-hereckého sdělení… V záběrech ze svého domova je až příliš zabydlený a bezpečný a ztrácí tu klíčovou nejistotu, která v něm jindy zažehla ten fascinující plamen inspirace, vedoucí jej k těm nejpřesnějším slovům. Přesto – ba možná právě pro to, pro tu mez nedokonalého lidství, trapnou a (tím i) krásnou – jsem ale jeho šarmu neodolal a nadšeně jsem kráčel po jeho boku a těšil se jeho odvážným zrakem. PS: Bez komentáře (sic!) ponechávám první nešťastné protiemigrantské exposé Miloše Kopeckého. Jeho případnost v pořadu o Horníčkovi mi zcela unikla a netuším, kdo se jím chtěl zavděčit a komu... PPS: Horníčkově vizi televizního pořadu, který pomáhá navázat přerušené dávné vztahy a svazky, jsem bezprostředně zatleskal. Kdyby věděl, jak Česká televize tuto ideu naplnila skandalózně založenou Poštou pro tebe, asi by - i při své výřečnosti - těžko hledal slova. Kde bylo možné skutečně jednotit, poskytla degenerovaná veřejnoprávní buňka všech televizí jen znásilnění za asistence ne-lidské (příliš ne-lidské) moderátorky a zvířecky nezodpovědného pošťáka. To však patří do komentáře k jinému pořádku, který si ani netroufám hodnotit. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Já myslím, že by bylo zajímavé, kdyby se lidé prostřednictvím televize mohli takto potkávat, povídat si.." Tak nám brněnský herec a režisér Jiří Prokel uhňácal další pořad v řadě, který však stojí pevně v kramflecích dík Miroslavu Horníčkovi a jeho tradičně nesmírně koukatelnému, byť poněkud tématicky roztříštěnému a překotně chaotickému, povídání o ničem, které zákonitě musí pozorného diváka překvapit zejména faktem, že génius Horníček již před čtyřiceti lety stál se svým nápadem u zrození jednoho z nejodpudivějších pořadů z (Kr)Kavčích hor dneška, totiž emocionálně teroristické Pošty pro tebe, jejíž autoři na něj však v titulcích tak nějak hodili bobek !! ;) Myslím, že by se Míra Horníček hodně divil, v hrobě se několikrát obrátil a ještě si nafackoval, protože by se mu už ten jeho nápad realizovaný prostřednictvím uplakaného pořadu Ester Janečkové jistě nezdál ani zajímavý, ani dobrovolně koukatelný.. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama