Reklama

Reklama

Internát

(seriál)
  • Španělsko El internado
Thriller / Drama / Mysteriózní
Španělsko, (2007–2010), 91 h 37 min (Minutáž: 69–88 min)

Hrají:

Martiño Rivas, Yon González, Elena Furiase, Blanca Suárez, Luis Merlo, Carlos Leal, Damián Alcolea, Eduardo García, Lolita Flores, Guillermo Campra (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(71)

Obsahy(1)

Internátní škola se stává domovem studenta, který musí dospět, aby mohl chránit svou mladší sestru, mladá matka se při hledání svého synka zaplete do milostného trojúhelníku, skupina teenagerů se rozhodne, že odhalí skrytá školní tajemství, charismatický učitel chce změnit svět v lepší místo pro život, přísná vychovatelka skrývá pod zdánlivě tvrdou slupkou laskavé srdce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si všetkých 71 častí tohto seriálu, ktorý je sčasti thrillerom a sčasti niečo ako telenovela, len na kvalitnejšej úrovni. Treba poznamenať, že tak prvé tri série sú na vynikajúcej úrovni a človek chce pozerať stále ďalej. Lenže potom tvorcovia postupne strácajú dych, ako to bolo so seriálom Lost. Varia z vody, odstraňujú sympatické hlavné postavy a nahradzujú ich nepotrebnými záporákmi. Najhoršia zo všetkého je linka s deťmi, ktorá je absolútne nepotrebná a priamo iritujúca, dve škaredé slečny kecajú o takých hovadinách, že sa cítite pri tom trápne. Skoro nikdy to dej nikam neposúva a seriál je predsa ladený pre dospelého diváka, čiže na čo toto všetko? Mysteriózna časť je ale spracovaná vynikajúco, hovorím však len o tej prvej polovici seriálu, neskôr to ide do kopru a nasadenie armády v poslednej sérii je už fakt zúfalstvo scenáristu. Pre fanúšikov Any de Armas je to však jedinečná príležitosť vidieť ju v jej hereckých začiatkoch v neskorých pubertálnych rokoch. ()

djtoko 

všechny recenze uživatele

Něco zlého se ukrývá v tajných chodbách pod internátem Černá laguna a skupina neohrožených španělských středoškoláků riskuje své životy, aby tomu všemu přišla na kloub…… Směska telenovely s mysteriózním dramatem kupodivu funguje. Seriál se hned člověku dostane pod kůži, i když některé dějové zvraty jsou hodně nadsazené. A herecké obsazení prostě nemá chybu: neskuteční Amparo Baró a Luis Merlo. Po 6 řadách musím hodnotit kladně. Opravdu návykové! ()

Reklama

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Jako poslední jsem zatím shlédl 4 serii a musim říct, že tenhle seriál má ty správný grády. Španělská telenovela s mysteriózní zápletkou, která tento seriál dělá tím čím je.První díly člověka hodně zaujmou a po shlédnutí posledních dílů vám to nedá a musíte se koukat na další a další série. Příjemní mladí herci podávají skvělé výkony, a to nemluvím jen o teenagerech. Mále holčičky jsou sice někdy až moc otravné, ale vždy mě pobaví. Jediné co bych na tomhle seriálu hodnotil záporně je délka každého dílu. Myslím si, že 85 minut na každý díl je až moc. Někdy v 50 minutě se začnete nudit, pokud nejde o díl, kde se rozluští nějaké to tajemství a zápletka je opět o trochu jasnější. Ale ani tohle mi nezabrání, abych dal plný počet hvězd. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Sice skoro telenovela jak vyšitá, ale kdyby byly všechny telenovely aspoň zčásti takové, jako Internát, tak s nima snad ani nemám problém... Jo, vadí mi to temeramentní přehrávání a chvílemi neskutečné stupidity, ale autorům nelze upřít snahu tento námět osvěžit, což se jim samotným prostředím i látkou celkem povedlo... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zhlédl kompletní první sérii. Šest dílů opravdu není mnoho na utvoření objektivního názoru, zvláště pokud děj zůstává zcela otevřený a velice mnoho otázek zůstává divákovi nezodpovězeno, což je u mysteriózního seriálu docela zásadní věc. Ale nechci čekat, až uvidím druhou sérii, a když už tu nějaká hodnocení jsou, tak já se přidám. Podle mě se jedná o docela originální počin ze Španělska. Je zde totiž sklouben mysteriózní žánr s žánrem teenagerovského seriálu. Celý děj seriálu se odehrává v internátní škole, která sídlí na samotě v lesích. Jedná se však o jednu z nejlepších a nejluxusnějších španělských internátních škol a rodiče neváhají platit vysoké školné za studium svých potomků. Studují zde teenageři i děti velice malé. A právě nyní, v novém školním roce, se skupinka studentů dozvídá od svého profesora, že škola je nebezpečná a že by měli urychleně odejít. V lese se totiž děje něco podivného a nevysvětelného a čím blíže jsou studenti k vyřešení záhady, tím nebezpečnější se pro ně stává školní půda, dokonce jim jde o život. Zdá se totiž, že někdo nechce, aby se dostali tomu všemu na kloub a že jsou v tom namočení i někteří profesoři. Tolik jen ve zkratce děj. Samozřejmě, že na pozadí této mysteriózní části seriálu se také odehrávají jiné zápletky, které nesouvisí vůbec s onou záhadou. Stranou nezůstává soukromý život studentů, jako jsou lásky a nenávist, soukromý život profesorů, a také soukromý život personálu. Zkrátka je to taková směsice několika žánrů. A já jsem tímto seriálem naprosto nadčený a ohromený. Od prvního záběru jsem tušil, že se stanu věrným a pravidelným divákem tohoto seriálu, a měl jsem správné tušení. Těším se na každý díl, všechny příběhy prožívám spolu s aktéry a tenhle seriál si celkově velice užívám. Je to totiž zase trochu jiný seriál, navíc seriál z Evropy. Španělé totiž umí točit dobré seriály, což se mi potvrdilo díky seriálu "Tady se nedá žít", díky kterému jsem vlastně začal sledovat tento seriál. V tomto seriálu totiž hraje hlavní roli Luis Merlo, který mě naprosto dostal v již zmíněném seriálu, a když jsem zjistil, že hraje i v tomto seriálu, tak jsem neváhal a kvůli němu jsem na tento seriál kouknul. A nebyl jsem zklamán. Ovšem i ostatní herci hrají dobře, mladí herci své role zvládají, navíc není an škodu podívat se na sympatické mladé lidi. I dospělí herci jsou ovšem velice dobří a celkově se ten seriál velice povedl. A o jeho oblíbenosti svědčí i fakt, že za necelé dva roky byly natočeny 4 série (celkem 34 dílů) a letos se začne natáčet již pátá série. A já už se velice těším na další díly. Takže za sebe uděluji pět hvězdiček a děkuji stanici AXN, že díky ní se dostal tento seriál i k českým divákům. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Rodiče Marcose (Martiño Rivas) a Pauly (Carlota García) se během série měnili. Na fotkách v dřívějších dílech jsou jiní herci než v pozdějších epizodách. (D3NJI)
  • Na internátě lze vidět několik plakátů a brožur s nápisem Universita Nebrija, což je jedna z lokací, kde se seriál natáčí. (D3NJI)

Reklama

Reklama