Reklama

Reklama

Lovec kořist

(festivalový název)
  • USA Hunter Prey
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Vesmírná loď Prometheus spadla z oběžné dráhy. Komunikační systémy a systémy na podporu života jsou zničeny. Kritická situace: Stav posádky a vězně je neznámý. S rozkazem chytit mimozemského vězně a zanechat jej naživu, se musí posádka přeživších vydat na opuštěné a pusté planetě do nebezpečné hry na kočku a myš s uprchlým vězněm. Kdo je lovec a kdo je jeho kořist? (mrqe)

(více)

Recenze (123)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já jsem s tímto sci-fi spokojen, sice se to odehrává na jedné poušti. herecké obsazení jsou všehovšudy tři lidé. Ale vskutku mě to bavilo. Takový nízko - rozpočtový film, ale překvapil. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne nezajímavá sci-fi, u které se sice mnohokrát zasmějete (v místech, kde to tvůrci pravděpodobně nechtěli) a párkrát si zaťukáte na čelo (v místech, kde to tvůrci určitě nechtěli), ale která uteče a baví.. a rozhodně nevadí, že si na ni už nikdy nevzpomenete. ;) ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Smrdí to dolarem na sto honů, což není při rozpočtu 425 000USD překvapením a stopáž by potřebovala pořádnou odlehčovací kůru, protože některé záběry trvají třikrát tak dlouho, něž by bylo třeba. Scénář je naopak velmi kvalitní a častými dějovými zvraty dokáže opravdu překvapit. Oni totiž oba hrdinové nebojují jen za vlastní přežití, ale i za svojí rasu a tak rozehráli důmyslnou šachovou partii, kdo koho přechytračí. Stejný efekt to má i na diváka, protože s každým zvratem se mění vyznění pointy a člověk si nemůže být ničím jistý do poslední minuty. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Som nadšený takmer rovnako ako svojho času pri Bessonovom POSLEDNOM SÚBOJI (Le Dernier combat). Možno je to len kvalitnejšia epizóda BABYLONU 5 (o +/- dvoch postavách), ale tak jednoduchými prostriedkami rozprávaný príbeh je neskutočne funkčný a svojim spôsobom i dynamický. Postavy sú veľmi dobre napísané, dávkovanie informácii je ukážkové a dokáže navodiť napätie. Sandy Collora má skrátka talent... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tenhle fanouškovský nízkorozpočťák vzbuzoval obavy a naplnil je, Collorovi krátkometráže sou ubohé a kdyby nebyl idiot, mohl natočit svůj nejlepší, jenže roztáhl stopáž na nesnesitelných 90 minut, se scénářem vykutáleným jak od 15. letýho comixovýho honibrka co viděl všechny díly Strartreku. Jeden zajímavý zvrat a na rozpočet povedené kostýmy nezachraní tu rozbředlou nudu s nulovým scénářem, dokud Poitier prudí šéfa šlo to, ale ve 35tý minutě jsem měl pocit že film trvá už 2 a půl hodiny. Po nádherných záběrech na poušť v arizoně a pochodování dvou maníků se to dopracovalo k finiši filmu Enemy Mine a nejhorší je, že to mělo přijít po 20 minutách. 40%. Začátek vypadal slibně, škoda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tři šašci honí v poušti Darth Vadera, pak si film vzpomene na Enemy Mines, dokonce je jeden z hlavních hrdinů podobný Dennisu Quaidovi vizáží. Aby bylo jasné, že to není natáčené v Nevadě, objeví se sem tam náhodně na nebi libovolně a bez ladu a skladu nějaká planeta, měsíc či slunce. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku trocho monotóní, jak jen furt chodili po poušti a naháněli se. Ale jak se do toho vložila trochu strategie a politiky tak to začlo být super. Na to, jaký tohle mělo nejspíš rozpočet, tak jsem naprosto spokojný. 65% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No páni... Takové komorní, minimalistické, a víc konverzační než akční scífko, a přece jsem po jeho zhlédnutí ve stavu mírné euforie a blaženosti. Hunter Prey je zářným příkladem toho, že k natočení zajímavého a napínavého filmu stačí jen pár herců, kus pouště, jednoduchá výprava a levné triky. Podstatný je totiž poutavý příběh. A bonusy navíc jsou nádherný obraz a působivý zvuk (tím zvukem myslím samozřejmě hudbu). A doufám v pokračování. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Tváří se to hodně futuristicky, ale výstroj/výzbroj připomíná spíš komiks Příhody Malého boha, co vycházel v ábíčku tak před padesáti lety. Ale je super mít neobydlenou planetu, kde normálně svítí slunce, lítaj ptáci a den trvá 33 hodin, to se to pak hraje na vojáky. Trochu to brnká o zneklidňující otázky ohledně existence lidstva, ale v tomhle dost směšném pojetí mě to zas až tak nezneklidnilo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Od režiséra snímku Batman: Dead End jsem nečekal rec kameru a jsem celkem zklamán. Námět je však velice dobrý. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Celkem nuda, ale na druhou stranu to je zajímavý. Konec je však nedořešený a moc film nenabídne. Navíc, na tu stopáž utíká pomalu. 4/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá sci-fi jednohubka potvrzující pravidlo: Za málo peněz, hodně muziky. Jednoduchý, ale velice zábavný námět, úsporný, ale přesto velmi efektní vizuál a chytré dialogy. Místy jsem měl pocit, že koukám na film ze zlatých 80-tek, ale přesto na něm bylo něco, co ho odlišovalo a Hunter Prey není rozhodně žádné hloupé béčko s ošklivými maskami. Ba naopak. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi naozaj nesadlo. A to od príbehu, som čakal, že bude nabitý akciou, čo , ale nebol. Cez masky, ktoré boli fádnejšie ako v argentínskej telenovele. Až po exteriéry, ktoré naozaj noc neukázali. Ano bolo tu par zvratov, ale i tie vyzneli tak umelo a nezáživne ako i celý film. Je vidieť vo všetkom, že sa jedna o nízko rozpočtový film, to naozaj nejde prehliadnuť. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní, vypiplaný a kvalitní sci-fi projekt, kterému nízký rozpočet jen pomohl. Ten "Enemy Mine" motiv tam je, ale jde si to svou vlastní cestou-více "dřevní" s až MetalHurlantovským nádechem. Jedinou výtku bych měl k minutáži, která by snesla klidně jen o 10minutek zrátit a všechno by perfektně zacvaklo...... Tomuhle prostě fandím... Drželo to mou pozornost a pobavilo mě to.. Další důkaz toho, že dobré sci-fíčko nemusí být monstrum OblivionověPrometheovských rozměrů. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Moc milé překvapení. Jednoduchá levná fandovská sci-fi s trochu nedodělaným koncem, která mi ale osobně přišla jako lepší sci-fi i tím málem, než většina aktuálních AAA hollywoodských rádoby sci-fi titulů. A náhodou masky a propriety se povedly. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Na rozpočet luxusní vizuální záležitost se silným příběhem a dialogy, ze kterých se vám konečně nechce vyhodit lečo. A když přijde na řadu scéna, kdy se dovídáme, kdo je oním pronásledovaným, celé se vám to převrátí naruby. Není to extra akční, není to vizuální nájeb jako Avengers a už vůbec to není vtipný jako Diktátor. Přesto všechno je to jeden z nejmilejších filmových počinů poslední doby, který mi udělal obrovskou radost a dokázal všem, že i za málo peněz jde udělat hodně muziky. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Dielko spoločnosti ŠAF s.r.o. (Špičkový amatér a fanúšik s rozpočtom okliešteným), ktorým konateľ spoločnosti pán Sandy Collora spravil radosť nielen sebe, ale aj ortodoxným scifistom a vyznávačom Enemy atakťalej. ()

Reklama

Reklama