Reklama

Reklama

Lovec kořist

(festivalový název)
  • USA Hunter Prey
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Vesmírná loď Prometheus spadla z oběžné dráhy. Komunikační systémy a systémy na podporu života jsou zničeny. Kritická situace: Stav posádky a vězně je neznámý. S rozkazem chytit mimozemského vězně a zanechat jej naživu, se musí posádka přeživších vydat na opuštěné a pusté planetě do nebezpečné hry na kočku a myš s uprchlým vězněm. Kdo je lovec a kdo je jeho kořist? (mrqe)

(více)

Recenze (123)

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

To mě poser,skoro 70% za tohleto!Určitě mohl rejži(ser) trochu natáhnout minutáž snímku.Protože chvílema to vypadalo,že se protagonisti zastavěj a začnou se ďoubat v nose,možná i něco horšího.Ne,opravdu nemám zapotřebí dokoukávat pokusy nějakýho nudícího se nekňuby,kterej se před chvílí rozhodl,že stvoří celovečerní film a oprudí tim celou filmuchtivou veřejnost.A já ho posílám do odpadků.0%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu jako projekt nadšených fanoušků, kteří prostě chtěli i přes nízký rozpočet natočit akční sci-fi, tak dejme tomu. Ale nedá se tím omluvit všecko, především ta směšná výprava a odfláknutý scénář. Některé ty masky vypadají dobře, třeba vzhled mimozemšťanů, ale to, že vojáci nosí pláštíky a štíty jak nějací rytíři, to, že vězeň vypadá jako Darth Vader, taky nosí pláštík a když si sundá helmu, vypadá jako rytíř Jöns ze Sedmé pečeti nebo to, že většinou když postavy mluví, tak jim kamera zabírá jen hlavu s pozadím jasné oblohy a celé to vypadá strašně směšně jak z filmu Double Down od Neila Breena... to se prostě nedá ignorovat, fakt ne. Navíc se celý ten film strašně táhne, celá hodina je jen nahánění po poušti a až pak se něco konečně stane. A taky tomu chybí nějaký pořádný úvod a závěr to sice nemá špatný, ale je poněkud utnutý. Snaha byla, něco se povedlo, ale těch 65% tady vůbec nechápu. Ani ta zápletka mi bůhvíjak úžasná nepřijde, když je vykradená z Enemy Mine, akorát zde se většinu času nahání, o nějaké přátelství začne jít až v poslední minutě. 2* ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

chytrá scifi, která sice mohla být o něco kratší a našláplá hned od začátku namísto pomalé akcelerace, ale i tak postupnou gradací získává hodně plusových bodíků. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Na nezávislé nízkorozpočtové poměry vskutku parádní počin. Mimozemšťani jsou dostatečně zajímaví a pronásledování kořisti má šťávu. Už ale jen to nadšení, které z filmu sálá, stojí za to, se na tohle hardcorovější sci-fi podívat. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Trochu zkrátit by neuškodilo, ale i tak velmi sympatické poloamatérské (ale to pouze vzhledem k rozpočtu) sci-fi s několika překvapivými zvraty. 7/10 ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Může být nízkorozpočtový sci-fi snímek na úrovni, nebýt stupidním a něčím překvapit? Určitě ano. Vzpomeňme jen třeba na vynikající Černočernou tmu. Hunter Prey nezůstavá o moc pozadu a vyniká zejména kvalitním scénářem. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové poloamatérské sci-fi sází na působivé záběry exteriérů a autenticky ošlehanou výstroj hrdinů. Masky mimozemšťanů se povedly a jednou nebo dvakrát vyjde i moment překvapení. Škoda, že zápletka púsobí jako jedna z mnoha vědecko fantastických povídek z 80. let. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Zde se opravdu spíš hodnotí příběh než-li akce či napětí. Masky udělány dobře. Sci-fy k nedělnímu obědu jako ušité. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

< Lacná SCI-FI inscenácia > Prekvapivo dobre skomponovaná hudba, pekne spravené kostnými a masky a akcia povedzme tiež ujde. Nečakajte žiadny vesmírny trhák, ide skôr o splnenie si sna začínajúceho režiséra o natočení celovečerného filmu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na neobydlené planetě ztroskotá vesmírná loď převážející velmi důležitého vězně. Rozkaz shora okamžitě zní - vězně zadržet (ale nezabíjet!), a vyčkat do příletu evakuační lodi. Lehko se to řekne, ale hůře udělá - zvlášť když se onen vězeň nechce smířit s jakýmkoliv zajetím, a začíná se docela efektivně bránit... To je zvláštní, jak když člověk k filmu přistupuje jako k levnému béčkovému scifi, jak se z něj povětšinou vyklube docela příjemná podívaná - například starý známý Pitch Black (Černočerná tma) a nebo právě Hunter Prey. Sice jsem byl v prvních asi deseti minutách znechucenej až přílišnou kopií výše zmíněného (vesmírná bouračka, cizí planeta, uprchlý vězeň) - ale s každou další scénou se mi Hunter Prey začínal dostávat pod kůži, a na konec jsem byl docela dost nadšenej. Nerad bych prozrazoval cokoliv ze zápletky, ale musím říct, že jsem byl hodně překvapenej, a za příběh určitě dávám palec nahoru. Stejně tak efekty (proč utrácet desítky miliónů za kulisy a vizuální efekty když postačí jedna neobyčejně obyčejná poušť), herci - prostě všechno. Líbilo se, a moc. ... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové sci-fi připomínající klasiku Enemy Mine. Speciální efekty, prostředí i děj filmu jsou viditelně omezeny nedostatkem peněz, ale zábavnosti to neškodí. Co film ztrácí na vizáži dohání scénářem. I když je trochu jednotvárný a zdá se bez konce, obsahuje několik dějových zvratů, které pomáhají držet pozornost, až do trochu slabšího závěru. Celkový dojem z filmu je jako z kvalitního dvojdílu Krajních mezí. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Skvelý film pri ktorom platí ... za málo peňazí veľa muziky. Sandy Collora už svojimi krátkometrážnymi snímkami ukázal že je veľký talent a týmto filmom to len potvrdil. Výborné masky, úžasné prostredie, a skvelo vygradovaný príbeh ktorý sa ktorý sa ku koncu krútil ako len mohol. Obvykle by som hodnotil o hviezdu menej ale u tohoto snímku to hodnotiť inak ani nejde ... ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, nemusíte mít za zadkem miliónový štáb, abyste natočili vinikající Sci-Fi plné překvapivých zvratů. Pokud máte rádi filmy, kde se nahání zločinec a s kvalitním scénářem, určitě tohle nenápadné a na první pohled levně vypadající dílko nevynechejte. Nenechte se mýlit obalem, obsah je kvalitní. 85% = 4/5 ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Film jehož hlavní slabinou je, že není kraťas. Minimalistická produkce a jednoduchá zápletka by skvěle zaplnily půlhodinu, ale takhle je to fakt film, u kterého přes všechen slušný humor, poměrně zvládlé triky i akci, poměrně dost prozkoumáte ciferník vašich hodinek... 50% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Moc milé překvapení. Člověk se neubrání srovnání s Petersenovým „Enemy Mine“, ale dovolím si tvrdit, že Hunter Prey jde ještě o kousek dál. Je to mnohem svižnější, samozřejmě i modernější a hlavně to teda nekazí uspěchaný happyend tak jako právě Enemy Mine. Pravda, žádné velké umění to taky není, ale to od laciného béčkového sci-fi asi nikdo čekat nemůže. Já osobně tleskám, dobrého sci-fi není nikdy dost. Jen houšť a větší kapky. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tak jsem jednou dostal chuť na scifi a našel tenhle film. Moc jsem od něj nečekal a s pocitem, že si u něj odpočinu, se do něj bezhlavě pustil. Opominu jednu věc a to, že masky vypadají jako ze Star Wars a při prolézání galerii jsem si před shlédnutím říkal o co asi pude. Mno a následně už jsem byl vtažen do děje, samotný příběh je vážně jednoduchý a kromě honění po poušti se mnoha věcí opravdu nedočkáme. Mám rád zamotané příběhy, ale sem mi jaksi ten jednoduchý seděl mnohem více. Filmařsky jde o poctivou práci a je s podivem jak si režisér vystačil s tak málem, jedna poušť a dva tvorové, toť vše co dostanete, miň věcí uvidíte snad už jenom v novoročním projevu prezidenta republiky. Ok nebudu tvrdit ani to, že se tu hraje na nějak velkou originalitu, taky že ne a onen závěrečný zvrat to potvrzuje úplně nejvíc jak to jde. Nevím, všechno pohromadě to však funguje jako švýcarské hodiny a na evidentně nízko rozpočtový snímek jsem toho dostal víc než jsem chtěl. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Díky své docela originální zápletce a zvratům tenhle film přežívá v docela vysokých patrech hodnocení. S tím nelze než souhlasit. Obracený gard - člověk na útěku se taky neobjevuje velmi často. I přesto si myslím, že zkrácení by nebylo na škodu. Jinak ale docela průměrné scifi, s nic moc efekty a poušti všude, kde se člověk podívá... ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod jakýmkoliv sluncem...Kombinace trochu naivní filmařiny a amatérského nadšení pro sci-fi...Začátek slibnější a adrenalinovější, konec překombinovaný a až trapně humanisticky upovídaný... ()

Reklama

Reklama