Reklama

Reklama

Lovec kořist

(festivalový název)
  • USA Hunter Prey
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Vesmírná loď Prometheus spadla z oběžné dráhy. Komunikační systémy a systémy na podporu života jsou zničeny. Kritická situace: Stav posádky a vězně je neznámý. S rozkazem chytit mimozemského vězně a zanechat jej naživu, se musí posádka přeživších vydat na opuštěné a pusté planetě do nebezpečné hry na kočku a myš s uprchlým vězněm. Kdo je lovec a kdo je jeho kořist? (mrqe)

(více)

Recenze (123)

darkreider 

všechny recenze uživatele

V podstate som spokojný. Že prečo? Dobrého Sci-Fi je ako šafránu a toto rád priradím do toho pomyselného súdku s popiskom "dobré Sci-Fi". Púšť, špinavý emzák s hrdzavým kvérom a virtuálnou priateľkou a proti nemu prostý človek s plánom. Nie všetko je dokonalé, miestami plán vychádza až moc, ale vrámci žánru podarené. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Zajímavá oldschoolová scifi podívaná. Člověk by ani nevěřil, že se dá s pár herci, maskami a prostředím pouště natočit koukatelný film. Jediné, na čem se zde tedy staví, je příběh, který je napínavý a do jisté míry i nepředvídatelný. Hlavně ke konci dochází k několika zvratům, které by mnohého diváka a ani mě nenapadly. Triků je zde poskromnu, ale když už se objeví, tak jsou slušně zpracované. Myslím, že o chlapíkovi, který tohle natočil, ještě uslyšíme. Já jsem se při sledování bavil, avšak nejsem si jist, zda bych Hunter Prey zkoukl znova. Je to spíše taková jednorázová podívaná, která člověku dokáže, že se dá i bez velkých rozpočtů natočit solidní film a proto dávám tři silnější hvězdy. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Treba si v prvom rade uvedomit, ze Hunter Prey dlhometrazny debut ludi, co predtym tocili iba fanusikovske (amaterske) kratasy. Zaroven sa jedna o ultra low budget film - rozpocet bol iba 425 tisic USD. A s tymto "nic" dokazali tvorcovia natocit obstojny kusok, ktoremu by ale pomohlo, keby bol o polovicu kratsi. Pribeh je trivialny a aj jednotlive zvraty a "prekvapenia" ma, az na jedno zaverecne, neprekvapili. Skoda. Inak natocene kvalitne, zahrate tiez, takze ako scifi jednohubka fajn. Bodaj by aj na Slovensku vedeli za tie iste peniaze natocit podobny film. 6/10 ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Artové béčko, které si Collora natočil pro radost. Film, který nesází na vysoký rozpočet, ale zápletku. Slušný rozjezd potápí na můj vkus překombinovaný a nepravděpodobný závěr. Ale jako čistá nadsázka to je přijatelné. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Banda chlápků v legračních kostýmech pobíhá po poušti, hrají si na vojáky a občas drsně zapozují na kameru. Čistá amatérština, z které ale čiší nadšení pro věc. Jen díky Bohu, že žádný z autorů neulítl a nenatáhl film na 2 hodiny, to by bylo k nekoukání. 3* jsou za snahu a za relativně slušný konec. ()

Nyan 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová sci-fi, která sází na kvalitní scénař. Ukazuje, že se skoro neexistujícími triky, pěti (nebo jich bylo ještě míň?) herci lze vytvořit dílko, které má atmosféru. Sice se dovídáme něco o zuřící vyhlazovací válce, ale těžiště filmu leží v duelu dvou mužů ze znepřátelených ras. Jak už psali mnozí další, dějové zvraty opravdu fungují a přinejmenším ten první jsem opravdu nečekal. Zajímalo by mě, jak by film vypadal, kdyby měl režisér k dispozici typický blockbusterový rozpočet. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Parádní šachová partie, které určitě můžu. Přestože je film viditelně nízkorozpočtový, není tam nic, co by na pohled vadilo - kostýmy, masky a vybavení jsou na rozumné uvěřitelné úrovni běžných sci-fi seriálů. Celý film stojí a padá s herci dvou hlavních postav a jelikož ti předvedli výborný výkon a chemie mezi nimi funguje, je radost tenhle boj sledovat. Stejně kvalitní herci sice byli i ve snímku Můj nepřítel, ale tam nebylo tolik zajímavých taktických zvratů jako tady. ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, oldschoolový look a dva herci na poušti - netradiční scifi podívaná, která stojí za to :-) ()

Doomer 

všechny recenze uživatele

Tak dobre scifko a par dejovych zvratu a psychologie postav, sice to neni az tak slozite a film je docela nizkorozpoctak ale presto nebo prave proto si zaslouzi 4* . Bavil jsem se od zacatku az do konce ()

RajCZitko 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že toto je opravdu nej nízkorozpočtový film co jsem viděl vůbec. Navíc ještě sci-fičko, často mnohonásobně dražší žánr díky složitým efektům. Vzdávám tvůrcům respekt. Nicméně by bych byl rád za pokračování, poněvadž mají zadní vrátka co si tam tvůrci nechali (možnost dokonat pomstu za osud lidstva) velký potenciál. Kdyby do toho pak vrazili i víc peněz, taky by to neuškodilo. Protože banda věcí ve filmu byla hodně o fantazii (ty kombinézy jen z kůže něbo nějaké fakt laxní látky, náramky spojené k sobě pásky kůže, vyspělá rasa a nemá pouta ale provazy atd...). Ale to je jedno, protože člověka zaujmě hlavně ten příběh. Opravdu bych chtěl pokračování. ()

elixir 

všechny recenze uživatele

Film je hodnocením na 65%, ale vzhledem k jednoduchosti a celekem dobře prošpikovaným koncem si zaslouží o jednu hvězdu navíc. Má své kouzlo, byl jsem překvapen tímto snímkem, více takových, více. ()

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

Minimalistické, no v pozadí je ozaj cítiť veľké udalosti o ktorých sa len hovorí a to je niečo čo sa málokedy podarí navodiť vysokorozpočtovým sci-fi. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nebylo víc peněz. Film má dobrej nápad, dobrý herce, jen těch peněz na efekty bylo zoufale málo. Veliká pochvala! Dobrý! Mít tak na film prachy jako na Predátory... ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Tři chlapi převlečení za asi vesmírné kohouty chodí po písku jakési asi planety a cosi asi hledají či honí. Časem potkají další chlapy, co mají na hlavě latexové masky, asi aby vypadali jako domorodci z té planety. Celé to působí naprosto amatérsky a až srandovně, ačkoli to nebyla sranda, oni to brali naprosti vážně. No, nedívatelný hnůj. Aspoň těch pár minut, co jsem zvládl. (0%) ()

tremors 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv sci-fi nepatří k mým oblíbeným žánrům, Hunter Prey se mi líbil. Především díky dějovým zvratům a scénáři. ()

Ricci 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí fotek a zběžném projetí filmu (jestli sedí titulky) jsem nabyl dojmu, že to bude takové celopouštní nízkorozpočtové scifi třídy béčko až céčko... Opak je pravdou, napínák skoro od první minuty, dějové zvraty famózní, rozhodně ne nuda! Velmi povedená záležitost. ()

Reklama

Reklama