Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hubert Bonisseur de la Bath je nejlepší francouzský tajný agent známý jako OSS 117. Proto je vyslán do Brazílie s úkolem koupit od bývalého vysoce postaveného nacisty Von Zimmela mikrofilm s důvěrnými daty. Jeho služby tam chce využít také izraelská tajná služba Mosad, která má také zájem o Von Zimmela a proto posílá s Hubertem pohlednou agentku Dolores. Spolu hledají a pronásledují nacistu až zpět do Ria k velké soše Krista, kde se s ním konečně vypořádají. (Fitik)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře postavené na detailech výpravy, pakliže divák pozorně vnímal klišé starých bondovek a jiných klasických filmů o špionech, nicméně film zde často ztrácí nit a nechává děj vyplňovat pouhou suchou stylizací 60tých let a netradičními, avšak stejně suše podanými (a po čase předvídatelnými) postřehy hl. hrdiny. Dále bohužel jen pár dobrých gagů jako záležitost s krokodýlem a jinak zklamání. Na zparodování Bonda nestačí bejt Francouz. Ale Dujardin i Hazanavicius jsou sympaťáci,takže to budu brát jako lepší průměr (68%) , zvlášť když vím, že umí udělat skvělý film. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Novodobé Eurospy a a lá parodie na James Bond filmy. Zoufale nudné, rádobyzábavné (sarkastické) a hlavně hloupé. Nucený humor rovněž nebrat. Njn a to by nebyl pomalu ani dnešní svět, aby to nebylo o židech (kteří tady jsou tady opět vylíčeni jako ti nejchytřejší z nejchytřejších a pak i nejnormálnější jak to ta vypadalo, viz agenti Mossadu) a náckové achjo..Těžká propaganda a silně pro-židovský film, francouzi kde se dnes nachází nejsilnější a nejpočetnější komunita židů v Evropě, tady z toho filmu vycházejí jako naprostí hlupáci, kde jsou až záludně zesměšňovány všechny ty jejich po staletí tvořené hodnoty a tradice. Hloupý bRak, pro hloupé gojímy a že jich stále je..1* jen za lehký 60's retro styl, který mi připomněl některé ty známé filmy z této éry. ()

Reklama

Levak.Bob 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu je tento obdařen ještě brutálnějším, šíleně nabitým humorem kterýžto dělá z celého filmu jednu obrovskou kupu srandy. S trochou nadsázky bych si troufl zařadit tento film mezi komedie tak geniální jako jsou Rrrrr, Mazaný Filip, Mrtví muži nenosí skotské sukně atd. Jest to vpravdě komedie, velmi doporučuji na zasmání :) ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Pokračování Huberta Bonisseura de La Batha, Egypt vystřídán za Brazílii, Connery z šedesátých vystřídán za Lazenbyho z... no, konce šedesátých. Ještě blbější, ještě vyhrocenější a ještě xenofóbnější. Jako u většiny sequelů dvousečná zbraň a stejně jako u většiny sequelů i zde je to spíše na škodu. Nicméně i přesto to pořád beru jako slušnou parodii na bondovky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neskutečně přepálená parodie na Jamese Bonda a francouzské kriminální/špionážní filmy ze šedesátých a sedmdesátých let? To rozhodně...ale taky brutální satira. Ale taky místy naprosto dementní rádobykomedie toho nejlacinějšího ranku. Ale taky příběh naprosto nevídaného hrdiny bez bázně a 'any (je to přece Francouz;)), který zadupává do země vše, co by kdy mohlo být francouzským filmovým hrdinům svaté. Je to dokonalý macho prototyp své doby a své země - za všech okolností elegantní narcistní libový frajírek se sklony k alkoholismu, který moc odvahy nepobral a je líný jako vandrák v červenci, ukrutně konzervativní, šovinistický, xenofobní až za roh a nenávidějící Němce rovnou kolem dokola. Zkrátka tak jak jsem se u některých scén styděl za tvůrce i za sebe, u některých jsem se nahlas smál, až jsem z toho slzel. Jen mě zamrzelo, že zrovna tohohle filmu se neúčastnila Berenika Béžová - té by tahle móda zatraceně slušela;) Na ten druhý (respektive první) díl bohužel nemám odvahu, takže budu asi jenom vzpomínat na její artistní kreace... Hodnotit můžu jen a pouze přesně doprostřed, tj. na 50%. Proč? Protože i kdyby nevím co, esesman v parádní uniformě deklamující Shylockův "...což nekrvácíme?" monolog z Kupce Benátského, to je na mě fakt moc. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na autentických miestach v Paríži, Riu de Janeiro, Brasílii či v pralese v brazílskom štáte Paraná. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama