Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během indiánských válek na jihozápadě přebírá seržant Vinson (Joel McCrea) velení nad kavalerií, protože její velitel byl při apačském útoku zabit a poručík byl těžce raněn. Přeživší vojáci musejí buď dostihnout armádu, nebo alespoň kolonu vozů, kterou má armáda doprovázet. Nejdříve ze všeho potřebují vodu, ale nejbližší vodní zdroj je v rukou Apačů. Aby své muže zachránil, rozhodne se vést oddíl přes indiánské území Apačů, protože jde také o nejrychlejší způsob, jak se dostat do pevnosti. Členové oddílu ale svému novému veliteli nedůvěřují. Myslí si totiž, že je vede nebezpečným územím, aby se pomstil Apačům za to, že mu před několika lety zabili ženu a děti. Jednotka musí odrážet stále děsivější indiánské útoky, mnoho mužů umírá, nakonec se však vojáci spojí proti svému rozporuplnému veliteli, který podle nich přišel o rozum... V dalších rolích tohoto napínavého a syrového westernu se objevují Forrest Tucker a John Russel; snímek se kromě hloubky příběhu vyznačuje také skvělou kamerou, jež dává v plné barvě vyniknout nádherným americkým scenériím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Indiánským teritoriem putuje zdecimovaná jednotka, která více než s idiány zápasí sama se sebou a právě tento námět o skupině vojáků, kteří se musí prodrat přes nepřátelské území a při tom všechny svírá nejistota, podezíravost a nenávist vůči svým druhům, patří mezi jedny z největších kladů filmu. Těmi dalšími jsou krásné exteriéry a povedená kamera, ale hlavní problém filmu tkví v tom, že se jedná o jednoduchou jednohubku, která okamžitě vyšumí. Je to příjemné na jedno podívání, ale druhý den si už z filmu stěží vybavíte nějaký moment. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Z průměru nevybočující jasně béčkový western o ztracené jednotce kavalerie v době a oblasti válek s indiány. Vedení jednotky zdecimované rudochy přebírá seržant, kterého však více než přežití spolubojovníků zajímá pomsta - kvůli jeho rodině zabité Apači. Akce je dostatek, jsou zde i krásné záběry krajiny, mínusem je scénář a rozpačitý závěr. Trailer: nenalezen ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

až príliš priamočiary jednoduchý western, ktorý nemá ani moc zaujímavých postáv či herca ktorý bo to povytiahol /40%/ ()

indiano 

všechny recenze uživatele

... krásna kamera,pôsobivé exteriery, dokonca záver v zrúcaninách vymretej kultúry Anastazi...a k tomu široké plátno.. nadpriemerný western no bohužiaľ indiáni sú masakrovaní ako zver, dokonca nie je zľutovanie nad bezbranným rudochom... chvalabohu, hlavný hrdina preto na konci zahynie, čo kvitujem...keby takýchto filmov bolo čo najviac.. ()

tartan 

všechny recenze uživatele

Malá jednotka americkej kavalérie sa snaží dostať cez územie kontrolované nepriateľsky naladenými Apačmi do bezpečia pevnosti. Po smrti ich veliaceho poručíka (hneď na začiatku filmu) ich tadiaľ vedie vnútornými démonmi prenasledovaný a Apačov nenávidiaci (zabili mu ženu a deti) seržant, ktorý svojím deštruktívnym prístupom zároveň vedie svoju stále sa zmenšujúcu jednotku od masakru k masakru (preto ten názov). Sugestívny záver v ruinách indiánskeho mesta korunuje tento pomerne neznámy, ale celkom zaujímavý a vydarený psychologický western. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama