Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém městě došlo k zcizení dvou tisíc dolarů z banky přímo během oslav na počest šerifského úřadu. Podivný lupič, jenž svůj čin nazýval půjčkou, za kterou ovšem nemohl ručit ničím jiným než svým revolverem, zanechal po sobě dluhopis na jméno Jefferson Davis. Jeho skutečné jméno ale bylo Ross McEwen, a hotovost potřeboval k odvrácení exekuce uvalené na rodinný ranč. S penězi prchl do hor, odkud přestoupil na vlak směřující na jih k Mexiku. To už měl ovšem v patách slavného maršála Pata Garretta s pomocníky a na jeho hlavu byla vypsána odměna dvou tisíc dolarů s dovětkem, „živého či mrtvého“. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nepříliš akční, ale přesto povedený western. Chybí indiáni (nepočítáme-li malého chlapce ve vlaku a jednoho starce na oslavě u Pata Garretta), rvačky, děvky, souboje a vlastně i střelba (teď si nejsem jistý, ale myslím že se v průběhu filmu ani jednou nevystřelilo). Zaujme atypický způsob, kterým Ross McEwen zamete stopy před pronásledovateli (a to nemyslím to vyjetí korytem potoka). Vzhledem k vyřčeného to dlouho bylo rozehráno na 3*, ale netradiční konec s léčbou záškrtu si zaslouží přidat bod. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Joel McCrea patri k vyznamnejsim predstavitelum westernu, me osobne ale moc nesedi. V tomhle filmu hraje bankovniho lupice na uteku, kterej je ale dobrak (banku "vykradl", protoze potreboval penize na leky pro nemocnyho tatu) a snazi se lup - pujcku - splacet. Bohuzel ma smulu, protoze na stope mu krome bandy blbu je i svetoznamy zastupce zakona - Pat Garrett, ktery jej najde a ukeca, aby se udal. Pribeh pomerne originalni, provedeni netradicni (nepadne ani jeden vystrel) a herecke vykony prumerne. Za me podprumerna zabava s neprilis atraktivnim hereckym obsazenim. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velmi dobry western, hlavne ze tam nie je to odporne westernove klise kradez koni ..... scenar vyzera byt xvetu, ta suma akurat mohla byt o trochu vyssia, mne sa to zdalo teda hodne malo. Dlho je to take priemerne, a reziserska rutina je casta, potom ale koniec filmu bol celkom slusny masaker, takze 4 spunty a 80 % ()

Reklama

Reklama