Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Recenze (771)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pokud bych do žánrů u tohohle filmu přidal ještě "Komedie", tak jsem se docela bavil. Z Rolanda Emmericha se stal režisér parodií a to je dobře :-) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Z desiatok starších filmov o všemožných jašteroch zmiešaný nemastný-neslaný koktejl popcornovej zábavy. Matthew Broderick je na hlavnú rolu nezaujímavý, Maria Pitillo je uvrieskaná hysterka a nukleárna jašterica, vysoká ako menší mrakodrap, sa bez jediného otrasu alebo hluku premáva úzkymi tunelmi newyorského metra. Prečo dávam Godzille tri hviezdy? Pretože sú priemerom medzi jednou a piatimi. Jedna ide duu Roland Emmerich / Dean Devlin a päť majstrom od vizuálnych efektov. A tiež pre odľahčeného Jeana Rena. Účasť v tomto prúsere zdôvodňuje pocitom zodpovednosti za testovacie nukleárne výbuchy, ktoré spáchala jeho rodná krajina v oblasti Francúzskej Polynézie. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, s americkými katastrofickými filmy to jde hodně z rychle kopce (a to nemluvím o výchozím bodu) a s Rolandem Emmerichem taky tak. Oproti Goddzile (a to nemluvím o Dnu poté) je Den nezávislosti filmovou perlou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouhé, příšerně naivní, s kašpárkem Matthew Broderickem v hlavní roli. Chtělo by se říct, že je to totéž jako Den Nezávislosti - ten ale necpal všude možně jakési komediální vsuvky, prostě jen valil na diváka tu lavinu akce a patosu a měl k dispozici podstatně vhodnější sestavu herců a hereček. Obrovská výprava prostě neudělá všechno, pokud ji patřičně nedoprovodíte. Ani v rámci žánru "100% fun, 0% logic" není moc o co stát. 40% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku svěží podíváná, která však postupem času ztrácí na atraktivitě a veškerý její půvab se ztrácí v monotónosti a nudě, která pramení ze zbytečného prodlužování některých situací. Naštěstí chytá film druhý dech ve chvíli, kdy na scénu nastupují mláďátka (což je ostatně nejlepší moment snímku)... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Neodradí-li vás už jméno režiséra, určitá šance na úspěch zde je. 60% Zajímavé komentáře: Marigold, 3DD!3, fannah, záplata, MadBigMax ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, že ve starších filmech o Godzille se jen herec, navlečený do gumového kostýmu, zmateně potácel mezi papundeklovými kulisami. Je to pravda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tady Roland šlápl do hnoje. Godzilla co přípomíná obsazení Jurskýho parku a to nejen vizuálně, ale i pohyby, vajíčka co připomínají Vetřelce a nudná přeplácaná digitální akce k tomu. Fuj tajbl, za tohle bych tvůrcům nedal týden nežrat. Jediný důvod proč nedám odpad, je Jean Reno sice mně smysl jeho postavy občas úplně unikal, ale alespoň má charisma a když má scénu film rázem stoupne na atraktivitě, ovšem to je hodně špatná vizitka pro ostatní z čehož vyplývá, že ani casting se nepovedl. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Godzilla nakonec diváky zaujala asi jen svou fyzickou velikostí ve filmu. Přes bombastickou reklamu se totiž jedná o zcela průměrný dobrodružný snímek s velkými ambicemi, které by ovšem asi nedokázal naplnit ani se zcela jiným štábem a hereckým obsazením. Ono totiž na příběhu monstra pustošícího New York není zase tak moc co vyšperkovat (kromě triků) a čekat od herců oscarové výkony, když stejně všichni jdou do kina jen na tu přerostlou ještěrku, to je asi také zbytečné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý pamatuju si, jak se v půjčovně na kazetu Godzilly čekalo třeba měsíc dopředu. Ta očekávání byla neskutečná a nutno dodat, že celkový výsledek zas tak špatný nebyl. Sice je to neskutečně pitomé, což se nedá upřít, ale na druhou stranu efekty jsou tak skvělé a herecké výkony představitelů natolik věrohodné, že takové hodnocení zde si Godzilla snad ani nezaslouží, i když tahle je Americká až hanba. Musím říct, že mám tenhle film vcelku rád jako řadu jiných filmů, do kterých se Roland Emmerich s vervou pustí viz. například Hvězdná brána. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $136,314,294Tržby Celosvetovo $379,014,294║ Roland Emmerich to vie vždy v popcornovej zábavke rozbaliť to sa mu musí nechať, aj keď ako je zvykom dohromady nič konštruktívne nepodá ale za to je vidieť že je vo svojom živly macher idúci stále vo svojich zaužívaných šľapajach. Slušný priemer ktorý má miestami niečo do seba, trikovo fajn, herecké obsadenie ujde, akcia mrštnejšia a účelovejšia než v ID4. Neviem prečo ale po každom ďalšom pozretí mám túto preplácanú báchorku o niečo viac rád a to som po kino projekcii v 1998 nebol nejak moc nadšení z toho čo som v kino sále dostal ale časom som si zvykol na tohto Nemca čo točí vlasteneckejšie filmy než ktorýkoľvek Američan a ktorý takmer v každom svojom filme hromadne niečo devastuje, ničí, odpaľuje, potápa,.... /videl v kine: 55%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to velké, je to blbé, točil to Roland Emmerich. Ne, já si na toho chlapl nezasedl, zpočátku jsem nevěděl, kdo to točil, ale když jsem prohlédl filmografii tohoto pána, bylo mi všechno jasné. Co mi ale není jasné, jak někdo může vynaložit tolik peněz na propagaci filmu, který měl ve scénáři napsáno zřejmě jen "bude to velké a všechno to rozšlápne a bude se prodávat jako plastová figurka v menu strýčka Donalda". Proč v takové ubohosti hraje i Jean Reno je mi záhadou, ale co, všichni potřebují z něčeho žít... Tento hollywoodský směr "hodně efetků, málo příběhu" je zhůvěřilost, které se budu do budoucna vyhýbat. Snad aspoň Peter Jackson se svým King Kongem nastaví nový standard. Rolandíku, kluku ušatá, tak si to přiznej, nemáš tak krutý nedostatek talentu, abys byl vtipný jako Woodovic Eda... Máš nedostatek, který obtěžuje. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ještě před pár lety jsem to dokázal sjíždět na VHSce minimálně třikrát do roka. Teď už to tak žhavé není a chybičky jsou už patrnější, ale přesto zůstává Godzilla dobrou zábavou, při které německý režisér nechá japonskou příšeru poupravit panorama Manhattenu... Kdo by se nebavil? Akčních scén tu není tolik, kolik bych chtěl, ale celkově i na svou dobu je to oddechová zábava se vším všudy. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dean Devlin, Roland Emmerich .. Ani ne tak Godzilla (to jen aby se to dobře prodalo), ale radioaktivitou zmutovaná ještěrka se zde skutečně předvádí a docela efektivně demoluje (jak jinak než) New York a dává zabrat celé slavné US Army:-). Ale když se do hry vloží Jean Reno.. Povedenou akcí a triky našlapaný blockbuster postavený na neobjevným, slaboučkým (pro tuhle kategorii však standardním) příběhu. Co naplat, je to béčko, kde zábava a nadsázka je vidět na každém obřím kroku. Po přečtení několika okolních komentářů musím za sebe konstatovat, že jsem se příjemně bavil a to hlavně proto, že mě jméno Roland Emmerich a jeho tvorba (až na výjimky) nijak neodrazuje a třeba Independence Day mám skutečně rád se vším všudy!! Jak vidím, spousta lidí tohle nechápe a nesnáší.. 65%. ()

woody 

všechny recenze uživatele

I když v některých případech by byla i Gappa lepší musím dát čtyři.Jsem popcornový divák.PROMIŇTE mi to. ()

Rimsy odpad!

všechny recenze uživatele

Jak já jen tydle filmy nesnáším! Hollywoodské kasovní trháky s nulovým dějem, monstrozními efekty (nejlépe velkou ještěrkou), zničeným americkým velkoměstem (nepamatuji jakým, NY nebo LA, jak jinak...) a romantickým příbehem na pozadí celé katastrofy, to aby si na své přišly i telenovelami odchované babičky v zadních řadách. Fuj fuj fuj, ani jinde skvělý Jean Reno z toho nevytluče ani tu jednu hvězdičku:-). ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Fandit udatné nukleární ještěrce, která jako jediná ze všech zúčastněných má charisma a vtip, šlape po lidských červech včetně vrchního červologa a demoluje ty nejkrásnější mrakodrapy v New Yorku, je nejspíš nemorální. Aťsi. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Arnold: 1. Heroes ,2. Come with Me ,3. Deeper Underground ,4. No Shelter [Godzilla] ,5. Air ,6. Running Knees ,7. Macy Day Parade ,8. Walk the Sky ,9. A320 ,10. Brain Stew [The Godzilla Remix] ,11. Out There ,12. Undercover ,13. Opening Titles ,14. Looking for Clues , ()

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama