Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (771)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku svěží podíváná, která však postupem času ztrácí na atraktivitě a veškerý její půvab se ztrácí v monotónosti a nudě, která pramení ze zbytečného prodlužování některých situací. Naštěstí chytá film druhý dech ve chvíli, kdy na scénu nastupují mláďátka (což je ostatně nejlepší moment snímku)... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Roland Emmerich týmto snímkom divákom ponúka ďalší z radu jeho popkornových filmov. So štedrým rozpočtom sa mu opäť podarilo splniť očakávania. Nenáročný, ale zaujímavý námet o obrovskom zmutovanom monštre vyčíňajúcom v New Yorku. Dobré herecké obsadenie, plus európska hviezda ako bonus (Jean Reno). Filmové triky samozrejme na vysokej úrovni. Americký popkorn na tento spôsob mám celkom rád. *** ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nástup je efektný, cítiť to napätie, že príde niečo veľkého. Potom to príde, strieľame potom, poriadne to ani nevidíme a po čase nás to začne trochu nudiť. Reno a Broderick sa sem vôbec nehodia. Poteší fór s Rogerom Ebertom. To má zato, že sa mu nepáčil ID. Emmerich nepresvedčil ani svojou veľkoleposťou, ak bol ID v niečom lepší, bola to výprava. Ale pozrieť sa to dá. Samozrejme nedoporučujem Japoncom. To by bolo ako nútiť Slováka pozerať sa na americkú verziu Jánošíka. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Roland Emmerich mi přichystal po Dnu nezávislosti, u kterého jsem se slušně bavil, celkem zklamání. Godzille chybí lepší akce a celkem je to docela nudný a tudíž i dost dlouhý (140 minut je opravdu dost přestřelená stopáž). Jediné co po skončení Godzilly vím, že už se na to podruhé téměř s jistotou nepodívám :). Dvě a půl hvězdičky.... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Svojho času ešte väčšie sklamanie, ako Stratený svet: Jurský park. V lete 1998 som na Godzille bol v kine a neskutočne, neskutočne, neskutočne som sa nudil. Emmerich si Dňom nezávislosti nastavil latku privysoko, takže asi neprekvapí, že ju nepreskočil. Ale že až tak mohutne padol na hubu, to je fakt sila. Nie je to však len v očakávaniach; i po rokoch je Godzilla podpriemerným a nezáživným katastrofickým veľkofilmom. Na jeden klad (tajuplne-náznakový úvod príjemne navnadí, fajn počítačové triky, Reno, scéna s mláďatami) pripadá desať mínusov (zbytočne dlhá minutáž, biedny scenár, nelogické kotrmelce). Kapitolou samou osebe je jeden z najhorších hollywoodskych kasting desaťročia, v ktorom okrem Rena (a snáď i snaživého Hanka Azariu) nielenže nikto nepodáva dobrý výkon, ale rovno každý podáva výkon otrasný. Už tie mená sú pre mňa vo veľkofilme za 130 miliónov nepochopiteľné. Kevin Dunn v militantnej úlohe? TEN Kevin Dunn a nie Schwarzenegger? Neviditeľný Broderick v titulnej úlohe? Maria Pitillo??? K tomu nelogické obludnosti typu gigantická obluda sa schová v New Yorku. Potešilo slušné finále, ale toto filmové utrpenie fakt nevidím ani na mizivé 3*. Aj diváci boli otrávení, film na celom svete zarobil 242 miliónov, čo pri danom rozpočte (a pri tržbe Dňa nezávislosti 817 pri podstatne skromnejšom rozpočte 75) nebol fakt žiadny zázrak. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Teaser nazvaný „Muzeum", promítaný před filmem Muži v černém (1997), stál 600 000 $, což bylo v přepočtu něco přes 20 000 000 Kč. V této krátké upoutávce vidíme obrovské chodidlo Zilly, která prošlápne střechu a zašlápne kostru T-Rexe. (HellFire)
  • Při honičce Godzilly s taxíkem bylo použito 16 různých vozů. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama