Reklama

Reklama

1908 - deväťročný Henry Jones jr. sa vydáva spolu s pragmatickým otcom, milovanou mamou a prísnou učiteľkou slečnou Seymorovou na cestu po svete, spozná množstvo kultúr, naučí sa nové jazyky a pochopí, aká životná púť ho čaká.
Prvou zastávkou je Egypt, kde spozná T. E. Lawrenca, známejšieho ako Lawrence z Arábie, a pomôže odhaliť zlodeja starovekého artefaktu z novoobjavenej hrobky. Po presune do Maroka pochopí, čo znamená byť otrokom a prvýkrát využije svoj dôvtip na záchranu nielen svojho života, ale aj kamaráta otroka. (Rieux)

(více)

Recenze (10)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Profesor archeológie a dobrodruh Indiana Jones sa narodil prvého júla roku 1899. Jeho rodné meno je Henry Walton Jones Jr. Prezívku Indiana dostal po svojom obľúbenom psovi. Detstvo prežil v Princetone v štáte New Jersey. Keď mal deväť rokov odišiel zo svojimi rodičmi na cestu okolo sveta. Ich prvou zástavkou bola Anglia, kde sa ku nim pridala vychovávateľka a učiteľka slečna Seymorová. Odtiaľ sa preplavili do Egypta. Tam zažil mladý Indiana Jones svoje "Prvé dobrodružstvo". Následne sa presunuli do Maroka medzi moslimské opice, kde Indianu uniesli lovci otrokov. ** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je naozaj veľká škoda, že sme sa mladého ( malého ) Indiana Jonesa nikdy nedočkali na veľkom plátne. Ale nikdy nehovor nikdy. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

První zastávkou mladého Indiana Jonese a jeho rodičů na jejich cestě kolem světa je Egypt a Maroko. Píše se rok 1908 a seznamujeme s mladým Lawrencem s Arábie (tehdy ještě pod civilním jménem) a s Helen Seymour - konzervativní smýšlející učitelkou, která bude doprovázet rodinu během jejich poznávácí cesty napříč kontinenty. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na první díl docela ucházející. Je to takový dětský cestopisný film, malý Indy má kamarády a koukne se po světě. Občas drama občas nuda. 60% ()

Indy_Brabino 

všechny recenze uživatele

Malý Indy a egyptské mumie. Člověk mu prostě musí upřímně a to jen v dobrém závidět, jaká dobrodrodružství se mu stavěla do cesty už od malička. A těch historicky významných osobností, co k tomu potkával. Na úvod nebylo snad lepší volby než Indyho vypravit do Egypta a očarovat ho stejně jako diváka okouzlujícími sceneriemi pyramid, sluníčka a tunamy rozpáleného písku. Indy se tu pozvolna oťukává s tím, co pro něj bude za několik let denní chléb a pro nás tak skvělé zážitky u telky na gauči. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

První díl Mladého Indyho... Celkem obstojný úvod do Indyho dětství, ale jak se začne cestovat po světě, kromě typických vizuálů toho moc nezbyde. Příběh za moc nestojí a nějaké napětí se taky nekoná, zvlášť když víme, že všechny postavy ještě mnohokrát uvidíme :-) 65% ()

Budisovie 

všechny recenze uživatele

Prvú časť by som ohodnotil s 5 hviezdičkami z toho dôvodu, že som na tomto seriáli vyrastal a zdal sa mi vtedy veľmi dobrý a zaujímavý a s odstupom času nestratil nič zo svojho šarmu. Veľmi pekná práca s kamerou v exteriéroch ako aj v interiéroch. Najzaujímavejšia pasáž sa odhoráva na trhovisku v Maroku. PS: Urobil som k tomuto filmu aj titulky a sú na stránke: www.titulky.com. :) ()

Reklama

Reklama