Reklama

Reklama

1908 - deväťročný Henry Jones jr. sa vydáva spolu s pragmatickým otcom, milovanou mamou a prísnou učiteľkou slečnou Seymorovou na cestu po svete, spozná množstvo kultúr, naučí sa nové jazyky a pochopí, aká životná púť ho čaká.
Prvou zastávkou je Egypt, kde spozná T. E. Lawrenca, známejšieho ako Lawrence z Arábie, a pomôže odhaliť zlodeja starovekého artefaktu z novoobjavenej hrobky. Po presune do Maroka pochopí, čo znamená byť otrokom a prvýkrát využije svoj dôvtip na záchranu nielen svojho života, ale aj kamaráta otroka. (Rieux)

(více)

Recenze (10)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Profesor archeológie a dobrodruh Indiana Jones sa narodil prvého júla roku 1899. Jeho rodné meno je Henry Walton Jones Jr. Prezívku Indiana dostal po svojom obľúbenom psovi. Detstvo prežil v Princetone v štáte New Jersey. Keď mal deväť rokov odišiel zo svojimi rodičmi na cestu okolo sveta. Ich prvou zástavkou bola Anglia, kde sa ku nim pridala vychovávateľka a učiteľka slečna Seymorová. Odtiaľ sa preplavili do Egypta. Tam zažil mladý Indiana Jones svoje "Prvé dobrodružstvo". Následne sa presunuli do Maroka medzi moslimské opice, kde Indianu uniesli lovci otrokov. ** ()

Reklama

Fancipal 

všechny recenze uživatele

První zastávkou mladého Indiana Jonese a jeho rodičů na jejich cestě kolem světa je Egypt a Maroko. Píše se rok 1908 a seznamujeme s mladým Lawrencem s Arábie (tehdy ještě pod civilním jménem) a s Helen Seymour - konzervativní smýšlející učitelkou, která bude doprovázet rodinu během jejich poznávácí cesty napříč kontinenty. ()

Budisovie 

všechny recenze uživatele

Prvú časť by som ohodnotil s 5 hviezdičkami z toho dôvodu, že som na tomto seriáli vyrastal a zdal sa mi vtedy veľmi dobrý a zaujímavý a s odstupom času nestratil nič zo svojho šarmu. Veľmi pekná práca s kamerou v exteriéroch ako aj v interiéroch. Najzaujímavejšia pasáž sa odhoráva na trhovisku v Maroku. PS: Urobil som k tomuto filmu aj titulky a sú na stránke: www.titulky.com. :) ()

Indy_Brabino 

všechny recenze uživatele

Malý Indy a egyptské mumie. Člověk mu prostě musí upřímně a to jen v dobrém závidět, jaká dobrodrodružství se mu stavěla do cesty už od malička. A těch historicky významných osobností, co k tomu potkával. Na úvod nebylo snad lepší volby než Indyho vypravit do Egypta a očarovat ho stejně jako diváka okouzlujícími sceneriemi pyramid, sluníčka a tunamy rozpáleného písku. Indy se tu pozvolna oťukává s tím, co pro něj bude za několik let denní chléb a pro nás tak skvělé zážitky u telky na gauči. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď prídu mladý Indy, slečna Seymorová a T. E. Lawrence na miesto archeologických vykopávok v Udolí kráľov, robotníci si spievajú rovnakú pesničku ako v Dobyvateľoch stratenej archy (1981) pri objavení Studne duší. (Rieux)

Reklama

Reklama