Reklama

Reklama

Mladý Indiana Jones: Tajemství blues

  • USA The Adventures of Young Indiana Jones: Mystery of the Blues
všechny plakáty

Obsahy(1)

Chicago, 1920. Indy je uchvácen jazzovou hudbou, ale teprve díky přátelství s členem kapely, která hraje v restauraci, v níž si Jones junior přivydělává při studiu, jí začíná opravdu rozumět. Když je majitel restaurace zavražděn, Indiana je vtažen do vyšetřování zločinu. (Chřástal)

Recenze (10)

klerik 

všechny recenze uživatele

Spolu s Tajomstvom pávieho oka asi jediný Mladý Indy, ktorý mi ostal v pamäti z detstva. A ani nie tak kvôli príbehu, ako kvôli malej úlohe Harisona Forda a Wiliamsovej melódii (ktorá v seriáli asi nikde inde nezaznie). Napriek tomu, musím po opätovnom pozretí skonštatovať, že aj zvyšok filmu je fajn. Spočiatku sa scenár možno až príliš zaoberá hudbou (ak nemáte radi jazz a blues, môže vás to doraziť), ale keď konečne príde dramatická zápletka, film sa rozbehne a slušne baví až do konca... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výchovně naučný snímek o jazzu, rasové nesnášenlivosti a trochu i o mafii v Chicagu. Otřesně přímočarý a tím i protivný, když hrdinové pořád vysvětlují: "Jazz je tohle a tohle... Synkopy jsou tak a tak..." Což tvoří bezdějové dvě třetiny příběhu. Znenadání se pak instruktážní video o začátcích jazzu změní na detektivku a já se na chvíli přestala zoufale nudit. Aspoň tam byl náznak napětí, ale žádná sláva tedy. Příběh skončí do ztracena a vy si uvědomíte, že první a druhá část nemají skoro nic společného, dělí je násilný šev, postavy z první části se ve druhé části ani neobjeví, až tedy na Indyho a jeho jakože legračního (laciné!) spolubydlícího z koleje. Jsou to dva příběhy v jednom. První je o ničem, jen školometsky poučuje, druhý je chabý i na televizní inscenaci. Aspoň, že tam na pár minut byl vidět Harrison Ford, který se sebeironií, co ji tak dobře umí, zahrál na ságo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jediný diel, ktorý som zhodou okolností videl a náhodou si v ňom zopakoval svoju ikonickú úlohu Indyho Ford. Ale žiadna sláva ten film nie je. Ford sedí v kresle so Seagalovsko-Willisovským mám to v piči výrazom a spomína na príhodu zo svojej mladosti. Bohužiaľ tento diel nemá obvyklých 42 minút, ale keď už zohnali Forda, tak z toho urobili dvojdiel, ale dej by vystačil len na jeden. Mladý Indy chodí po kluboch v 20tych rokoch a učí sa hrať blues. A to je všetko. Riadna nuda. Obidve hviezdičky dávam len za Forda. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dvojdielny príbeh o Jonesovom spoznávaní bluesovej hudby patrí medzi tie menej dobrodružné a akčné v celej sérii. Nie je to však nuda. Práve naopak. Aj keď ste tejto hudby neznalý alebo dokonca ju neobľubujete, určite vás pobaví a o hudbu sa na nejaký čas možno budete aj zaujímať. A to niekoľko minútové cameo Harrisona Forda je úžasné. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Indy tentokrát vzpomíná, jak makal v Chicagu v restauraci, naučil se hrát jazz a potkal Al Caponeho. Uslyšíme spousty výborné muziky a objeví se na chvíli i Harrison Ford právě v roli vzpomínajícího Indyho. První půle je hudebně zaměřená a je výborná. Druhá, detektivní část, je nudná. Celkově ale pěkná atmoška, slabší příběh a silný jazz. 75% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Velmi mile mne to překvapilo, už jen proto, že z toho nebyl film do kina, ale jen do TV. A to přesto, že si tam zahrál Harrison Ford. Skvělé. ()

Indy_Brabino 

všechny recenze uživatele

V tomto díle potěší účast Harrisona Forda jako vypravěče příběhu ve kterém si Indy oblíbí jazz a blues, díky tomu musí řešit jisté trable ohledně pár odlišnostem, v Americe (zemi tolika práv a svobod) tehdá naprosto běžných. Nejlepší částí příběhu se mně osobně zdá být ta rovina, kde Indy pozná spoustu nových lidí o nichž by nám dále mohl vyprávět, jak to s nimi dopadlo třeba takový Brian De Palma. Gangsterky mám totiž také moc rád a za mě není tím pádem moc co vyčítat. ()

Reklama

Reklama