Reklama

Reklama

Ben Kalmen měl všechno, na co jen člověk pomyslí: šťastnou rodinu, oslnivou kariéru, vlivné přátele. Snad proto, že jeho byznysem byly automobily, projížděl serpentiny svého života ostrým smykem. Jedna zatáčka se mu však stala osudnou, a po idylické cestě vzhůru následoval volný pád (v hereckém podání Michaela Douglase již druhý). V jediném okamžiku ztratil vše: rodinu, postavení i přátele. Jiný na jeho místě by své životní prohry možná řešil alkoholem, on se však rozhodl pro jinou terapii – sex! Místo aby nazul papuče, obuje se do lakýrek a vrhá se za každou kořistí – čím mladší, tím lepší... (North Video)

(více)

Recenze (73)

verbal 

všechny recenze uživatele

Lze-li spoilerovat film celkem o ničem, pak ano - POZOR SPOILER! Míša předvádí vyžilého kolonádního obšousta a tlučhubu, který opíchá všechno, co mu pípne na radaru a všude trousí nudná životní moudra o sexu. Nutno uznat, že i se sedmým křížkem na krku, krepovým krkem a povislýma kozama dokáže diváka přesvědčit, že má v penisu kost. A tak když sveze na jitrnici o padesát let mladší dceru své o třicet let mladší milenky, kupodivu mamá, místo aby se nadšeně přihlásila do sendviče, to nerozchodí a dá mu to pěkně sežrat. Zajímalo by mě, jestli toho vitálního dědka už jen nehraje a ve skutečnosti je to pouze mrhání gerontofilní Zetou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Začalo to špatným EKG... pokračovalo to sexem s dcerou přítelkyně... a konec byl o tom, že ke štěstí nestačí bejt starej, ale že ke stáří potřebuješ prachy..... M.Douglas povídá o životě... žádný vzpomínky starýho partyzána, ale chlapa, kterej má prachy a zkušenosti a kterej mění věci i když fungují. Nic netrvá věčně a tak v happy endu pochopí, že stáří není nemoc. A že na selhání není nic vznešenýho. Asi takto v kostce. Představení pro jednoho herce a já doufám, že jen takový ,,rozehrání“ se před Wall Street 2. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vypadat jako někdo, kdo poznal svět. 2.) Hodilo by se mi pár rad ,,jak na to“ s holkama (s klukama to umím..). 3.) Co neuteče - ,,vojedu“ – tenhle film je o mě!!!!!! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už víš, co jsem za člověka, co dělám většinu večerů. Snažím se někoho najít, vzít ho domů a pak už ho nikdy nevidět." V jednom si z Benem rozumíme - až se na mě nebude nějakému felčarovi cosi pozdávat a bude mě chtít vyšetřovat, tak už se neuvidíme. Já si prostě dojedu život po svém a nikoli v čekárnách u doktora a polykáním oblbováků. Nicméně Ben vyslal do boje své přirození a já jsem mu ten úspěch přál, ale jakmile jednou zasunul nevhodně a začal se mu hroutit imaginární byznys, tak mě to přestávalo bavit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas pořád umí. A zatraceně dobře. Být neviditelný, to je to, co by ho zničilo. Měl rodinu, respekt, prachy, vlivné přátele. A vždy zajímavý exponát v posteli. Navrch se nikdy moc neohlížel na okolí. Jenže byznys se mu začíná rozpadat pod rukama, navíc přijde špatná zpráva od kardiologa. Má ještě co dohánět? A opravdu nešlo neopíchat dceru své přítelkyně? Douglas tyhle pracháče, kteří musejí čelit nejedné překážce, umí. Dokázal to už mnohokrát. V 80. a 90. letech ztělesňoval sofistikovanou mužnost, i v posledních letech zaplouvá do svých postav precizně a uvěřitelně, ač už si jej zdaleka nevybírají špičkoví režiséři. Zvládá part nenapravitelného sukničkáře i osamělého zlomeného chlapíka, který musí vzít do ruky utěrku a jídelní lístky. Pár dialogů o životě bylo zatraceně pravdivých. Za mě celková spokojenost. Slušné tři hvězdy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas má problémy... O jeho minulosti a podvodoch sa toho veľa nedozvieme a jeho súčasné existenčné a finančné problémy nie sú až také zaujímavé. Aspoň nie natoľko, aby som dal viac ako tri hviezdy. Podstatne zaujímavejšie problémy riešil vo filme Voľný pád. To bola pecka. Toto je iba malý, neškodný predkrm. 60%. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Kdyby místo Douglase hrál ve filmu jeho plakát z Volného pádu, předvedl by lepší výkon, než Michael osobně. Dějově jsem se moc nechytal, sympatie chyběly, zkrátka slabota. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Některé filmy, na které nedám dopustit, mě na první shlédnutí nechytly dřív jak po první půl hodině. Málokdy se mi ale stane, že by mě film chytl hned na začátku a po osudné půl hodině mě naopak bavit přestal. No a Solitary manovi se ten druhý případ podařil. Dobré herecké obsazení v čele samozřejmě s Michaelem (a Eisenberg mi po Social network přestal být tak nesympatický, jak mi byl a už mi ve filmech vyloženě nevadí), slušný rozjezd, nudný prostředek a chabý dojezd. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Douglas je fajn, dokonce mu i věříte, že dokáže zklátit o dvě generace mladší dívky, ale film nenabízí nic navíc, než jiné podobné filmy. A že jich je. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Další špatný americký pokus o psychologický film s přemírou povrchních dialogů a jednoznačně nastavených charakterů, které neprojdou žádnou kolizí. KOUSEK DĚJE s velice banálním vysvětlením příčin zkratu donedávna poctivého obchodníka. Otevřený konec je v tomhle případě vyjádřením bezradnosti scénáře, ale vzhledem k tomu, že divák nemá šanci sblížit se s hlavní - dost nesympatickou - postavou, je to vlastně jedno. /15. 4. 12./ ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film, kde Michael Douglas hrál tak nesympatického chlapíka, že jsem posledních dvacet minut dokoukala bez zvuku, protože už jsem ty jeho debilní řeči nemohla poslouchat. Potěšili jen sympaťáci Susan Sarandon a Danny DeVito. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas si střihnul skvostný trénink na Gekka a ztvárnil sebestředného solitéra, který si nepřipouští věk, vlastní chyby a je schopen přijít o vše a všechny jen proto, aby zachoval svůj styl života a bohémské zdání. když o tom tak přemýšlím, tak v lecčem to dvojku z Wall Streetu i předčilo. 85% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem vůbec nic od tohoto snímku a ve finále jsem ani žádný zážitek nedostala. Michael Douglas je sice pan herec, ale tady se mi vůbec nelíbil. Děj začal v divném duchu a tak taky pokračoval až do konce. Hodnocení tady na čsfd - 60% mi přijde až moc na to, jak byl film celou dobu nudný. Já ho hodnotím 35%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdo takhle vůbec mluví ??" - "Všichni !! Akorát si ty sračky myslí pro sebe.." Považovat film Solitary Man za komedii je asi stejně tak zcestné jako typická zoufalost distributora, který ho překřtil na Muže v pokušení, což by mohlo mít co dělat třeba s nastupující senilitou, která se však jedinečného Michaela Douglase stále ani v nejmenším netýká.. On totiž Big Mike má pořád koule na to, abych mu i přes dost zhuntovanou seschlou tělesnou schránku toho egoistického vošousta sežral i s navijákem, on má totiž stále koule, charisma i um na to, aby utáhl jakkoli prázdný snímek !! Solitery Man totiž vlastně tak nějak vypráví příběh s nulovým dějem, jenže Michael Douglas ho přeci jen jako jednu velkou a pravdivou one man show zdvihá do vyšší ligy, a já si tak vlastně říkám, jestli jde opravdu o rozcvičku před pokračováním Wall Streetu nebo o jakousi zpověď jednoho velkého muže, který vlastně hraje sám sebe !! A když připočtu, jak mu výtečně přihrávají skvělí Susan Sarandon či Danny DeVito, není co řešit, nemám výhrad, Michael Douglas je prostě jedna velká herecká jistota !! ()

Reklama

Reklama