Reklama

Reklama

Film Božská extáze vznikl na motivy skutečných událostí, ke kterým došlo na konci minulého století, kdy byli ortodoxní židé najímáni jako pašeráci extáze na trase z Evropy do Spojených států. Sam Gold (Jesse Eisenberg) pochází z ortodoxní brooklynské komunity. Jen velmi zdráhavě se chystá splnit přání své rodiny a připravuje se na předem domluvenou svatbu a studia, na jejichž konci se stane rabínem. Jeho sympatický soused, Yosef Zimmerman (Justin Bartha), vycítí Samovu vzdorovitou povahu a navrhuje mu, aby pro izraelského dealera Jackieho (Danny A. Abeckaser) a jeho přítelkyni Rachel (Ari Graynor) začal přepravovat „léčivé tablety“. Sam brzy prokáže své schopnosti a jeho šéfové ho berou pod svá ochranná křídla. V omámení z vzrušujícího nočního života Manhattanu a Amsterdamu Sam pomalu podléhá zničujícímu životnímu stylu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už obsah u tohoto filmu mě neuvěřitelně rozesmál, hlavně ten fakt, že je příběh podle pravdy. V tu chvíli jsem si říkal, že ať je film jakýkoliv, musím ho vidět. Nakonec to všecko bylo podle plánu a z filmu se stala neuvěřitelně nudná fraška, která v těch důležitých momentech brutálně selhávala. Židové to v tomhle případě vůbec nevychytali a natočili film se všemi prvky, které by špatný film měl mít. A to se přitom mohlo jednat o vcelku zajímavý příběh. Dokoukat do konce jsem to bohužel nedokázal. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vcelku jalová >židovina< , kdy našinec má až pocit, že hlavním úkolem filmu je - když už to ve "skutečnosti" ti reální aktéři celé tak podělali - bagatelizovat úlohu židovského organizovaného zločinu v N.Y. (potažmo celých U.S.A.) a vnutit divákovi představu, že jde jen o pomýlení hrstky mladých naivních nevyrovnaných a z komunity vykořeněných jedinců mdlého rozumu a uvolněných mravů... . . . Navíc tedy herecká manýra J.E. mi už po pár filmech jím obsazených docela pije krev, jeho blbečkování bez ohledu na roli či žánr filmu by možná zasluhovalo hlubší rozbor, který by ale zase byl mimo smysl tohoto komentáře. Takže tedy - námět zajímavý, záměr záludný, ve výsledku otravný falešný film na kontroverzní téma. - - - - - (Poprvé viděno 14.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 259., komentář zde jako čtrnáctý - 15.3.2013) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pašovanie drog, New York, Amsterdam. Čo môže byť filmársky a divácky príťažlivejšie. Najväčšia devíza filmu je však zároveň svojou nevyužitosťou aj najväčšou slabinou. Ešte šťastie, že sa príbeh odohráva v týchto reáliách, inak by bol divácky podstatne menej atraktívny. Stále si však budete hovoriť, o čo viac sa toho dalo na pľaci vyťažiť. Kriminálna zápletka len tak mimochodom plynie, dramatické udalosti prichádzajú až ku koncu a napriek tomu nie sme svedkami žiadnej poriadnej drámy, i keď tá sa tu v skutočnosti odohrávala. Eisenberg je sympaťák, takže mu zároveň držíme palce a ľutujeme jeho rozhodnutie. Toho, kto ho do maléru dostal, by sme najradšej nakopali do prdele. Takto nízke hodnotenie je pre mňa prekvapením, keď niekto očakával niečo ako Krycie meno Donnie Brasco alebo niečo podobné, tak nutne sklamaný byť musel. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh je velmi podivný, neodkazuje na historická fakta a obsahuje spousty filmařských chyb. Například Honda civic je vyrobena v roce 2006, kde se tam tedy vzala? Herecké obsazení mdlé, hudba nevýrazná a kamera se také moc nepředvedla. Scénář je lehce zmatený. ()

LudeCZek 

všechny recenze uživatele

Ortodoxní židi z new Yorku pašující drogy? wow, takové téma by mě nenapadalo, i když je to podle skutečné události. Zajímavé detaily z života ortodoxní komunity a rozdíl se "zkaženým" světem drog nevyváží né moc zajímavý zbytek filmu. Slabší 3* ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Zájímavý nápad, který se zde ale bohužel moc nevyvíji. A osudy hlavních postav se mi nezdají moc probrané do detailu. Povrchní a bezduchá 80 minutovka, škoda. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

O tom, ako v 90. rokoch ortodoxni zidia pasovali extazu z europy do New Yorku. Kevin Asch natocil standardny film, ktory nicim nevybocuje z priemeru, no na druhu stranu sa nejedna ani o ziadnu katastrofu. Kamera, herci, hudba, vsetko to pomaly odsypa az do ocakavaneho zaveru. Nastastie ma snimok iba 89 minut a dobre herecke vykony. Okrem znameho Jesse Eisenberga zaujala najma Ari Graynor. Najlepsie boli natocene atmosfericke sceny v kluboch. Nominacia na cenu hlavnej poroty za najlepsiu dramu na Sundance Film Festival 2010. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh,ale film tomu moc neodpovídal. Bylo to takové nemastné,neslané prostě bída. Jít na tento film do kina,byly by to zcela jistě vyhozené peníze. Celkově 30% ()

monikka87 

všechny recenze uživatele

Tešila som sa na ďalší Eisenbergov film, ale toto ma dosť sklamalo. Ortodoxní židia pašujúci extázu z Amsterdamu do Nového Amsterdamu (NYC) ma neoslovili. A zdalo sa mi to odfláknuté... postavy málo rozpracované a ich osud mi bol ľahostajný. Na Holy Rollers ma najviac zaujal ten jidiš, ktorý vplietali pomedzi angličtinu. ()

Ruud36 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý, provedení špatné. Největší chyba je v tom, že se nejde vůbec do hloubky. Všechno je bráno povrchně. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Příběh o pádu mladého Žida... Civilně pojatý film z ne zrovna běžného prostředí. Ale jinak nic objevného a zásadního nepřináší... ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh zo zaujímavého prostredia ortodoxnej židovskej komunity. Škoda len toho konca, vďaka ktorému celý film vyznel ako náboženská agitka. ()

Reklama

Reklama