Reklama

Reklama

Středoškolák White Mike (Chace Crawford) předčasně ukončil školu a dodává svým bývalým spolužákům, dětem z bohatých rodin marihuanu. Před rokem mu zemřela matka, její léčba spolkla celé rodinné jmění a z Mika zůstala emocionální ruina.. Nová droga Twelve, kterou prodává nebezpečný díler Lionel (Curtis Jackson / 50 Cent) způsobí vraždu Mikeova bratrance Charlieho a náhodného svědka, kterou v afektu spáchá Lionel. Policie však zatkne Mikeova nejlepšího přítele Huntera, který je obviněn z obou vražd. Další teenageři si v permanentním drogovém opojení ani nestihnou všimnout, že ztratily své kamarády. Život je jedna nekončící party. Něco je však přece jen probudí… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Neupírám Joelu Schumacherovi velmi dobré řemeslné zpracování, problémem je u mě jeho téma. To totiž nemá divákovi co říct, ani jedinkrát nejde blíž do hloubky postavy a pokud se jedná o pravdivou reflexi části americké teen společnosti, pak potěš koště za takovou společnost. Dobrá hudba, střih, kamera, moc pěkný holky, jenom to téma, to téma. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ach, Joel, toto bolo slabšie ako slabé. Rozštiepený dej, amatérski herci a triviálna réžia, z tohto naozaj nemohlo vzniknúť nič hodnotné. Aspoň thrillerové náznaky zachraňujú bezvýslednú snahu o dramatickú líniu. Rozprávačské zliepanie aspoň trošku ucelilo tento roztrieštený príbehový nepodarok a vhodnou hudbou tvorcovia miestami trafili do niektorých scén. Inak naozaj nič moc. Musel som to pozrieť na dvakrát. 35%. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Twelve je slušné drama ze života několika teenagerů a jejich problémy s drogami. Solidně natočeno i zahráno, s pěknou hudbou, ale nejsem si zcela jist, co tím chtěl režisér říci. Některé postavy jsou sympatické, některé vyloženě nesympatické. Spíš to na mě působilo, jak nějaký výtažek z většího celku a zejména postavy Mika a Molly bych rád viděl více. Zbytek postav mě víceméně moc nezajímal. ()

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

S Joelem Schumacherem budu mít vždycky spojeny skvělé vizuály a perfektní důraz na střih. Je to něco nepopsatelného Joel-specifického (Ach ano, Nepočítám-li nenápadné nad-obsazování herců s příjměním Sullivan, Roberts, Sutherland, Farrell) ░ Bohužel však nedokázal z polo-zkušených herců vykřesat více. Film trpí. Ale třeba za to může i téma. Špatná reklama. Podivný název. Hmm. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Klasická atmosféra na způsob Schumachera. Na tenhle nový snímek jsem se těšil díky třem atributům - Schumacher v režii, a Kiefer Sutherland s Emmou Roberts v hlavních rolích. Já osobně jsem spokojený, ačkoliv mi filmy o drogách celkově nic neříkaj. Kiefer je stejně geniální jako v telefonní budce, a z Emmy jednou bude skvělá herečka. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v amerických městech New York City a Los Angeles. (BMW12)
  • Keď Molly navštívi Mikea v nemocnici, na jeho vankúši si môžeme všimnúť nášivku "Property of Queens Hospital" ("Majetok nemocnice Queens"). Po prestrihu na Molly a späť na Mikea ale nášivka zmizla. Naviac boli v Manhattane, takže by ho aj tak do žiadnej nemocnice v Queens nevzali. (martin1m2)

Reklama

Reklama