Reklama

Reklama

David Bowie - Glass Spider '88

všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2007, 144 min

Hrají:

David Bowie

Obsahy(1)

Legendární showman David Bowie na DVD s archivním záznamem performance koncertního vystoupení Glass Spider z roku 1989. Celkem 20 známých hitů a evergreenů populární a rockové hudby zazní během jediného vystoupení, pojatého jako výpravný příběh s bohatými kulisami a dokonalým designovým zpracováním, které je britskému umělci tolik vlastní.
Na DVD jsou mimo jiné zařazeny písničky China Girl, Rebel Rebel, Let´s Dance, Heroes, Blue Jean nebo Fashion.

Seznam skladeb:  1. Glass Spider
2. Day In, Day Out
3. Bang Bang
4. Absolute Beginners
5. Loving The Alien
6. China Girl
7. Rebel Rebel
8. Fashion
9. Never Let me Down
10. Heroes
11. Sons Of A Silent Age
12. Young Amerisans
13. Jean Genie
14. Let´s Dance
15. Time
16. Fame
17. Blue Jean
18. I Wan To Be Your Dog
19. White Light / White Heat
20. Modern Love. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková show se vším všudy: barevná světýlka, hopsavé tanečnice a tanečníci v pestrých oblečcích, zmalované ženské s natupírovanými vlasy, třpytivé oblečky a vestičky, androgyn Viktor Manoei, Peter Frampton se svou příšernou blonďatou kšticí, Bowie na vrcholu pódiové konstrukce s křídly anděla, jeho božské "I'd like to introduce..", parádně sehraná scénka s milující fanynkou na pódiu a Bowie zpívající Iggyho Popa... Jestli já letos nedostanu na Vánoce to růžové tričko s jeho podobiznou, tak nevím! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle koncert, to jsou osmdesátá léta v celé jejich neodolatelné zrůdnosti. David Bowie na pódiu pod obrovským rozkročeným pavoukem zpívá, tančí a metá elektrické pohledy a úsměvy na všechny strany a nelze ho neobdivovat. Jen mě mrzí, že nedošlo na Space Oddity nebo Sorrow. A na Starmana, to obzvlášť. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Tohle byla 80. léta... Ajajaj. U Davida Bowieho nějakým záhadným způsobem platí: "When it's good, it's really good and when it's bad, it's really bad." Tenkrát tedy povětšinou "bad". Jenže na pódiu byl i Peter Frampton, jenž se mezi pouťovými atrakcemi, baletkami a všemožným balastem věnuje nenápadné práci kytarového mága. Texty z Never Let Me Down jsou pěkné a celá deska vstřebatelnější než Tonight [i když Milování s vetřelcem (o střetu různých kultur a jejich hodnot) je dodnes aktuální]. Zaznělo zde mnoho starších, zásadních písní. A toto bylo moje první setkání s Bowiem; přivřu oči a uvědomím si, že už za rok se vytasil s poctivým rachotem Tin Machine, jel elegantní sólo turné Sound&Vision (po boku mu stál excelentní Adrian Belew), pak přišel Buddha z předměstí a díky eklektickému BTWN se schylovalo k (IMHO) úžasnému a skvělému 1. Outside. 2,4* ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Bohužel nebudu objektivní , ale přesto - David Bowie je moje hudební ikona odjakživa. Nebudu nudit popisem toho, co tenhle chlápek s každým okem jiným v hudbě dokázal, jen pár slov k tomuhle koncertu. Koncert je nasnímán v Japonsku, takže publikum je během koncertu jaksepatří v extázi. Tracklist se opírá nejen o tehdy aktuální placku Never Let Me Down ( spoluautorem posledního kousku Bang Bang je Ivan Král ), ale samozřejmě i o Bowieho klasická čísla tehdejší dekády : Young Americans, Time, Heroes, Letś Dance, China Girl ...... Málokdo si může dovolit vypustit na turné největší hity kariéry - Bowie ano. Nezazní tu ani Space Oddity, ani Starman. Přesto je koncert prvotřídní a ani na chvíli neztrácí tempo. Někomu může taneční company připadat poněkud extravagantní ( nakonec i mistr vystřídá nekolik zajímavých oblečků :-) ) , ale to je prostě ON. V každé dekádě jiný, ale vždycky svůj a na špičce - s perfektní kapelou a v dokonalé hlasové formě.. Vrcholy koncertujsou Heroes, Time a závěrečná Modern Love. Paráda. ()

Reklama

Reklama