Reklama

Reklama

Země mustangů

Stárnoucí kovboj Dan má jediný sen. Chytit posledního volně žijícího mustanga Šošona. Je velmi chytrý, mazaný a nepolapitelný. Za jeho odchyt je vypsaná královská odměna 500 dolarů. Věrný přítel, pes Luke, vyčenichá jeho stopu. Při dalším pokusu o chycení mustanga Dan spadne z koně do řeky. Vytáhne ho Luke a také indiánský chlapec Nika. Je to sirotek, utekl ze školy ve které se mu nelíbí a je na cestě za svým dědou. Dan se rozhodne po posledním neúspěchu vrátit zpátky domů, a cestou doprovodit Nika. Nikův děda ale před pár dny zemřel, právě probíhá smuteční obřad. Nika se rozhodne hřebce chytit. Chce dostat odměnu a darovat ji babičce. Z Nika a Dana se stanou partneři. Jsou Šošonovi na stopě, ale v jejich šlépějích jde medvěd. Už jednou napadl Luka, kterého dost ošklivě zranil. Luke zachytil jeho stopu a rozhodl se s ním vypořádat... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (41)

RHK 

všechny recenze uživatele

Nudný rodinný western, tedy film určený spíše dětem. Starý kovboj, jeho pes a mladý indiánský sirotek chytají posledního divokého mustanga, krásného Šošona. Ale Šošon ne-Šošon, ničím mne to nezaujalo, s výjimkou krásné přírody Montany. Milovníci zvířat zřejmě ocení např. plovoucí kačenky, mazaného koně a dobře vycvičeného psa... Takže právě za tu přírodu přidávám k hodnocení hvězdičku:)) Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=M9eDtkHnZkw ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

To je mi zvěřinec. Pár koníků, jeden méďa, jeden pes, občas had, puma, pubertální Indsman a smutný starý Klobouk. Indiánský teen remcá, že se každou chvíli něco podělá a moudrý klobouk mu vysvětluje, že to nejsou kouzla, ale kouzlo života. Mám v sobě tolik citlivosti, až mi teče nosem, takže jsem se strachovala o všechny kromě těch dvou. Koneckonců, domácí miláčci jsou jediní členové rodiny, které máte opravdu rádi. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tenhle postarší western, přesněji dobrodružný film, na mě dýchnul jakýmsi nostalgickým závanem. Sice si nevzpomínám, že bych "Zemi mustangů" viděla někdy dříve (a možná jo), ale stavba příběhu, spousta záběrů krajiny a zvířat, přátelství starého kovboje, mladičkého indiána a inteligentního rotvajlera (jen promluvit), jejich společná touha ulovit vychytralého mustanga Šošona, všechno tohle mě katapultovalo 20 let zpátky do dětských let, kdy jsem podobné snímky baštila. Má to jen jednu chybu: při sledování mi většinu času neodbytně poklepávala na rameno slečna nuda. Film mě jednoduše nevtáhnul - vyvolal příjemné, sentimentální pocity a to je celé, osud hlavních hrdinů mi byl celkem lhostejný, nehledě na předvídatelnost děje. Chtěla bych vyšít čtvrtou hvězdičku... nemůžu. 68% ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Po 30 letech znovu dokoukáno. A rozhodně jsem nebyl zklamaný. Krásný film, i když ten dabing byl dost hrozný. Krásná příroda, ještě krásnější zvířata a do toho příběh starého flegmatického "kovboje", který bez moralizování předává klid, rozvahu a životem získanou moudrost horlivému indiánskému klukovi. Dnes, kdy mám k oběma protagonistům věkově asi podobně daleko, už se na to dívám očima toho staršího, tedy Dana, byť výše jmenovanými vlastnostmi, které jsem mu přisoudil, zatím neoplývám. Děj, přestože je poměrně minimalistický, v pohodě film utáhne. ()

Santa666 

všechny recenze uživatele

Jaké je to být posledním svého druhu v okolí? Stejně jako Barbora Tachecí, je i Šošon poslední svého druhu, je to ale vyspělejší druh než BT, je to mustang. Už spousta lidí se ho pokusila chytit a všichni neuspěli, zatím... Tenhle western o putování cowboye a indiánského chlaoce, který nechce chodit do školy, mě docela nadchl. Westerny nemám moc v oblibě a tak jsem čekal další průměrné bang a bam týpka pobíhajícího pouští/pouštním městem/v saloonu (nehodící škrtněte), byl jsem proto mile překvapen, když se z příběhu vyklubala výprava za poslednim mustangem. Film má i pár smutnějších momentů, ty ale prozrazovat nebudu. Moc se mi líbila i hudba, která dokresluje trochu pohádkovou atmosféru. Jestli marně přemýšlíte, co si máte s rodinou pustit na Vánoce, nešlápnete s tímhle filmem vedle. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film získal v roce 1976 Western Heritage Trustes Award za vynikající rodinnou zábavu. (Terva)

Reklama

Reklama