Reklama

Reklama

Oni 2: Noční kořist

  • USA The Strangers: Prey at Night (více)
Trailer 1

Rodinu, která se na noc ubytuje v odlehlém kempu, navštíví tři maskovaní psychopati a podrobí je zkoušce až po ty nejzazší meze. (Vertical Entertainment)

Recenze (187)

bari68 

všechny recenze uživatele

Nedá sa povedať, že to bol prúser, kravina..... Malo to napätie, gore vyvražďovačka ako podľa šablóny. Ono , ale na druhú stranu tam je aj ten kameň úrazu. Kašlem na žánrové klišé, tie sú v každom filme tomuto podobné. Ale ,,nesmrteľnosť,, postáv a niekedy až absencia logiky boli až donebies voľajúce. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Původní Oni byl mizerný, nudný a nijak extra výdělečný horor ve stylu Home Invasion, tudiž nechápu proč mu po dlouhých 10 letech vzniklo pokračování. Dvojka se nese v duchu slasherů, přesněji řečeno debilních vyvražďovaček, jaké jsem myslel že se dávno netočí. Dementní, nesympatické postavy dělají jednu kravinu za druhou (v životě jsem neviděl postavy v hororu "ztratit" tolik zbraní). Záporáci jednají bez špetky sebezáchovy a všem přejete rychlou a brutální smrt, nejvíce té napruděné, uječené teenagerce. Než k tomu dojde, musíte přetrpět tunu rodinné nudy a nezajímavé mordy. Dal bych snad i méně, ale v závěru se to kupodivu konečně rozjede od souboje v bazénu až po šíleně přestřelené ale zábavné finále s hořícím autem. A celým filmem hrají výborné pecky z osmdesátek od těch nejlepších (Kim Wilde, Bonnie Tyler, Air Supply). Takže se to na ty 2* nakonec vydrápe, protože je to o něco zábavnější než první díl. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie 50% nie je náhoda a vzácne sa s ním plne stotožňujem. Oni 2 je totiž tak priemerný film, že keby bol v súťaži o najpriemernejší film všetkých čias, tak skončí v priemere ešte aj tam. Výnimka potrvdzujúca pravidlo je výborná scéna so sekerou pri bazéne s hudobným podkresom od Bonnie Tyler.. Na jednotku sa nadväzuje minimálne, záporáci sú znova nemí, maskovaní a príčina ich vyčíňania je znova úplne neznáma. Vraždy sú znesiteľné, ale v rámci žánru ničím výnimočné (podobne ako herecké výkony) no a jedine čo ešte  vypichnem je príjemne nostalgický soundtrack plný 80s a 90s hitov. Inak prostredi kempu na slaher tohto typu nebol úplne najvhodnejším (ale zas ani najhorším) a Johannes Roberts celkovo stvoril dokonale zabudnuteľné pokračovanie maximálne na 1 pozretie. 50% ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

V jednotke deštrukcia rozumového aparátu... Dvojka zdvihla level na hotovú apokalypsu akéhokoľvek pokusu o myslenie. To už si mám vážne nahnať do trenok z nefunkčného štartéru? Viem, že horory existujú v určitých napätých linkách, ale nastal čas držať ich v rozumných medziach a posunúť žáner do 21. storočia. Priekopnícke Get Out či It Follows nech zadupú takéto chabé pokusy darobných filmárov do prízemných námetov albánskych telenoviel. 1 a 1/2* ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Stejná sračka jako první díl, akorát tady už ta trojka aspoň něco dělá a jen blbě nečumí (ačkoliv čumění je tu hodně). Rodinka je neskutečně nesympatická v čele s ohyzdnou dcerkou který měl někdo zaparkovat nůž mezi voči hned na začátku. Ani to pěkně nevypadá, skoro celej film je v tom hnusným černo-oranžovým zabarvení jako jednička a po chvilce mi z toho bylo na blití. Klišé střídá klišé a je jasný jak to dopadne ještě dřív než film vůbec začne. A musíme v roce 2018 dávat do filmů "podle skutečných událostí"? Jasný je to natočený podle skutečných událostí kde maskovaný debílci postávaj kolem, čumí a nic nedělaj načež všichni zařvou a nezbyde nikdo kdo by tohle vyprávěl aby pak mohl nějakej no name čuráček natočit film. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Jednička byla hodně dobrá ale tohle mě nebavilo tohle je špatný průměr a ty kliše nebo dementní chování některých jedinců ve filmu jak na straně oběti či vraha mě udivovali a neuvěřitelně rozčilovali. Pokud někdo chce vidět nový slasher mrkněte ale nečekejte žádné zázraky. 40% ()

Kejf. 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytecny pokracovani... oblibena pin-upka jako by tam skoro nebyla, nemelo to atmosferu, napeti, nic. Snad jen soundtrack mi udelal radost... Odpoved na otazku “Proc to delate?” mohla byt daleko lepsi a vzit si priklad z jednicky. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Jednička byla jedním z nejlepších home invasion hororů, co jsem kdy viděl. Dvojka už je jen obyčejný slasher, kde se postavy chovají nelogicky a z hlavního padoucha je tak trochu terminátor. Ale obsazení je dobré, umírají jak kladní, tak záporní, i když teda u těch kladných přesně v tom pořadí, které čekáte. Hodně cool byla scéna u bazénu. To byl vrchol filmu. Oproti skvostné jednotce ale jednoznačně pohoršení. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Nuž, ten typ hororu, jenž mi vždy spolehlivě zvedne můj jinak nízký krevní tlak, a játra div že nezaplní žaludek žlučí... Jeden magor v masce, nebo zdegenerovaná rodinka (Pach smrti), či jako zde tři magoři v masce mne vždy spolehlivě přivedou k otázce: "Ocitnout se v takové situaci já, kdo by vlastně před kým utíkal?" Téměř misantropií trpící ženská, s prahem bolesti vysoko nad běžné limity, která miluje všechna zvířata jejichž počet nohou nepřesahuje šest, mající ochranitelský komplex vůči těm, jenž mají místo v jejím srdci po zbytek života. K tomu přísně logická, nebezpečně se mstící těm, kdož páchají nespravedlnost a křivdu jako jedna z tří božských sester Magair (Megér, nelítostných služebnic bohyně Afrodity, latinsky Fúrií). A vlastnostmi pečlivě uzamčenými za dveřmi Třinácté komnaty, které zde z pochopitelných důvodů nemohu veřejně rozepisovat, se zkrátka a dobře u podobných snímků nudím, a často je prospím..... Ne, toto je je jediná oblast z desítek způsobů jak natočit kvalitní hororový snímek, kterou nejsem sto schopná hodnotit s nadhledem a zcela objektivně... Případného čtenáře recenzí/kritik k filmovým snímkům nebudu trápit dále... 20% a tedy jedna hvězda. .... UPOZORNĚNÍ: Snímek se rozhodně bude líbit příznivcům tohoto žánru hororu. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Totálně bez příběhu, postavy se chovaly lhostejně ke svým životům (jako každý horor) a na konci jsem se nasral, protože SPOILER nedorazila vraha, když měla tu možnost. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Jestli je to fakt podle skutečné události,tak ten týpek s pytlem přes hlavu byl cyborg.Jinak to byla sranda.sice herecké výkony se rovnají nule,nelogické chování postav....atd.,ale tyhle filmy o tom přeci nejsou.Důležitá je zábava a já se fakt v kině bavil a smál.Navíc výborný osmdesátkový soundtrack. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu je to posun k lepšímu, ale pořád to nevyužívá ten potenciál, který tahle série (tenhle nápad) může mít. Jednička sázela hlavně na atmosféru a lekačky (ani jedno nefungovalo), tady to sice probíhá v podobném směru, ale vynahrazují to ty dobré vyvražďovačky. Na druhou stranu, ta logika postav ale??? Z toho jsem měl dost... tomu jsem prostě neuvěřil a hlavně kvůli tomuhle zůstávám na třech. Je to škoda, protože si myslím, že kdyby se dostal někdo lepší k téhle sérii, tak by to s klidem mohlo konkurovat Očistě. Takhle jen lehce nadprůměrný slasher. Lepší 3* ()

Untitled07 

všechny recenze uživatele

Já mám s těmito podobnými filmy trochu problém. Za prvé, hrdinové dělají rozhodnutí, které můj rozum nepobírá a za druhé, vrahové jsou jen tři, kemp je dost rozsáhlý, a já nepochopím, jak se ti vrahové dokáží přemisťovat z bodu A do bodu B tak rychle. Klasická honička na kočku a myš, na které nebylo nic výjimečného. Za mě slabší průměr. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Prvy Strangers sa mi velmi pacil viac-menej po kazdej stranke,ale dvojka mi uz tak nesadla,vrazdy boli slabsie,brutalita takmer ziadna,vyber hercov tiez nic moc,bolo to aspon napinave a aj stopaz v pohode,takze taky priemer v hororovom zanri...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Bez zbytočných slov na rovinu napíšem, že ja takéto filmy nemám rád. Ale to neovplyvnilo moje hodnotenie. To už však áno, že celá výprava a boj proti „psychopatom“ sa skladá z celej škály „nelogických“ reakcií obetí. Nerozumiem tomu. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Nu.. tak jako první bych chtěl říct, že Prey at Night je pěkně natočená, home invasion záležitost s pěknými scénami, killy a naháněčkami, ovšem i přesto si myslím, a nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že film Oni z roku 2008, byla spíše taková jednohubka a já osobně jsem žádná další pokračování nečekal a popravdě ani nechtěl. Takže se upřímně divím a popravdě ani netuším, proč byl tento film po letech vůbec natočen a zrealizován. Ale když se nad tím tak zamýšlím, tak na druhou stranu stejně ještě další, třetí pokračování určitě nebude, jelikož.. a teď pozor, spoiler! - stejně v tomto díle všichni naši maskovaní cizinci umřou takže proč to řešit, že?.. I tak ale byla Noční kořist pěkně natočená vyvražďovačka s pěknými a kreativními killy. Ale na čtyři hvězdy to fakt není, to opravdu ne.. 3/5 ()

Reklama

Reklama