Reklama

Reklama

Oni 2: Noční kořist

  • USA The Strangers: Prey at Night (více)
Trailer 1

Rodinu, která se na noc ubytuje v odlehlém kempu, navštíví tři maskovaní psychopati a podrobí je zkoušce až po ty nejzazší meze. (Vertical Entertainment)

Recenze (186)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá sledovatelná vyvražďovačka a zároveň zcela zbytečný film, u něhož vůbec netušim, proč byl vlastně po letech zrealizován. Home invasion horory už mají svůj největší boom za sebou, pokračování tak poměrně logicky rozšiřuje svůj záběr na rozlehlejší oblast jakéhosi opuštěného kempu. To ale nakonec není úplně pro dobro věci. Původní The Strangers těžili napětí z vlámání se tajemných zabijáků do soukromí hrdinů, druhý díl se změnil v podstatě zaměnitelný slasher. Prostorové řešení kempové lokace navíc vzbuzuje řadu otázek, na které je pro zachování zdravého rozumu neradno hledat odpověď. Celkový dojem pak sráží rovněž řada nepochopitelných rozhodnutí, a to jak na straně postav, tak na straně tvůrců. Proč například Roberts rve nějaké osmdesátkové songy do skoro každé druhé scény, to fakt netuším. Vlastně tuším, chce tím budovat nějakou náladu a chytřejší postup ho nenapadl. Průšvih je, že to něčemu pomáhá tak zhruba jenom v jedné a půl scéně (u bazénu a s přimhouřením očí v závěru na mostě). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $24,586,708Tržby Celosvetovo $31,026,000▐ Ďalší ako že horor, ktorý sa veľmi rýchlo rozpadol pod rukami, fakt zle, infatilné, banálne blato. /20%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

To je snad poprvé, kdy jsem se modlil, aby ta rodina byla rychle vyvražděna. Tolik nelogických a stupidních scén! SPOILER: 1. Každý puberťák má mobil u sebe a bez mobilu je jako bez ruky. 2. Když Vás někdo bodá, tak se snažíte bránit, ne? A matka stojí a čumí 3. Slušňák fotr, vidí svou zabitou rodinu a chlapa se sekerou, jde mu o život a křičí: máte 5 sekund, jinak budu střílet... Normální člověk by vraha snad odrovnal hned! Prostě bylo toho dost a ten film mne totálně vytočil. Dávám 30% a ani nevím za co, možná za píseň od KIM WILDE - "Cambodia"! Bože a tahle píčovina byla i v kinech, já padám! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Komu sa páčila jednotka, bude sa mu páčiť aj dvojka. Dej vlastne totožný, akurát že zatiaľ čo jednotka bola atmosférická a napínavá a obete v podstate úplne bezmocné, dvojka je celkom krvavá a omnoho akčnejšia vyvražďovačka, kde to schytávajú postavy kladné ako aj záporné. Podľa očakávania ma prvá časť chytila omnoho viac, ale aj toto je fajn. V porovnaní s ostatnými podobnými žánrovkami je to tak akurát priemerne brutálne. Žiaľ musím súhlasiť s tým, že je to súčasne aj klišé plné scenárových otrepaností (ako policajt či úplný záver filmu), takže vytknúť by sa toho dalo asi viac, ale to už sú veci, s ktorými som pri hororoch už dávno vopred zmierený. Rovnako ako aj so scénami, keď mladík má možnosť tú kravu v maske hneď odstreliť, a samozrejme tak neurobí. Celkovo za mňa tak 7/10, inými slovami, divák sa z toho rozhodne neposerie, ale peniaze za kino som neľutoval. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První díl byl Home Invasion,což je pro mne vždy vítané téma, ale dvojka je už prostorný kempový slasher, který je snadno zaměnitelný s desítkami jinými. Potěší však slušná technická stránka, fajn trio záporáků, umírající postavy jak kladné, tak záporné, retro songy navozující feeling 80´tek a celkem dravých finálních 20 minut, kde dojde i na trošku krve, jinak v tom nic výjimečného nevidím. Na jedno podívání v pohodě, ale mohlo to být lepší. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prvý diel (inšpirovaný týmto oveľa lepším, síce tiež nelogickým, zato atmosférickejším a živočíšnejším filmom) pokladám za podpriemer. Nechápem istý kultový status, ktorý si udržiava na čsfd. Herci fajn, atmosféra OK, ale blbý scenár ma dvíhal zo stoličky každé dve minúty. Preto som vnímal negatívne, keď sa začalo hovoriť o dvojke. A hovorilo sa o nej a hovorilo sa o nej a hovorilo sa o nej. A stále nič. Napokon trvalo 10 (slovom a s výkričníkom: desať!) rokov, kým vznikla. Atmosféra pekelnej noci nie je najhoršia, občas to má sadistickú silu (naturalistické úmrtia) a herci nie sú od veci (hlavne Bailee Madison). Ale celé je to hrozne veľké klišé a scenár nemohol byť hlúpejší. Ku koncu som bol otrávený a prial som si, aby sa to konečne skončilo. Režisér Johannes Roberts po solídnom školskom záreze F úspešne pokračuje v zasypávaní si vlastnej, kedysi nádejnej hororovej kariéry. Temná strana dvier, Storage 24, 47 metrov, Oni 2... samé číslovky a nie dobré horory. Napriek tomu (a trápnemu finále s nezabiteľným psychopatom) mi to pripadalo o štipku lepšie, než jednotka. Možno aj vďaka soundtracku presne podľa môjho gusta. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak to mi jí vyliž, větší sbírku debilů do jedný rodiny už nasrat asi nešlo, každopádně máme věděcky ověřeno, že debilita a těžká mentální retardace je dědičná a tahle rodina musela provozovat incest minimálně od 17.století ! Vlastně ani nevim kde začít a tak náhodně jen vybleju pár perel, co se v tomhle vyskytujou, můžeme? Jdeme na to, pyčo! 1) Dementní ségra se nasere a odchází z karavanu, je za ní vysrán, debilní brácha. Oba dva si nechaj mobily v karavanu, aby se komunikace omezila na zoufalé volání "Halooooo" do tmy. 2) Debilní sourozence jdou hledat jejich vypatlaný rodiče, rovněž bez mobilů a přidávaj se k zoufalýmu volání "haloooo" do tmy. 3) Debilní sourozenci najdou v kempu v karavanu zavražděný mrtvoly, ječící vypadnou ven a narazej na debilní rodiče, následně fotr rodinu rozdělí na "hochy" a "holky", i když už ví, že se kolem potuluje minimálně jeden vrah.I tak pošle svou ženu s dcerou, klidně samotný do tmy a po synkovi chce vidět mrtvoly. 4) Debilní matku zabije killerka, když není schopná s dcerou utýct z karavanu, jakkoli se bránit nebo se prostě jen nechovat jako píča. Dcera na vraždu kouká a mámě nehelfne 5) Synátor, mající v ruce nablitou zbraň a před sebou svini, co mu zabila mámu, svini nezastřelí, místo toho jí nadává a brečí, následně i se svojí ségrou uteče 6) Killerka blond, je tak blbá, že přežije výstřel z brokovnice přímo doprostřed trupu z metru. Jejímu IQ dojde že má chcípnout až po druhý salvě 7) Týpek killer je ještě blbější, páč přežije výbuch auta, je (až na první vrstvu kůžičky na povrchu) nehořlavej a celkově jeho mutter asi prcala s terminátorem, díky čemuž je napůl cybernetickej orgasmus a tak ze sebe vytáhne metrovej skleněnej střep jako já třísku z prstu a nechá se mlátit pálkou do hlavy, aby se po hodině milostivě pustil jedoucího auta 8) Killerka tmavovláska jde ve scéně u bazénu za tak strašlivou píču, až jsem se začala hystericky smát, aneb jak do té doby nesmrtelnou tetu, vyřadí jedním úderem do tý doby tragicky zoufalej synátor, asi jako když já zaplácnu mouchu........ Co dál dodat? Snad jen, že film by se měl jmenovat stručně - Debilové ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trio maskovaných a profesionálních narušitelů soukromí se po deseti letech vrátilo, aby do svých zvrácených her lapilo další oběti. Jestli je to však návrat opodstatněný, na to už si musíte odpovědět sami. Karty jsou totiž rozdány tím nejprovařenějším způsobem: úvodní vykosení vedlejších postav, následné seznámení se čtyřčlennou rodinou, řešící si vlastní bolístky, a přesun na nějaké odlehlé místo, odkud se pomoci rozhodně nedovoláte (v tomhle případě kemp). Naháněčka začne sice celkem brzy, bohužel postavy při ní začnou umírat v přesně očekávaném pořadí a do toho pronášet otřesné věty typu "Oba jsou mrtví! Jak to mohl vůbec někdo udělat?" Korunu tomu nasadí strážce zákona, který, jak žánr přesně káže, chcípne během několika vteřin. Celkově to ale nemá šanci nudit - je to fakt krátký (75 minut čistýho času), oproti jedničce krvavější, a v poslední čtvrthodině se oběti vzepřou a dají těm zmrdům pěkně po držce. A to za doprovodu vymazlené kamery a slaďáku od Bonnie Tyler. Z "kápa" ale nemuseli dělat Terminátora a poslední minutu bych taky vystříhnul. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Hororový výbuch. Johannes Roberts si zapomněl vyměnit žábry za plíce a jeho úspěšný předloňský ponor ke dnu oceánu tak zákonitě vyústil v tuto suchozemskou agonii. Jakožto zdejší hororový expert vždy detailně zkoumám metodu režisérovy práce, jenže Roberts pohříchu s žádnou nepřichází. Ve svém snímku pouze řetězí násilné scény a modlí se za následnou funkčnost takto vzniknuvšího celku. Zázrak se pochopitelně nekoná a divák je tak vystaven očekávané atmosferické sterilitě, kterou ještě umocňuje obzvláště slabomyslný scénář. Nezbývá mi tedy nic jiného, než The Strangers: Prey at Night ohodnotit odpadem. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina v problémoch sa vyberie na výlet do kempu. Dúfajú, že tento trip im pomôže vyriešiť ich starosti, ale v skutočnosti ich čakajú omnoho vážnejšie komplikácie. Rodina bude nútená spojiť sa, pretože inak je šanca, že sa dožijú ďalšieho rána, úplne nulová. - The Strangers je pre mňa jedným z top Home Invasion hororov. Bol som zvedavý, ako toto dopadne, keďže pán Bryan Bertino zveril svoj výnimočný námet z prvého filmu novému režisérovi, ktorý sa vo svojej štyridsiatke stáva jedným z momentálne najaktívnejších hororových tvorcov. Mierne som sa obával hereckých výkonov, pretože podla biografií ide skôr o televíznych hercov. Na začiatku ma velmi príjemne prekvapila hudba a tiež ma potešil sympatický casting, takže moje obavy z ich výkonov zmizli. Napätie sa miestami tiež objaví, takže ako subžánrový počin tento horor funguje. Chýba tu snáď len trochu intenzívnejšia miera brutality a krvi. Scéna v bazéne je pre mňa zatial top hororovou scénou roka, hlavne vďaka použitej hudbe. Inak už roky rozmýšlam nad tým, čo by sa stalo, keby títo vrahovia zaklopú na dvere domu, v ktorom býva nejaká Tamara. A zrovna kvôli tejto otázke a všetkým ďalším, ktoré sa po zhliadnutí vynárajú, túto už teraz sériu oceňujem, pretože divákovi neservíruje všetko až do posledného detailu. Tento dlho očakávaný sequel ma tento rok v oblasti hororu zatial uspokojil najviac, čo je zrejme spôsobené tým, že už tu dlho nebol poriadny snímok z tohto subžánru. + herečka z The Neon Demon + herečka z Don't Be Afraid of the Dark + herec z The Ring + herečka z Split ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rodina, která se na noc ubytuje v odlehlém kempu, má velký problém - dceru, co je nesnesitelná rebelující puberťačka... Jednička mě tak nudila a otravovala, že dvojka mohla být jen lepší. Rutinní vyvražďovačka v rytmu osmdesátkových hitovek s pěknýma babama. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Proč to děláte?“ - „Proč ne?“ Výmluvy toho vražedného seskupení se zdají být čím dál tím víc dětinštější.. Strangers se nám po dekádě vrátili (jako by to bylo včera) a jejich oběti zase dávají vzpomenout na krásnou slovenskou frázi „správa sa ako kokot“. Jen považte. Vyděšený syn nahlásí rodičům vraždu strýce s tetou a co udělá důvěřivý táta? Pošle matku s dcerou „do bezpečí“ a jde se podívat, jestli je to pravda. Inu, hlavně se nerozdělit. Dcera utíkající pár metrů před pick-upem se schová do dětské prolézačky, protože: a) nikdo ji tam nenajde, b) někdo tam na ni může udělat baf. A nebo když ozbrojený syn, kterému před pár minutami vyvraždili 50 % rodiny, odmítne s pachatelem na mušce volný výklad druhého dodatku americké Ústavy. To jsou prostě perly a co teprve, když se ke konci začnou množit dotazy. Opravdu musí šéf murdertria ostentativně vláčet hlavu sekyry po betonu? Nedělal to náhodou už někdo před ním? A co ta hra na Ghost Ridera? Sestrojil snad toho chlapce Skynet? Musí na pomoc přijíždějící policista za každou cenu trumfnout jepici? Nebo ta máma s malým synkem s baseballovou rukavicí, co na sklonku noci jedou po silnici autem. Návrat z půlnočního turnaje žactva? Při totálním zatmění srdce to nepatrně pookřálo, ale žádný zázrak se už nekonal. Ani napodruhé na to Voni nemaj a já jen doufám, že to zaklepání na dveře byla sestra, co šla vylít bažanta.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný, priamočiary horor, ktorý ma osobne bavil ešte o chlp viac než jeho predchodca. Audiovizuálne štýlové skoro ako od Carpentera (keby išiel točiť jednoduchší film), v perfektnom prostredí takmer ako zo starých dobrých camp slasherov, so známymi záporákmi, ktorí konečne dostávajú aj na prdel a nemajú tam len čakajúce ovce na porážku. Gore je síce málo, ale vyzerá excelentne a okrem toho je ho plná prdel v iných hororoch, toto sa sústredí skôr na napätie a atmosféru, čo mu imho vychádza výborne. Tento rok som zatiaľ lepšiu novinku nevidel, takže ja som spokojný s tým ako sa to vydarilo, obzvlášť keď vlastne ide o komerčnú produkciu. Snáď sa na tretí diel zase nebude čakať 10 rokov. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem byl na hororu v kině. Bohužel jsem si vybral jeden ze zástupu levných a ničím nevyčnívajících polohororů z produkce Jasona Blooma, který má teď prsty snad ve všem. Výsledek odpovídá předpokladům, ačkoliv jsem po velmi slibném začátku doufal v podobné stylové řádění, po úvodu, který tak nějak nastiňuje (asi) premisu stařičkého prvního dílu ale už vše zajede do starých a bezpečných kolejí, sledujeme rodinku s více či méně vyrovnanými vztahy, která putuje na odlehlé místo a zde si na ně počíhá parta divnolidí s maskou nebo pytlem na hlavě a zbraní v ruce, kteří mají velmi opodstatněný důvod (haha), proč tohle všechno dělají. Jakmile se film konečně promění ve slasher a začnou se dít všechny ty věci, které běžný divák u podobných slasherových hororů hledá a očekává a začne při tom znít poměrně stylová popová hudba, napětí a pocit nějakého zadostiučinění stoupá vzhůru, první půlka filmu je však (dle očekávání) pouze výplňková vata, která tu je jen proto, abychom naštvaní nevycházeli z kina po půl hodině. A na rozdíl od jiných filmů ta vata není zrovna cukrová. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedničce šlo o jediné: o mrazivou atmosféru a několik děsivých momentů. Rozhodně nechtěla posouvat scénáristické hranice žánru, rozhodně nechtěla zaujmout originalitou. Dvojka je na tom úplně stejně. Zase jde o zlo číhající kdesi venku, opět tak na ulici nehybně stojí magor s maskou na tváři a sekerou v ruce. Nebo holka s velkým ostrým nožem vynořující se ze tmy. Trpělivě vyčkávající, co její oběť udělá. V pomalém tempu dokonale mrazivé. Právě ono postupné pronikání za fyzicky i psychicky vymezené hranice soukromí funguje v pokračování stejně jako v jedničce. I když jsme přeci jenom v kempu. Rozdíl je možná v tom (i když se omlouvám, první díl si už tolik nevybavuji), že se ústřední rodinka chová víc nelogicky – pokud mi odkrouhli nejbližšího člena rodiny, určitě nebudu s nabitou bouchačkou jen vyhrožovat. Ve výsledku prostý slasher ovšem s několika mrazivými momenty. A díky za sympatických 85 minut. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dvojka, ktorá vlastne ani nie je dvojkou, no skôr akousi samostatnou, osobitou “jednotkou”, pričom v istom slova zmysle, je úplne inou, žánrovou odrodou. Absolútny súhlas s názorom, kým bola prvotina čisto atmosferická “zábava”, pokračovanie sa nesie v mierne odlišnom, “exploiďáckom” duchu. Preto je strašná škoda, že gore ako také, nedostalo takmer žiadnu “šancu”, keďže info v úvode: “True Story”, už dnes nijak mimoriadne nevystraší. Každopádne, Ja som rád, za tú odlišnosť spravovania, pričom hudobný doprovod počas celého diania, bol doslova skvostný! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Sterilné pokračovanie ktorému síce nechýba atmosféra a je v podstate aj solídne natočené ale na rozdiel od jednotky sú postavy nesympatické a jeho vyznenie je presne opačné, preto tak zlé hodnotenie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednou takhle jako vždycky si sedli producenti na pivko a přemýšleli jaké pokračování by natočili. Žánr? No přeci horor. Není potřeba platit známé herce, záporáky schováme pod masky a navíc je to extrémně levné a prakticky vždy si na sebe nejen vydělá, ale hodí to slušný peníz do kapsy i tvůrcům. Druhý díl solidně průměrného Strangers je naprosto zbytečná podívaná, která dokáže děsit tak leda svou drzostí že vůbec vznikla a hlavně záporáci (jsou z masa a kostí) spoléhají nejvíc na to že se hlavní postavy neumějí prakticky bránit. Hlavní hrdinka je otravná natolik, že jsem si přál její skon už od 5. minuty. Rating R by bylo možné navíc ždímat o hodně více. Jediná vizuálně povedenější scéna je bazén. Další věcí je samotné ubytování v pofiderně vypadajícím kempu. Trojku už opravdu netočit. PS: Alespoň že je tady připomenuto solidní množství hitparádovek. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události - jsem měl za to, že tahle provařená fráze je už v hororech out. Kim Wilde, Bonnie Tyler.... sakra, kde vzali v osmdesátkách mobily? Aha, retro. Neuvěřitelně hloupý film, kde se postavy chovají nelogicky - bych chtěl vidět, jak všichni nechají mobil v chatce, jak všichni pobíhají po hlavních cestách a řvou jako na lesy a především Kinsey je tak uječená, že to nemá obdoby. A konec? No tak tam se komedie přehoupla ve sci-fi. Leda by mně uniklo, že maskovaný zabiják je Jason Voorhees, pak tedy snad ano. Nulové gore jeden podříznutý krček nespasí. Atmosféra nikde, o postavy není proč se bát. A pokud si alespoň trochu znalý divák tipne, kdo zařve jako první a kdo poslední, určitě se nesplete. Jak tohle mohlo jít do kin....Hvězdičku dávám za Kim Wilde, nostalgie je mrcha a Kids in America byl hit. ()

Reklama

Reklama