Reklama

Reklama

The Obama Deception: The Mask Comes Off

všechny plakáty

Obsahy(1)

Zajímali jste se vždycky o věci z trochu jiné stránky než "obyčejní" lidé? Zkoumali jste jádro věci a chtěli jste se dobrat, kdo za tím vším stojí? Pak je tento film právě pro Vás. Tento dokument pojednává o nově zvoleném americkém prezidentovi Baracku Obamovi, jen z trochu jiného úhlu pohledu, než jak to dělají dnešní média. V tomto snímku se jde ale ještě dál, a možná se dozvíte, že ten, kdo skutečně vede USA, není prezident, ale někdo úplně jiný. (code2)

(více)

Recenze (43)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro někoho další rádoby kontroverzní snímek, který se snaží za vším vidět pouze konspirační teorie o tajné vládě v pozadí a tak dále a dále... Avšak popřít skutečnosti, že Obama jedno říká, druhé koná a třetí chce, nelze. Je to sympatický a charismatický muž, přesně takový, kterého by jste chtěli, aby lidem říkal vše "špatné" v hezkém podání a s trochou důrazu na skutečně "prospěšnou stránku věci (shlédněte pochopíte). Stejně jako mince má vše dvě strany a Obama ať se na něj díváte, jak chcete, prostě ty dvě strany má a jen se bojím, že ta druhá, ukázaná v tomto dokumentu, by mohla být tou skutečnou, jejichž dopad brzy ucítíme... Trochu mě však zarazil názor na globální oteplování, které by podle nějakého vědce z dokumen to mělo být také výmysl... tak že by pan prezident Klaus věděl víc než se zdálo? Shlédněte dokument už jen proto, aby jste věděli, že Obama je hodný(zlý) a že lidé co tu automaticky dávají odpad vědí víc než vy:). PS: nedívejte se na všechno tak, jak vám to představují média... když média budou chtít, nebudete vědět o válce, nebudete vědět o ničem.... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla situace tak děsně vážná, jak tento dokument naznačuje, tak by ho asi Alex Jones nikdy nenatočil:) Někteří lidé prostě hltají jakoukoliv konspirační teorii, protože si ani nedovedou představit, že náš svět neovládá žádné žido-bolševicko-zednářské spiknutí finančníků z Wall Streetu, někteří lidé se v této paranoidní představě prostě našli. Jinak je samozřejmě pravda, že Obama v době svého zvolení působil jako anděl, který všechny spasí, načež se ukázalo, že ve skutečnosti není jiný, než předchozí prezidenti, ale dělat z jeho zvolení takovouto "aféru" je směšné. Tenhle film je v každém svém prvku neuvěřitelně tendenční, pročež ho hodnotím tak, jak hodnotím. Možná, že Obama je loutka, ostatně to by dnes asi překvapilo málokoho. Ale "dokument" se snaží bohužel "informovat" třeba i o tom, kdo stál za vraždou Kennedyho nebo jak Bildenberg group řídí světovou ekonomiku, ale někteří novináři to díky prosáknutým informacím dokážou "předpovědět"... To už pak ani nejde hodnotit. ___ Celý dokument vlastně vůbec není o Obamovi, spíše se věnuje Federálnímu rezervnímu systému, tedy soukromé bance, která je hlavní bankovním orgánem USA. Výsledný dojem je každopádně značně rozpačitý. V podstatě jsem rád, že se někdo snaží ukázat i druhou stránku věci, čím více názorů, tím lépe...snad. Ale tenhle dokument na to jde špatně, Michael Moore je proti Alexi Jonesovi režisér hodný trojitého Oscara. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Je dobře, když člověk čas od času vysadí a maséra massmédiového vymění za maséra podpultového. Ať to je nebo není místama postavený na hlavu, spousta věcí je nebezpečně podezřelá a nepříjemně pravdivá.. Samozřejmě, že celkový obraz záleží na dodavateli informace. Ať už je to Jan Tuna nebo kdokoliv jiný.. člověk si ale musí umět vyselektovat fakta z té sítě, kterou tvůrce uplete.. Po shlédnutí snímku si nebudu na zahradě stavět bunkr ani nepojedu do ameriky házet vajíčka na wallstreet do oken mrakodrapů.. maximálně budu na zprávy koukat trošku obezřetněji, jestli teda v nejbližší době bude ten svět zničen nebo ne :-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Keď je v názve Obama, tak asi väčšina čaká, že film bude o ňom a o jeho klamstvách, či proste pravde o ňom. Alex Jones to však poňal skôr ako film o skupine Bilderberg. Forma tohto dokumentu je diskutabilná, keďže opäť berie všetko takmer ako fakty a pýta sa iba ľudí s rovnakým názorom. Čo cením je, že tu viac nechávajú rozmýšľať nás, lebo ozaj nech už povedia čokoľvek, aj tak takýmto spiknutiam uverí málokto, predsa konšpiračné teórie nie sú vždy úplne pravdivé, lebo priamy prístup na tie rokovania takýto tvorcovia takmer určite nemajú. Že Obama nemal nikdy dostať Nobelovú cenu mieru je takmer jasné, bol to podvod na ľudstve. Že takmer niečo iné robil, než hovoril je dnes už jasné, tak ako je jasné, že sľuby nesplnil možno aj vedel, že klame vtedy, keď ich dával. Že má na svedomí mnoho životov už tiež vieme, ale či je súčasťou nejakého spiknutia, tak to asi ťažko jednoducho zistíme. Tento dokument sa nás snaží priviesť k tomu, že to tak je, ale aj v spojení s globálnym otepľovaním si môžte všimnúť, že mnohé sú len názory tej jednej strany a do akej miery sú záležitosti z tohto pravdivé je otázne. V mnohých veciach je to však pravdivé, však Bilderberg nie je skupina ľudí, ktorí sa zídu po rokoch a rozprávajú historky pri popíjaní čaju a kávy. Ide tam o geopolitické ovplyvňovanie a manipulovanie ľudí vo veľkých celkoch. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jednostranně zaměřený dokument zapáleného (za chvilku i doslovně) aktivisty. Ze začátku to bylo zajímavé, ale pak to extremní zapálení začne být směšné. Ano Obama dokazuje jako všichni politici, že sliby nejsou skutky. No to je teda šokující. Kdyby někdo udělal dokument o tom jak Topolánek-Paroubek naslibují hory doly a pak se jen přou o to kolik si nasypat tak se nikdo ani neuprdne. No jenže to je Obama, který měl supr marketing. Nemohu se ubránit, ale ta paranoa o židovské nadvládě světu mi přijde mirně neonacistická. Je znepokojivé, že národní banka je soukromá. Tento fakt je také jediný co mne překvapilo a zaujalo. Ten zbytek je omáčka tolikrát ohřatá a kterou vyzvrací i kdejaký holohlavější občan v putyce. Jen další rádoby šokující dokument vedle kterého vypadá Michael Moore jako umělec. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní dokument. Nedávno jsem viděl od Alexe Jonese též velmi povedený Endgame, ale toto mě dostalo daleko víc. Většina předchozích dokumentů se strefovala hlavně do Bushe a podobných neoblíbených figurek. Ale zde se Alex Jones pustil do boje s novodobým mesiášem jménem Obama. Některé ty jeho lži mě opravdu zarazily (třeba ohledně toho Guantanáma, žil jsem v omylu že je tak nějak zavřené), ty další jsou už ale celkem rozšířené a ví se o tom (stahování vojsk), ale spoustě lidí je to evidentně u zadku a dál nepokrytě obdivují tohoto spasitele. O všech těch peněžních záležitostech už jsem byl dříve informován z jiných zdrojů, takže tady jsem si to jen osvěžil (pro neznalého to ale může být šokující, tak jako to bylo pro mě když jsem poprvé viděl Zeitgeist). A k tomu ještě ty plány na vytvoření "civilních milic" a podobné způsoby jak zmanipulovat mladou generaci k oddanosti zlu. No, doufám že nás nic podobného nečeká, ale nějak se mi nezdá že by se globalisté omezovali jen na USA. Oproti stavu myšlení např. v Endgame vidím u Obama Deception jasný posun vpřed. Už to není jen pár lidí co sleduje zájmy skupin jako Bilderberg, a přitom je všichni mají za blázny. Rétorika Alexe je tu daleko tvrdší, údernější a naléhavější. Taky je vidět že přibylo lidí kteří pochopili jaká svoloč řídí jejich životy a už nesedí nečinně na prdeli ale něco s tím dělaj. Takže co si z tohoto dokumentu odnáším není strach, ale naděje. Naděje že jednoho dne NWO definitivně padne a budeme konečně svobodní. Vypůjčím si oblíbenou Obamovu větičku: Yes, we can. P.S: Vy co tu melete o brainwashingu, považujte mě za zmanipulovaného magora. Utvořil jsem si svůj názor na tuto problematiku na základě velkého množství informací z různých zdrojů, ověřil jsem si co se v tomto a podobných dokumentech říká. A říkám, že i přes drobné chybičky je celkové vyznění pravda. /viděno na PC: 100% a 5*/ ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Nejsem konspirační teoretik, ale baví mě přemýšlet nad některými temáty, které se týkají prohnilosti systému. Ať pravdivé, či nikoliv, rozhodně nutí k zamyšlení...globální oteplování? Fake a nebo pravda? Opravdu člověk během 100 let dokáže rozhodit přírodu, která se formuje nepředstavitelně delší čas? Nejsou i ta největší svinstva produktem přírody, když z ní vzešla? Opravdu by Američané jen tak dovolili, aby prezidentem vstanul černoch, kdyby to nemělo mít nějaký účel? Je normální, že předvolební sliby nejsou naplňovány, ale místo toho se ruší? Jsme otroci bankovního systému? A spousta dalších otázek...kdo na ně zná odpověď? Jedno je ale jasné...Evropská Unie je důkazem toho, že malé státy jako jsme my ztrácí svou suverenitu a pomalu, ale jistě se stáváme jen levnou pracovní silou pro vyvolené země...a za 50 let se opravdu můžeme dočkat jedné vlády, jednoho jazyka, jedněch zákonů a jedné říše...aneb to, co se nepovedlo Hitlerovi násilím, udělá USA pomalu, ale nenápadně, aniž by někdo více protestoval...jakmile totiž člověku nejde o život, říká si, že nějak bude...a v dnešní schválně uspěchané době ani nestačí vnímat, že mu někdo ořezává jeho práva a svobody. No, budoucnost ukáže :) ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Na tomhle dokumentu se mi líbí, že se opírá o důkazy, které nejsou ve filmu pouze zmínění(jako o většiny dokumentu tohoto typu), ale přímo dokázány. Co filmu, ale chybí jsou emoce. 60% ()

johny89 

všechny recenze uživatele

myslím, že film jistou pravdu má. USA se mi poslední dobou opravdu nelíbí. co si o tom má člověk myslet? Opravdu se zdá že obama lže jak když tiskne :D ()

LTeez 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi líbil názor rappera KRS1, kdy pronese něco jako, že politici v Americe jsou jako wrestleři.... V ringu se porvou, ale v šatně si stejně plácnou a jsou to kámoši ;) ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Alex Jones je nesympatický, ukecaný a až přehnaně zapálený konspirační teoretik. Jako takového ho moc rád nemám a jeho paranoidně emotivním výlevům nepřikládám valnou váhu, ovšem ostatní rozhovory s lidmy, kteří se několik let či desetiletí snaží sledovat dění za oponou ze lží, jsou působivé a nutí k zamyšlení. Dokument sice chvílemi nudí, chvílemi rozesmívá svou absurditou, nicméně záznamy Obamových projevů nebo rozhovory s vládními činitely zpochybnit nelze a opravdu vyvolávají pocit, že se v zemi za mořem děje cosi nekalého - a řekněte sami, kdyby jste chtěli něco prodat nevědomým masám, nezvolili by jste si jako prodavače právě takového sympaťáka jakým je Barack Obama? ()

TomStall odpad!

všechny recenze uživatele

Autoři tohoto snímku by se měli okamžitě vrátit zpět do toho ústavu ze kterého utekli a poslušně polykat prášky. Vydržel jsem polovinu filmu, dál už jsem nebyl schopen ty vyprázdněné řeči bez obsahu a věcných argumentů přežít. Ano, Obama nasliboval v předvolební kampani hory doly. Ano, je to těžký populista, který moc dobře ví, že hlásat v předvolební kampani nepopulární věci je politická smrt a naopak řídit se veřejnými průzkumy je přímá cesta k moci (jak nám v současnosti předvádí Paroprase). Bohužel takto to funguje všude na světě a sám si nedělám iluze o fungování vyšších pater politiky a businessu. Tato strategie přístupu k moci vyplývá z tuposti a sobectví lidské populace. Pokud by ale byly poměry opravdu takové jak jsou popisovány v tomto filmu, Jones by už ležel dávno někde v čerstvě zalité betonové strouze. Ve filmech jsou scény ve kterých je naprosto zřejmé, že autor sice není úplný blbec, ale bohužel hlavně paranoidní křikloun, což je asi ideální profil osobnosti pro tvůrce takových "pseudodokumentů". Až budeš mít Alexi v ruce nějaká fakta, argumenty a lidi, kteří nebudou před kamerou jen exhibovat a mlátit prázdnou slámu, třeba tvoje slovo bude mít nějakou váhu.. Ale vážně, tohle je škvár. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Dokument se zaměřuje překvapivě více na FED než na samotného černošského prezidenta. Jeho tvrůce Alex Jones vypadá jako pěkně aktivistický paranoidní chlapík, se kterým bych nechtěl strávit večer u piva. Vedle tematicky spřízněných konzistentních Zeitgeistů nemá šanci obstát. Škoda, že jisté pasáže jsou nudné (například sledování tajné schůzky v hotelu) a někteří "experti" jsou vyloženě směšní. Co si má člověk pomyslet o věrohodnosti, když raper KRS-One typickou gangsta-nigga-mluvou srovnává americký politický systém s Burger Kingem. 70 % ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Trpké procitnutí těch, kteří se o americkou politiku přiliš nezajímají a úchvátil je mediální humbuk kolem prvního černošského prezidenta. Obama je totiž sympaťák - do doby, než se začnete zajímat o to, co vlastně říká. Nemusíte věřit názorům lidí, kteří se v dokumentu vyjadřují, ale videozáznamy s veřejnými proslovy nelžou. A co že to říkal? Stáhne vojáky z Iráku hned po tom co se stane prezidentem? Nebo raději za 6 měsíců? 23 měsíců? A nebo vůbec? A co mají znamenat ty odposlechy? Teprve čas ukáže, zda je nový prezident Obama skutečnou nadějí USA nebo je to opravdu loutka, za kterou ho tento dokument považuje. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Dokument se nazaměřuje ani tak samotného Obamu, protože amerického prezidenta vnímá jako loutku. Ukazuje ho v souvislostech ekonomických, sociálních atd. Kritika určitým směrem byla správná, ale kolikrát se to zvrhlo do demagogie. Nejzajímavější je téma FED - opravdu doporučuji už jen kvůli tomu zhlédnout, ale jakmile se film věnuje globálnímu oteplování nebo zahraniční politice, tak je to blbost. ()

rubik1 

všechny recenze uživatele

Being American is a punishment.... Ale myslím to tak, že sa musia pozerať na takéto "dokumenty". 3* dávam len za dokonalý "brainwashing" ktorým tu Alex Jones oblbuje divákov ešte vo väčšej miere ako v "The Endgame". Čo sa týka tejto stránky, klobúk dole... ()

Reklama

Reklama