Reklama

Reklama

Okouzlující Claudette Colbert září v roli frustrované manželky neúspěšného inženýra v podání Joela McCrea. Po hádce s ním zamíří mladá žena vlakem do Palm Beach, kde je možné dát se rozvést na počkání. Spolu s ní cestuje i skupina bohatých výtržníků. Ve snaze uniknout jim se ukryje v lůžkovém voze. Aniž to tuší, narazí v něm na jednoho z nejbohatších mužů na světě (Rudy Vallee) a okouzlí ho natolik, že se jí začne dvořit.Po příjezdu do Palm Beach se znovu setkává s manželem, který se ji pokouší přesvědčit k návratu domů i k němu samotnému. Jenomže to už je mu v patách Valleeova vášnivá sestra (Mary Astor)! Příběh zamilované čtveřice nabízí mimořádně vtipné dialogy, dráždivé situace, úžasnou hudbu i překvapivé rozuzlení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

pepo 

všechny recenze uživatele

Preston Sturges ma po Lady Eve zase mierne sklamal. Je to síce milý, príjemny aj svižný nadpriemer ale romantická časť nefunguje úplne dokonale pretože chlapské postavy sú síce dobre napísané ale hercom chýba tá pravá chlapská charizma, ktorou v tomto žánri hviezdili Cary Grant Grant alebo Jamemes Stewart . A hlavná hrdinka sa 2/3 tretiny správa ako totálna krava, ktorá by si zaslúžila lopatou po ksichte ( niečo ako Carrie Bradshawová zo Sexu v meste) a je iba zásluha Colbertovej, že som jej to neprial a občas jej aj fandil. A finále je strašný, ale strašný prstocuc. Celkovo vzaté je to veľmi, veľmi slušná zábava strkajúca do vrecka 90% súčasnej žánrovej produkcie ale v 30 - 40 rokoch sa dalo nájsť oveľa viac, oveľa lepších kúskov. 7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Preston Sturges dál ukazuje, že konverzační komedie jsou jeho a že dokáže vytvářet výborné postavy. Tady se to projevuje opravdu krásně a epizodní role pobaví skvěle. Hlavně Toto je nezapomenutelný. Film ale stejně tak baví i svým příběhem, který je sice na první pohled jednoduchý, ale zápletka se krásně rozvíjí, až se znovu ocitneme na začátku. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Milá screwballová taškařice s nádherně haluzoidním závěrem; uvažoval bych i o čtyřech, nemít v živé paměti nepoměrně šílenější Leopardí ženu, Sturgesovy vlastní, filmařsky zajímavější Sullivanovy cesty (ty mají krom Joela McCrey dokonce i cosi jako myšlenkový přesah) nebo daleko účinněji vytěžený motiv výstředních milionářů z Někdo to rád horké. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Poměrně praštěná a za vlasy přitažená komedie s velice matoucí pointou (já si totiž někde přečetl nějakej spoiler a díky tomu jsem pak byl na konci ještě víc zmaten, že to není úplně tak, jak jsem celej film čekal :-D). Bavil jsem se dobře, nenudil jsem se vůbec, ale na druhou stranu se nedá říct, že by tu byly nějaké třeskutě vtipné situace, při kterých bych si smíchy nabrečel do čaje anebo mi prasklo slepé střevo :-) Herecké výkony netřeba komentovat :-) ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ako dostatočne odalibizovať mojich 5 hviezd pred tunajším csfd expertstvom... Asi na takúto krkolomnú misiu nemám argumenty ani mozgovnu. Tak len toľkoto: Palm Beach story je proste zábava, ktorá mi dokonalo sadla! A Colbertka to, čím nemôže zaujať vizuálne, bohato vynahrádza bohovským komickým pohodárstvom! Wou! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní roli Gerry Jeffersové měla původně ztvárnit Carole Lombard. Po její tragické smrti při letecké havárii ji nahradila Claudette Colbert. (IQ Tiqe)
  • Cenzorský úrad odmietol nielen Sturgesov názov filmu, ktorý mal pôvodne znieť Is Marriage Necessary?, ale aj scenár, ktorý mu predložilo štúdio Paramount. Ako dôvod boli uvedené sexuálne sugestívne dialógy a situácie, ktoré sa tu nachádzali. Kvôli tomu boli urobené mnohé zmeny, ako napr. zmena názvu filmu na The Palm Beach Story alebo počet predchádzajúcich manželstiev Maud, ktorý bol zredukovaný z 8 na 3 (a dve anulované). (ČSFD)

Reklama

Reklama