Reklama

Reklama

Okouzlující Claudette Colbert září v roli frustrované manželky neúspěšného inženýra v podání Joela McCrea. Po hádce s ním zamíří mladá žena vlakem do Palm Beach, kde je možné dát se rozvést na počkání. Spolu s ní cestuje i skupina bohatých výtržníků. Ve snaze uniknout jim se ukryje v lůžkovém voze. Aniž to tuší, narazí v něm na jednoho z nejbohatších mužů na světě (Rudy Vallee) a okouzlí ho natolik, že se jí začne dvořit.Po příjezdu do Palm Beach se znovu setkává s manželem, který se ji pokouší přesvědčit k návratu domů i k němu samotnému. Jenomže to už je mu v patách Valleeova vášnivá sestra (Mary Astor)! Příběh zamilované čtveřice nabízí mimořádně vtipné dialogy, dráždivé situace, úžasnou hudbu i překvapivé rozuzlení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Už to mám! Asi nemám moc ráda filmy, kde zápletka je to jediné, co divák dostane. A tohle je exemplární případ. Úvodní titulková scéna sice slibovala, že budeme svědky něčeho inovativního, žel opak byl pravdou. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná remarriage screwballovka. Kouzelná Claudette Colbert nese celý příběh na vlastních pikantních ramenou. Je tu tisíc oblíbených situací na téma "já je někdo jiný" (ve své době oblíbené samozřejmě i u nás). Z mužského hereckého ensemble musím vypíchnout sexíka Rudy Valléeho, který ještě na začátku 30. let zpíval ve fleischerovkách s Betty Boop. A samozřejmě emigrujícího Sigiho Arna, ten pro změnu za Výmaru řádil v německém filmu (často po boku Anny Ondry) a nakonec se zachránil v rolích legračních cizinců, kterým sice není rozumět, ani nikdo jim nenadává z rasových důvodů. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Preston Sturges ma po Lady Eve zase mierne sklamal. Je to síce milý, príjemny aj svižný nadpriemer ale romantická časť nefunguje úplne dokonale pretože chlapské postavy sú síce dobre napísané ale hercom chýba tá pravá chlapská charizma, ktorou v tomto žánri hviezdili Cary Grant Grant alebo Jamemes Stewart . A hlavná hrdinka sa 2/3 tretiny správa ako totálna krava, ktorá by si zaslúžila lopatou po ksichte ( niečo ako Carrie Bradshawová zo Sexu v meste) a je iba zásluha Colbertovej, že som jej to neprial a občas jej aj fandil. A finále je strašný, ale strašný prstocuc. Celkovo vzaté je to veľmi, veľmi slušná zábava strkajúca do vrecka 90% súčasnej žánrovej produkcie ale v 30 - 40 rokoch sa dalo nájsť oveľa viac, oveľa lepších kúskov. 7/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Smíšené pocity. Je to trochu slabší screwball comedy (není špatná, řekněme průměrnější), ale přesto jí nechybí optimistický náboj, zábava, skvělá doprovodná hudba i slušní herci. Příbeh už je jednodušší, vždyť všude je spoustu dobrodinců, kteří vám pomůžou v nouzi. Přes všechno optimistické nemůžu dát s čistým svědomím 4*. # Jen pro zajímavost - Mary Astor mi hodně připomíná Julianne Moore. # [viděno: monitor, sluchátka, EN sub] # příběh 6 | hudba 8 | humor 4 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 7 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhodnotím, ale ono je to krátke, rýchlo to ubehne a sála z toho super nálada. Ďalej je to pomerne nepredvídateľné, dlhú dobu nie je jasné, ako film skončí a keď už to jasné je, tak to skončí síce nie úplne inak, ale stále prekvapivo. Autori aj vtedy, keď bolo jasné, že totálny happy end z toho byť nemôže, tak prišli s totálne nepravdepodobným nápadom a proste to ukončili ku spokojnosti všetkých. Alebo žeby nie? Titulky nám totiž hneď na úvod prezrádzajú, že manželstvo nie je happy end, ale začiatok niečoho bláznivého ako táto klasická screw ball komédia. Povedať manželovi po pár rokoch manželstva, že by bol dobrým bratom, to je na slučku. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Klasická hollywoodska bláznivá komédia renomovaného odborníka Prestona Sturgesa s kvartetom zadaných-nezadaných s problematikou medziľudských vzťahov,lebo manželia Jeffersovci si nerozumejú.hádajú sa,chcú sa rozísť v dobrom,a tak pôvabná Gerry oznámi Tomovi,že mu dáva ľudovo kopačky...No odísť chce na Floridu do Palm beach,ale je momentálne švorc,kde jeden ochotný starký vstúpi do ich bytu a dáva jej peniaze,a tak si poplatí účty a zoberie sa vlakom,v ktorom budú extrémne pôsobiť protipóly starých výtržníkov,ktorí keď majú kopec peňazí tak si môžu robiť čo len chcú,vo vlaku vypukne panika,lebo títo postarší páni si urobia z vlaku strelnicu,pričom vďaka nim je vo vlaku aj Gerry,na stanici sa jej ponúkli,že zaplatia za ňu lístok,a teraz v týchto kupé uteká,aby sa im vyhla.Akurát vstupuje do kupé,kde sa nachádza obyčajný milionár,ktorý ale nedáva na sebe poznať,že je extra trieda,nóbl pracháč! Pre svoju bezpečnosť odpoja vagón s týmito výtržníkmi,lebo prísť o krk je v tomto vlaku absolútne pravdepodobné,tak pracovníci vlaku urobia rázny krok! Zatiaľ Gerry a J.D. Hackensacker III vystúpia v Jacksonville nastupujúc na J.D súkromnú jachtu,blížiac sa do konečnej destinácie...Tam je najprv výstredná sestra tohoto milionára,ale na toto miesto prichádza rozhorčený smoliar Tom,chce dostať ich vzťah do starých kolají,ktorý sa sem v podstate dostal vďaka náhode,lebo ten istý starký ho založil...Gerry plánuje sa vydať za J.D,a tak keď zbadá Toma,automaticky zinscenujú divadielko,že sú súrodenci,na jej nápad sa rozohráva klasická zápletka,kde sa prezliekajú za niekoho,kým nie sú,zatiaľ čo výstrední milionári sú skutoční súrodenci,kde The Princess Centimillia sa zahľadí do Toma a začína sa mu voľajako vtierať...Dvoriť sa mu,kupovať mu,čo sa jej mihne v hlave,majú na všetko neobmedzený zdroj,ale podotýkam,že to nie sú vygumovaní,typu Geissenovci! PRESTON STURGES má okolo seba skvelý ansámbel,kde povestná chémia nefunguje tak,ako som si predstavoval,taká STANWYCK,ARTHUR alebo HEPBURN by sa zhostila v podstate lepšie,CLAUDETTE COLBERT nie je zlá,má všetko,čo má mať najlepšia žena,ale chýbalo mi u nej intenzívnejšie bojovanie vo svojej role! Inak film ubehol ako voda,nenudil som sa,nemal som kedy a záver skrýva prekvapenie,kde budú klasicky všetci spokojní,na svoju dobu je film príliš roztopašný,úsmevný,bláznivý,pritom sa mali orientovať na niečo iné,ale komédie sú podstatné pre svoj obsah kinematografie! Určite odporúčam cinefilom classic hollywood! ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Preston Sturges byl génius komedie, a ač THE LADY EVE je o poznání lepší, tento film je stále na jasných pět hvězd. Mary Astorová by si za svou geniální vedlejší roli zasložila nějakou cenu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Niečo som prehliadol? Niečo mi nedošlo? Niečo som si neuvedomil?. Nadšené komentáre sú mi v tomto prípade záhadou. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Poměrně praštěná a za vlasy přitažená komedie s velice matoucí pointou (já si totiž někde přečetl nějakej spoiler a díky tomu jsem pak byl na konci ještě víc zmaten, že to není úplně tak, jak jsem celej film čekal :-D). Bavil jsem se dobře, nenudil jsem se vůbec, ale na druhou stranu se nedá říct, že by tu byly nějaké třeskutě vtipné situace, při kterých bych si smíchy nabrečel do čaje anebo mi prasklo slepé střevo :-) Herecké výkony netřeba komentovat :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Preston Sturges dál ukazuje, že konverzační komedie jsou jeho a že dokáže vytvářet výborné postavy. Tady se to projevuje opravdu krásně a epizodní role pobaví skvěle. Hlavně Toto je nezapomenutelný. Film ale stejně tak baví i svým příběhem, který je sice na první pohled jednoduchý, ale zápletka se krásně rozvíjí, až se znovu ocitneme na začátku. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Stále svěží a vtipná screwball komedie. Sturgesovy hodnoty (láska musí zvítězit nad penězi), jakkoliv se mohou zdát někomu naivní, skvěle zapadají mezi zběsilé slovní přestřelky a fyzické gagy. Claudette Colbert, která se mi líbila už ve "Stalo se jedné noci", nezklamala a naplno využila talent energické komičky. 8/10 ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Bláznivě vtipný a vtipně bláznivý, možná ne tak konzistentní jako Lady Eve, přesto tolik nápadů, humoru a ztřeštěnosti by někomu jinýmu vystačilo na pět filmů. Musim vyzdvihnout obě ženský, Astor a hlavně Colbert, pro kterou mam slabost. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ako dostatočne odalibizovať mojich 5 hviezd pred tunajším csfd expertstvom... Asi na takúto krkolomnú misiu nemám argumenty ani mozgovnu. Tak len toľkoto: Palm Beach story je proste zábava, ktorá mi dokonalo sadla! A Colbertka to, čím nemôže zaujať vizuálne, bohato vynahrádza bohovským komickým pohodárstvom! Wou! ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Milá screwballová taškařice s nádherně haluzoidním závěrem; uvažoval bych i o čtyřech, nemít v živé paměti nepoměrně šílenější Leopardí ženu, Sturgesovy vlastní, filmařsky zajímavější Sullivanovy cesty (ty mají krom Joela McCrey dokonce i cosi jako myšlenkový přesah) nebo daleko účinněji vytěžený motiv výstředních milionářů z Někdo to rád horké. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Svatbou a notickou "…a žili šťastně až do smrti" tato ztřeštěná romantická veselohra na věčné téma inovativně začala, aby pak lety unavený vztah podrobila marnotratné zkoušce. Nezapomenutelnou klasiku jsem ani neočekával, ale rozpustilou vztahovou screwball komedii své doby jsem dostal. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5  Streštená komédia s takým jednoduchším humorom. Inak je to celkom svieže dielko, na svoju dobu zrejme s dosť neošúchaným štýlom, ktoré bolo zdrojom inšpirácie pre viaceré neskoršie filmy (Niekto to rád horúce, Pretty woman). Hlavná hrdinka je úplne nemožná, väčšinu času sa chová ako totálna krava, lenže Claudette Colbert ju hraje s takým šarmom, že som jej to bol ochotný odpustiť. Väčší problém som mal s ďalšími, akože vtipnými postavami, hlavne s tým akože vtipným starcom zo začiatku filmu. S prižmúrením oka zaokruhľujem na 3 hviezdičky. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v Sullivanových cestách i zde se ústřední dvojka výborně doplňuje. Dialogy sviští neskutečným tempem a je v nich hodně moudra a zajímavých životních postřehů o vztazích mezi oběma pohlavími. K dokonalosti mi chyběla bohužel lépe vystavěná dějová zápletka. Jinak komedie, kterou v záplavě hollywoodské tvorby 40. let jednoznačně identifikujete. ()

Reklama

Reklama