Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepravděpodobný příběh s několika písněmi a šťastným koncem, pojednávající o tom, že kdo hledá, najde. Pravda, někdy najde to, co nehledal, ale vlastně to ani nevadí. Lehká konverzace, poezie písňových textů, poklidná hudba jazzem inspirovaná, drobné podivnosti, které se člověku běžně nepřihodí a snaha o to, aby diváka ani na chvíli neopouštěl úsměv. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mně osobně celá devadesátá léta připadají taková nějaká ulepená, upatlaná... Všichni se chtěli tvářit světově, prozápadně ale to vše v socialistických kulisách... Podobně to cítím i s tímto filmem točením ve Francii a v Praze. Sem tam od Suchého zazněla zajímavá myšlenka, já ale nejsem jeho příznivcem (snad kromě období se Šlitrem). Jonáš i Melicharová mne nechávají chladným, stejně jako tato záležitost. Co mne překvapilo byla Molavcová. Nikdy mi nepřipadala jako sexy baba, tady ale občas chvilkami jistým žárem zasálala .-). Celý výlet působil velmi lacině, spíše jako home VHS video. Film je zařazen jako hudební, spíše se však soustřeďte na dialogy. Písně nebyly nijak úžasné... Tohle je prostě záležitost pro milovníka Suchého a Molavcové. * * ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Hravá až surrealistická hříčka o sváru puritánství a přirozenosti (jak jinak u Suchého než na poli lásky a sexu).Kdo bude vítězem, je zřejmé - film se neodchyluje od života. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Československým a následně českým filmem docela nedoceněné herectví Jitky Molavcové, zde dostává určitou kompenzaci. Sex-appealem přetékající lehká děva, hledající jednoduché a hlavně rychlé rozhřešení a zmatený ctnostný farář. Absurdní rozfázovaný děj, odehrávající se napříč světem a výborné humorné dialogy, které nepostrádají ani prvky dramatu. Jistý underground a osobitý styl divadla Semafor, zde vedle Molavcové doplňuje, kdo jiný, než Jiří Suchý. Dnes jistě legendární dvojice si zajela na "dovolenou" a natočila tento video film, který je, i při omezeném vybavení, velmi zdařilý a stojí skutečně jen na skvělých výkonech obou herců. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chytré i vtipné...kdyby to trvalo tak půl hodiny, bylo by to výborné. Klasická Suchého poetika protknutá hezkými melodiemi. Jen to vydávání Pařížské ulice v Praze za skutečnou Paříž mě pokud iritovalo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Rozhodně to je "něco jiného", ale nebýt těch 4 písniček, dobrých hereckých výkonů hlavní dvojice a pár humorných scének, tak to stojí za prd. Námět zpočátku zaujme, ale nikam negraduje a dojde k jednoduché myšlence, která nejen že je odhadnutelná, ale šla by úplně bez problému i v pohodové atmosféře odvyprávět za 20-30 minut. Takhle je to úplně zbytečně natažené na 73 minut, které ani nemají pořádné tempo, takže mě to docela nudilo. Škoda, za něco bych rád dal i víc, ale i přes všechny klady si to víc jak lepší 2* podle mě nezaslouží. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jitka Molavcová ako dievča ľahších mravov a jej spoveď reverendovi Teofilovi. Nenásilne vtipná konverzačka s nedbanlivým odhaľovaním počas jednej noci pokračuje aj mimo spálne, čo som ani nepredpokladal. Tam sa už prejavujú hudobné sklony oboch predstaviteľov a ako absurdné divadlo s prechádzkami po francúzskej riviére a historickych uličkách to šľape trochu vedľa. Po návrate do spálne je nálada a dialôgy znovu na správnom mieste, čo veta, to perla. –––– Já nežiju v celibátu, já žiju sám. To je rozdíl, samota je dobrovolná, nikdo mi ji nepřikazuje. –––– Teď bych třeba nezatelefonoval domů za nic na světě, neb bych se bál, že doma zvednu sluchátko. ()

Reklama

Reklama