Reklama

Reklama

Kurošicudži - Season 2

(série)
Promo

Epizody(12)

Obsahy(1)

Přichází nový sluha, přichází nový pán. Sadistický Alois Trancy má jen jedno přání – potrestat toho, kdo mu zavraždil jeho jediného přítele. „Jistě, Výsosti,“ pronese jeho sluha Claude Faustus. Ten, kdo zavraždil jeho přítele, byl Sebastian Michaelis a jedinou věcí, kterou ho lze potrestat, je vzít mu jeho poklad – duši mladého Ciela Phantomhiva. A tak se na scénu opět vrací staří známí, neboť i Ciel se vrátil z náruče jisté smrti, jenomže si nepamatuje, co se během minulého roku událo. Je nasnadě se zeptat: „Který sluha je lepší?“ (Zíza)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (17)

Kordus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než první série. Díky soupeření mezi Cielem a Aloisem a jejich démony se konečně dostavuje nějaká originalita, kterou jsem marně hledal v první sérii. Už se přestává zdůrazňovat, jak je Sebastian děsně sexy a víc se klade důraz na vyprávění. A díky pouhým 12 dílům nebylo místo na moc vaty. Rozhodně doporučuji všem, kdo mají první část za sebou. P.S.: Chudák Sebastian, takový konec si nezasloužil... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych se přiznala, tak se mi to líbilo - v průběhu - více jak jednička, proto to má také o hvězdničku navíc. ALE co ten konec? Nechal mne chladnou, takový nemastný-neslaný. Rozebírat jak Alois byl sadista a svým způsobem opravdu nechutná postava se mi nechce, že si Ciel udržel cosi ze své vznešenosti, že Claude byla jen levná napodobenina Sebastiana z jedničky, že Sebastian tady už nebyl tak cool, že Grell sice vystoupil, ale jen slintal nad Sebastianem a jeho "kosa" byla použita málokdy, že jsme tu viděli všechny staré známé, ale naštěstí neotravovali dlouho, protože to bylo zaměřeno spíše na Alois/Ciel (ne, teď je opravdu nepáruju a ani to neplánuju), že Hannah a ti tři poskoci mě celkem štvali, se mi také nechce. Tak nějak to v průběhu bylo fajn, dokonce se stal zvrat, se kterým jsem absolutně nepočítala (ale následně byl trochu pohřeb tento zvrat; nevadí, přežijeme). Takové slabé 3*, které by nemusely být tak slabé, kdyby ten konec tak nezmršili. ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, ne, ne a ještě jednou ne. Tohle nemělo nikdy vzniknout. Proč? Začněme novými postavami - sadistický spratek, který i přes svou těžkou minulost zasluhuje dostat ještě víc přes hubu, brýlatá pedofilní slabší verze Sebastiana, též na přes hubu kozatá Miss Fanservice a nevýrazná, mlčenlivá trojčata. Navracející se postavy mají pro změnu mnohem nižší IQ, změněná postava Ciela je dokonce ještě větší fraška než předtím, rádoby "superkomplikovaný temný" příběh je směšně hloupý, animace horší a celkově je to prostě hrůza, vrcholící tím nejdementnějším možným koncem, který se dá vymyslet, a který pohřbil mé naděje, že by se to přece jenom mohlo dát nějak zachránit. Strašně dlouhou jsem přemýšlela co pochválit a přišla jsem pouze na tři položky - soundtrack, opening a cameo Ronalda Knoxe. Druhé Kuroshitsuji má s předlohou společný leda tak název. 4/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první chvíli jsem se lekl, že budou nové příběhy vyprávěny z pohledu vznětlivého nováčka, ale jakmile poprvé zazněl Sebastianův povědomý hlas a probleskla známá páska přes oko, bylo jasno. Druhé Kuroshitsuji je temnější, komplikovanější a mnohem více zaměřeno na pouto sluhy a pána. A přestože mi Claude nijak zvlášť nepřirostl k srdci (o sadistovi Aloisovi ani nemluvě), musím i tak chválit. Odvážné zakončení příběhu, které nerozvaří původně zamýšlený cíl a přesto dá příznivcům pocit, že jinak to asi dopadnout nemohlo, si chválu zkrátka zaslouží. Koneckonců, jsem jen obyčejný fanoušek. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kuroshitsuji obecně brání k celkové dokonalosti jen jedna věc a to, že přes všechno to tajemno, epičnost, osudovost a všechny tyto vážné věci, se tam tvůrci snaží namísit i humor, který nejenže zcela koliduje s předchozími tématy, ale navíc se ne vždy podaří, což dílo nepříjemně shazuje. Přes toto a přes některé z prvních skutečně pouze epizodních epizod (povodně, cesta vlakem, Turnerová), kvůli kterým jsem původně chtěl druhou sérii přestat sledovat, je toto snad druhá nejlepší série Black Butlera, tudíž by byla chyba přestat to sledovat. I přes zdánlivý nesouhlas zde má vše svůj smysl, vše do sebe zapadá a jako obvykle nám autoři podstrkují své převrácené ideály a nechávají nás sledovat vývoj od ubohého chudého chlapce na šíleného sadistického ufňukánka, kterým bychom normálně pohrdli, ale zde kdy je nám postupně odkrýváno vše co zažil a my jen obdivujeme jak toto všechno mohl snést a co všechno musel obětovat, aby se od toho osvobodil a že se skutečně osvobodil nám závěr chladnokrevně ukazuje i s žalostnými výsledky jeho činů. V chronologii děje poslední díly jsou tak dokonalým závěrem bez jediné chyby, na který budu ještě dlouho vzpomínat a přestože je to Konec s velkým K stejně jako by to byl The End s velkým T a E, existuje tolik zajímavých možností, jak na to chronologicky navázat, až je škoda, že se tvůrci raději začali věnovat spinn offům, které jakkoliv jsou dokonalé (jeden z nich tuto sérii ve všem převyšuje) není to nic, na co nás mnohé mohlo navnadit finále této série. ()

Galerie (567)

Reklama

Reklama