Reklama

Reklama

Kurošicudži

(seriál)
Trailer 1
Animovaný / Akční / Fantasy / Komedie / Mysteriózní
Japonsko, (2008–2024), 22 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Jana Toboso (komiks)

Hrají:

Maaja Sakamoto, Daisuke Ono, Džun'iči Suwabe, Romi Paku, Šundži Fudžimura, Ajako Kawasumi, Kendžiró Cuda, Noriaki Sugijama, Šinnosuke Tačibana (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(57)

Je mu teprve dvanáct let a už je hlavou rodiny. Zřejmě to bude tím, že jeho rodiče mu zavraždili a jeho se zabít pokusili. Bylo by se jim to podařilo, kdyby Ciel Phantomhive neuzavřel smlouvu s démonem. Ten mu pomůže vypátrat a eliminovat vrahy jeho rodičů, na oplátku dostane Cielovu duši. Mezitím, než se jim podaří zjistit, kdo zavraždil Cielovi rodiče, musí démon uposlechnout každý jeho přímý rozkaz. Důkazem této smlouvy je znak na Cielově oku a démonově ruce. A tak Ciel s novým sluhou Sebastianem Michaelem zažívá spousty dobrodružství, jež spějí jen k jednomu konci… (Zíza)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Název seriálu lze volně přeložit jako "Černý komorník". (Hromino)

Kurošicudži - Book of Circus (2014) (série) (S03)

  • Hadí muž Snake má své mazlíčky pojmenované po slavných osobnostech literatury 18. a 19. století. Wordsworth podle Williama Wordswortha, Emily podle Emily Brontë, Oscar je samozřejmě pojmenován po Oscaru Wildeovi, jehož dílo má na svět Kuroshitsuji jistý vliv a Goethe je samozřejmě odkazem na Johanna Wolfganga von Goethea, kterého napsal „Fausta“ – jedna z inspirací pro démona Sebastiana. (AloeB)

Kurošicudži - Book of Circus (2014) (série) (S03)

  • V 9. epizodě je řečeno: "Jste jak Solomon Grundy - rychle žít a rychle umřít." Film naráží na fiktivní komiksovou zombie postavu Solomonda Grundyho, který žil jen jeden týden. (Natami)
  • Úvodná pieseň seriálu je od japonskej skupiny SID a nesie názov “Kiss of Monochrome“. Pri záverečných titulkoch seriálu, po trinástu epizódu, hrá pieseň “I am alive“ od BECCA a od štrnásteho dielu skladba “Lacrimosa“ od známej japonskej skupiny Kalafina. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama