Reklama

Reklama

Odbor městské zeleně

(seriál)
  • USA Parks and Recreation (více)
Rozhovor 24 - Ben Schwartz, Jenny Slate
USA, (2009–2015), 44 h 10 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Mark Rivers

Hrají:

Amy Poehler, Rashida Jones, Paul Schneider, Aziz Ansari, Jim O’Heir, Aubrey Plaza, Nick Offerman, Frank Medrano, Retta, Lennon Wynn, H. Jon Benjamin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(125)

Obsahy(1)

No řekněte, nebylo by skvělé mít taky tak iniciativní zastupitelku v místní vládě, která by místo masivní díry nebo chcete-li jámy mezi domky, chtěla postavit velký park pro potěšení a užitek obyvatel se svými dětmi? Někteří z Pawnee v Indianě si to ovšem nemyslí.
Seriál od tvůrce americké verze The Office - obdobně točené jako "mockumentary". (biskin)

(více)

Recenze uživatele Kucndo k tomuto seriálu (1)

Odbor městské zeleně (2009) 

Mokument o politice, o výboru týkající se parků. Jak to může vůbec být zábavné? Politika nikdy přece zábavná nebyla. Díky Amy Poehler, Gregu Danielsi a Michaelu Schurovi se skutečně zábavnou stát může! První řada mě sice moc nezaujala, upřímně řečeno, humor takový suchý ve stylu Kanclu (který mám sice moc rád, ale kopírky fakt nepodporuju), nicméně ve druhé řadě to pochytilo spíše americký, ležérní druh humoru a díky tomu se z tohoto seriálu stala upřímně řečeno jedna z nejzábavnějších šou, která se kdy objevila v televizi. Samozřejmě se tento seriál se nemůže vyhnout porovnání s Office, kde vyčnívali Steve Carell a Rainn Wilson, zde vyčnívali Nick Offerman a Chris Pratt, nicméně tento seriál - což si dovolím říci, v mnohém i svého předchudce a "duchovního otce" předčil - obzvláště v postavách, které jsou mnohem lépe napsány, je jich sice méně, ale o to mají efektivnější vliv na seriál, nejsou jen drobným prvkem seriálu, jako právě v Kanclu. Zde jsou všechny hlavní role v drtivé většině dílů dost rovnoměrně rozděleny, aby měly svůj víceméně významnější vlastní děj nebo úděl, což z nich může dělat nakonec mnohem zajímavější postavy. Jak jsem se již mírně zmínil, Nick Offerman v roli Ronalda Swansona neskutečně řádí, tento seriál táhne a díly točící se kolem něho patří mezi nejlepší. Ovšem musím vytáhnout i herecké výkony ostatních herců - Leslie Knope (Amy Poehler) je sice ze začátku až otravně ambiciózní, ale postupně si i k ní jistě najdete cestu a budete ji mít rádi, Chris Pratt je největší šílenec v seriálu, jeho Andy Dwyer je dost možná beze srandy jedna z nejvtipnějších postav, jakou jsem kdy v televizi viděl, co slovo, to perla. Aziz Ansari a jeho podnikatelský duch v roli Toma Haverforda atd. atd. mohl bych pokračovat do nekonečna. Psal bych něco i o dalších postavách, ale to mi literally momentálně přijde až moc :). Od Community jsem nenarazil na takový zábavný seriál, který by dokázal tak zábavně dokumentovat ve skutečnosti tak zdánlivě nudné téma. Jen tomu chce dát trochu šanci ze začátku, pak je to neskutečná jízda horskou dráhou, ze které ani slézt nebudete chtít. (+ konec je jeden z nejepičtějších, co jsem kdy viděl) 1. řada - 60 %, 2. řada - 75 %, 3, řada - 90%, 4. řada - 90 %, 5. řada - 90 %, 6. řada - 90 %, 7. řada - 95% Nej epizody: 2x04 - Practice Date; 2x07 - Greg Pikitis; 2x08 - Ron & Tammy; 2x10 - Hunting Trip; 3x2 - Flu Season; 4x2 - Ron & Tammys; 6x1,2 - London; 6x13 - Ann & Chris; 6x21,22 - Moving Up; 7x04 - Leslie & Ron; 7x12,13 - One Last Ride ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama