Reklama

Reklama

Odbor městské zeleně

(seriál)
  • USA Parks and Recreation (více)
Rozhovor 20
USA, (2009–2015), 44 h 10 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Mark Rivers

Hrají:

Amy Poehler, Rashida Jones, Paul Schneider, Aziz Ansari, Jim O’Heir, Aubrey Plaza, Nick Offerman, Frank Medrano, Retta, Lennon Wynn, H. Jon Benjamin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(125)

Obsahy(1)

No řekněte, nebylo by skvělé mít taky tak iniciativní zastupitelku v místní vládě, která by místo masivní díry nebo chcete-li jámy mezi domky, chtěla postavit velký park pro potěšení a užitek obyvatel se svými dětmi? Někteří z Pawnee v Indianě si to ovšem nemyslí.
Seriál od tvůrce americké verze The Office - obdobně točené jako "mockumentary". (biskin)

(více)

Recenze uživatele Tom Riddle k tomuto seriálu (1)

Odbor městské zeleně (2009) 

Návštěvy úřadů patří vedle návštěv zubaře mezi nejneoblíbenější (u Jeremyho Jamma ne náhodou obojí!), většinou oprávněně. Každý máme asi zkušenosti se sadistickými byrokraty, kteří vás s úšklebkem ve tváři pošlou v lepším případě na druhý konec budovy, v horším na druhý konec města, protože jste něco špatně vyplnili. Úřad fiktivního Pawnee v Indianě (které je se svou bizarní historií nevyčerpatelnou studnicí sexistických, rasistických a jiných politicky nekorektních joků, a proto se bleskově zařadilo mezi má oblíbená televizní městečka) by na tom byl stejně, kdyby ovšem neměl trumf v rukávě v podobě usměvavé, hyperaktivní a dobrosrdečné Leslie Knope (fantastická Amy Poehler), která svým nakažlivým optimismem motivuje k lepším pracovním výkonům všechny kolem sebe, od zevláka Toma, přes sucharku April, až po libertariánského šéfa Rona. Parks and Rec nepatří mezi sitcomy k popukání (ke kterým řadím například Will & Grace, Arrested Development nebo Coupling), jeho silnou stránkou je především fakt, že mezi hlavní partou panuje (na dnešní sitcomovské poměry) nevídaně přátelská a vlídná atmosféra (nejvíc oceňuju sismance Leslie a Ann, která byť slouží většinu času jako jediný straight man seriálu, je díky její rozkošné představitelce Rashidě Jones zřejmě mojí favoritkou), je zároveň jedním z mála sitcomů, kde mi žádná hlavní postava vyloženě nevadí (byť jasně poslední je u mě trouba Andy), a k tomu je doplňuje skvadra nezapomenutelných výstředních recurringů (Jean Ralphio, Tammy 2 (Megan Mullally!! skutečná manželka představitele Rona), Li'l Sebastian). Parks and Rec má určitě svoje mouchy (mnohými zmiňovaná první řada skutečně JE slabá, naštěstí má ale jenom šest dílů a už hned druhá je docela jiná káva), ve výsledku ale stojí za to. PS: Leave Jerry alone, he's a human! PPS: Po nádherném finálovém dvojdíle zvyšuju na pět, sice to trvalo, ale po desítkách hodin s touhle partou můžu s jistotou říct, že je to srdcovka. ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Reklama

Reklama