Reklama

Reklama

Dostaň ho tam

  • USA Get Him to the Greek (více)
Trailer
Komedie / Hudební
USA, 2010, 105 min

Aldous Snow, britská rocková hvězda, vydává nové album, které je absolutní propadák. Následkem zdrcujícího rozchodu a potápějící se kariéry to s ním jde z kopce. Kvůli drogám a alkoholu má zakázaný styk se svým synem. O pár měsíců později, v Los Angeles, Aaron Green, mladý pracovník hudebního nakladatelství Pinnacle Records, přijde s nápadem uspořádat výroční koncert kdysi slavného rockera Aldouse Snowa, který v Greek Theatre vystoupil v roce 1999. Sergio Roma, šéf nakladatelství, je nápadem nadšen a tak tři dny před vystoupením pověří Aarona, aby osobně dopravil zhýralého zpěváka z Londýna do Los Angeles a dostal ho v použitelném stavu na pódium amfiteátru Greek Theater. (TV Nova)

(více)

Recenze (559)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Mám s ‚apatowkami‘, svébytnou větví komediálního subžánru, jeden malý problém. Buď mě královsky pobaví, anebo jdou absolutně mimo mě. Humorem, pohledem na život, fellingem. A Get him to the Greek tu druhou škatuli vyplňuje bezezbytku. Netvrdím, že jsem se nesmál. Ani jsem se nenudil. Jen mi to celé přišlo ukrutně zbytečné, když si každých pět minut uvědomujete, že film přešlapuje na místě a děj se vlastně nikam moc nehrne. Hilla nebrat, Branda možná… Stoeller udělal krok zpět. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zhulené pozostatky fajn humoru z oveľa lepšej, koncepčnejšej Forgetting Sarah Marshall. Ale dá sa nemať rád komédiu s Jonahom Hillom a Russellom Brandom? A ten český plagát má niekoho prilákať do kina? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Apatowova fekální dílna opět vytlačila další seriový produkt, z něhož se budou američtí soudruzi nepochybně bodře plácat do kolen a prskat kousky hamburgerů a popcornů do nižších řad. U předchozích "mistrových" produkčních počinů jsem si vždy docela příjemně protáhl atlase s čepovcem nevěřícným kroucením hlavou a rděl jsem se jako patnáctka před deflorací za toho dementa, který ty "humory" napsal. S nejhlubším zármutkem však musím konstatovat, že nebýt toho ohyzdného Superbad prasovředa v hlavní roli, tento výtvor by až tolik nesmrděl a nechal můj dávící reflex celkem lhostejným. Dokonce jsem se i několikrát cudně zachichotal a ten homoanglán sem tam vykazoval i náznaky charizmatu! Lepší dvojka, Džude! ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Film je nabitý (sprostými) hláškami, drogami a sexem během jedné bláznivé cesty na koncert. To je ta první část, kterou uvidíte z větší části celého snímku. Po všech těch strastech i slastech, nastává nevyhnutelný přerod a na povrch se dere další dějová linie, která se začíná formovat v přátelství Aarona a Aldouse . Není to však na škodu, film má aspoň trochu hlubší význam, než jen ujetá cesta z bodu A do bodu B. Celkově se jedná o slušný průměr. Nebýt ale několika málo věcí, které z tohoto snímku dělají lehce nadprůměrnou (v některých momentech i tězce) komedii. Nejen dva hlavní protagonisté jsou výborně sehraná dvojka, ale takový producent Sergio je kapitola sama o sobě. Nejlepším zážitkem je jistě příběh o Jeffreym spojený s chlupatou stěnou. Dále nezapomenutelný Moby a Kubrickova chodba mě také dostala nemálo do kolen. K tomu si připočtěte i celkem povedené "rockové" skladby, které celému tomu kolotoči přidávají na dynamice a právě za tyhle poslední řádky nakonec uděluji vyšší hodnocení. (7/10) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Převážně nestřízlivý pohled do zákulisí průmyslu generujícího hvězdičky o trvanlivosti čerstvě nadojeného mléka. Právě mléko některým vtipům a zejména některým vatovým dialogům teče po bradě. Jasným lídrem filmu je Russel Brand, sympatický kretén s angličtinou, která ve filmech, natož těch amerických, často k slyšení není. Neboť ztvárňuje stejnou postavu jako v Kopačkách a neboť i v nefilmových rozhovorech působí dojmem osoby ne vždy zcela jisté tím, kde je, kdo je a co říká, celkem bych věřil, že Snowa víc žije než hraje. Jonah Hill, stálý maskot apatowských komedií, se hlavně snaží tvářit podle toho, co má zrovna v sobě. Větší potěchou oka, zvlášť oka znalého hudební scény jsou sebeshazující roličky lidí z branže, zejména Larse „zasranejNapster“ Ulricha, nebo P. Diddyho, na jehož poslední vlídná slova se vyplatí počkat až do konce titulků. Vtipy dobré střídají vtipy slabší, sprosté sprostší, dějneposunující scény pro radost šlapou zásluhou videoklipové režie i hezky namixovaného soundtracku, popkulturní odkazy neustávají, vážné momenty nefungují. Podobně jako u loňské Pařby ve Vegas jsem coby překážku k větší zábavě vnímal nulové množství alkoholu, nejlépe modře zbarveného, ve své krvi. 70% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov typu "nebolo to zlé, ale mohlo to byť omnoho lepšie". Niektoré pasáže sú vynikajúce a veľmi vtipné (celá úvodná strihová sekvencia s videoklipom a televíznymi rozhovormi, running joke s Larsom Ulrichom, väčšina výstupov P.Daddyho), iné zase trápne až otravné (nonstop zvracajúci Jonah Hill, celá pasáž u otca vo Vegas). Dialógy nie sú príliš dobre napísané a réžia a strih sú miestami na päsť. Vzhľadom na to, že u mňa osobne išlo o masochistický zážitok (oboch hlavných predstaviteľov z duše neznášam), tak výsledok je pozitívny. :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, hodně jsem se těšil. Nakonec jsem během jednoho týdnu viděl tuhle komedii třikrát a pokaždý jsem se smál. I když jsem se setkal s místy, kde mi bylo občas trapně i za tvůrce. Třeba ta holka a její hairaoke. No asi to k dobrým komediím patří, že se občas dostaví jistý nepochopení. Ono totiž nejde uspět u každýho s každou scénou na sto procent. I tak je to ale supr zábava, kde pár scén bude určitě legendárních. Na některé já totiž nikdy nezapomenu a pokud ten film uvidíte i Vy, tak pochybuju, že budete tvrdit opak. Nejsympatičtější na tom všem je nejen nápad, ale samotné zpracování. Herci jsou úžasní, sympatičtí a neskutečně si role užívají. Hudební průmysl tak dostává na koule přes celou čáru. A co mě potěšilo nejvíc, tak to, že pár zpěvaček a producentů se na tom sami podílelo a vůbec jim to nevadilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $61,153,526Tržby Celosvetovo $91,455,875Tržby za predaj DVD v USA $25,437,314 //počet predaných kusov 1,489,477║ nezáživná odrhávačka /25%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

"It's Kubrickian!" Za jakýkoliv okamžik s Aldousem Snowem nasázím i krapet přestřelené hodnocení, protože je to zkrátka nejvíchustopřísnejbombakunďák současného šoubyzu. Cameo Paula Krugmana a vyvrcholení pařby v lasvagaském apartmá jsou bez debat nejzábavnější scény roku (spolu se Scorseseho retrospektivou z Dachau v Shutter Island). Are you Paul Krugman? My dad loves your shit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já jsem se suprově pobavil. Aldous Snow je tam permanentně něčim sjetej a nutí špekouna strkat si drogy do análu. Smál jsem se vždycky, když se Jonah Hill poblil. P Diddy tam je přespeedovanej magor, co bere do rukou rozžhavený kameny a prostě celkově je to fakt střelený. Není to tak komplexní a "ze života" jako Kopačky, ale naprosto schválně mnohem bláznivější. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

DOSTAŇ HO TAM je další výborně vyvážená (kupa vulgárních gagů a uvěřitelné ponaučení na závěr) apatowovská bromance, u které při parafrázování nejlepší smithovky platí, že doba pokročila a žádá si víc (na místo mluvení o určité sexuální praktice jako možném řešení vztahů provozování této činnosti). Na rozdíl od samostatných Apatowových režijních a scénáristických počinů jsou díla jím produkovaná nedospělá v tom, jak se snaží předstihnout své předobrazy posunutím hranic a navýšením počtu odkazů na popkulturu, ale ztrácí se v tom celek i upřímě míněné vyznání lásky zesměšňovaného, v tomto případě hudebního byznysu. Když už se divácky oblíbené postavy dočkají vlastního spin-offu, na místo toho, aby si ony podřizovaly film, film si na konec podřídí je, a tak se ze zprvu osvěžující série porušování pravidel vyprávění stane velice konvenční a ve svém duchu i konzervativní (ve smyslu návratu k původnímu) věc, která pozbude své opojnosti. Jasně, že z toho bude kult, ale klasika formátu CHASING AMY nikdy, natož abych se válel smíchy na zemi jako u JAY AND SILENT BOB STRIKES BACK, když stvořený fikční apatowovský svět není dostatečně provázán. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Aldous Snow je jedna z posledních rockových hvězd. A ten nejnevyspitatelnější potměšilej zmrd na světě ..... Sex, drogy a Rock'N'Roll. Asi bude rozhodující, jakým způsobem se k filmu postavíte. Jestli A: I rockeři mají svá traumata.... nebo za B: Jde o komedii (?) z dílny APATOW Production. Sám nevím, která volba je tou lepší. Sympatický rockový rytmy jsou ubíjeny spoustou zbytečných keců a film postupně ztrácí grády. Chtěl bych víc rocku, víc vtipu, kratší stopáž. Řešit vztahy mají ,,popíci“ a ne rockeři! Nejspíš je nejlepší to brát jako výlet do světa šoubyznisu a spokojit se se zjištěním, že bejt rocková hvězda není jednoduchý. Sex, drogy a Rock'N'Roll by totiž vážně nezvládl každej. Nezávidím jim! KECÁM!!! Žiju tak taky! Jen mě nikdo nezná... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Vím naprosto přesně kdo jsou Mars Volta. 2.) Zajímá mě zákulisí života rockové hvězdy (koho kurva ne?). 3.) Chci slyšet písničky z alba, který se umístilo v žebříčku hned za hladomorem a válkou. 4.) Chtěl bych si koupit Osud. 5.) Nevím, koho si má brát Lars Ulrich. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne Víte, že? Film je v podstatě pseudopokračováním komedie Kopačky? A že ve filmu zazní nejen songy kapel (např.) The Clash, Sex Pistols, ale také Infant Sorrow nebo Jackie Q? (Co na tom, že jste na jejich koncertě asi nebyli.....) A že tu uvidíte třeba Pink, Christinu Aguileru nebo bubeníka Metallicy Larse Ulricha, kterak hrají sami sebe? ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Klasický apatowský recept: sex krát vulgarity plus tradiční hodnoty lásky a přátelství. Přidaná hodnota: pár chlupatých zdí a jeden chlupatý rocker. Jako parodie na rock, vztahy a showbusiness překvapivě spot-on. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lyle Workman: 1."Just Say Yes" - Jarvis Cocker, Jason Buckle, Tim McCall, Ross Orton 2."Gang of Lust" - Carl Barat 3."Furry Walls" - Dan Bern, Mike Viola, Judd Apatow 4."Going Up" - Jason Segel, Lyle Workman 5."Bangers, Beans and Mash" - Jason Segel, Lyle Workman 6."The Clap" - Dan Bern, Mike Viola 7."I Am Jesus" - Jason Segel, Lyle Workman 8."Riding Daphne" - Jason Segel, Lyle Workman 9."F.O.H." - Jarvis Cocker, Chilly Gonzales 10."Yeah Yeah Oi Oi" - Dan Bern, Mitch Marine 11."African Child (Trapped in Me)" - Mike Viola 12."Little Bird" - Mike Viola 13."Searching for a Father" - Jason Segel, Lyle Workman 14."Supertight" - Jason Segel, Lyle Workman, Russell Brand 15."Ring Round" - Greg Kurstin, Inara George ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No jak Hill, tak Brand si zaslouzili nejakou hlavni roli, tady se navic zurocil jeho brutalni zpevak Snow a je tu i jeden odkaz na Kopacky, ale po pravde receno, zas nejaka desna prdel to neni. Kdyz pominu obcas zbytecny vazny momenty, je to jen takova jizda pres vecirky, kde se chlasta, huli, berou drogy a klati kurvy a ackoliv film nema zadny hluchy mista, slusne odsejpa, herci jsou sympaticky a hudba perfektni, valet se u toho smichy rozhodne nebudete, cistokrevnejch foru tu je totiz vcelku malo. Ale i tak jsem se solidne tech 100 minut bavil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Komedie a hodně tragédie. Ten film je tak nevyrovnaný, rozblázněný a většinou dění podivně prchavý, jako (hádám) život rockové hvězdy závislé na fetu - za to bravo. K natahované nudě tu dojde, ale nakonec je všechno jak má - když člověk skončí s dobrým pocitem, tak jako já. Uhrančivě charismatický a překvapivě výtečně hrající Brand (ona hvězdná fetka v kariérní krizi), k němu dobře pasující natroublo-natloustlý hodňák Jonah Hill, geniálně odlehčující P. Diddy a řada potěšujících cameí. Nečekaně zvláštní, pěkný. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Další vydatný Segel. Sergio je definitivně jedna z nejlepších postav celého filmu a katalizátorem několika nejzábavnějších scén (Jeffrey, chlupatá stěna, honička v Kubrickově chodbě, Sergiova psychedilická hlava pronásledující Hillovi opilecké průsery). Má to podobnou atmosféru jako HANGOVER. Doporučuju. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mají tě rádi. Jako já, než jsem tě poznal." Koho? No jasně, že Aldouse, který rád líže, kouří, zpívá, filozofuje a monogamně souloží s každou kráskou. Tlustý Aaron se sice také snažil přijít s nějakým tím svým špekem do mlýna, ale jeho snaha zůstala ve stínu motajícího se torpéda zvaného Aldous. Nečinilo mi vážnější potíže pobavit se a taky jsem rád slyšel The Clash, Sex Pistols a podobnou chátru, na niž reagují mé uši značně pozitivně. ()

Související novinky

Další černá vlajka na obzoru

Další černá vlajka na obzoru

03.08.2010

Britský komik Russell Brand, který se tento týden vrací do našich kin jako excentrický rocker z Kopaček v spin-offu Dostaň ho tam, touží po šermování a plavbě na rychlé lodi. Ve filmu studia 20th… (více)

Reklama

Reklama