Reklama

Reklama

Strom sefirotů

(amatérský film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Nejnovější podání staré židovské legendy, tentokrát viděné očima té nejmladší filmové generace. Česká televize relativně často – a s vědomím souvislostí – podporuje tvůrčí rozvoj i té nejmladší filmové a televizní generace. Činí tak i v případě, že mladí tvůrci sami vykročí do rizika filmové práce, kdy mnohé riskují pro splnění svých představ.
Středometrážní film „Strom sefirotů" autorů Tomáše Nesnídala (scénář a režie) a Aleše Vašíčka (scénář) je dokladem právě takového typu spolupráce: mladí tvůrci, kteří nebyli sami schopni dokončit svůj originální projekt, požádali o pomoc a podporu Českou televizi, která velmi dobře ví a cítí, jak důležitá a perspektivní je otázka podpory mladé generace, možná ještě nezkušené či nevyzrálé, nicméně plné vůle a odhodlání.
Filmová povídka „Strom sefirotů" je pravděpodobně nejnovější reflexí často zpracovávaného tématu: starých židovských legend a tajemné postavy staré židovské Prahy – rabbiho Loewa a jeho Golema. Příběh – legenda je ve Vašíčkově a Nesnídalově podání velmi originální, pohrává si se současností i minulostí, s fakty a jejich logikou, a i když tak činí možná ještě nepříliš obratně, činí tak upřímně a s chutí zkusit něco nového, jiného, nečekaného.
Kameramanem tohoto středometrážního projektu, na němž se kromě ČT podílí i společnosti Alfred production a Gang production, je Ondřej Ctibor. V hlavních rolích uvidíme Davida Cynka, Lindu Biedermanovou, Michaelu Hořejší, Přemysla Jandu a další. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama