Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (857)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejspíše největší překvapení sezóny, co se blockbusterů týká. Krásný příklad toho, jak film může doplatit na nedotažený marketing a špatnou distribuční strategii. Především tomu lze přičítat špatnou recepci filmu, který přitom udivuje filmařskou hravostí a vynalézavostí. Vtipně si pohrává se střihovou skladbou, intertextuálními odkazy na předešlé verze příběhu i s formou vyprávění (zadržování informací, falešná vodítka ad.). Na rozdíl od hollywoodských adaptací pohádek (Sněhurky, Karkulky) posledních let, se Jack nebere tak vážně (suchý anglický humor mu padne jako ulitý) a míří především na prepubertální chlapce/diváky. Některé trikové sekvence sice nejsou nejvyvedenější a Nicholas Hoult s Eleanor Tomlinson nejsou zrovna lákadlem pro davy. Vzhledem k tomu, že příběh o Jackovi mám rád už od té doby, co brázdil televizní moře (především na stanici Hallmark) a Bryan Singera považuji v rámci Hollywoodu za výjimečný talent, byl jsem s touto zábavnou fantazy jízdou spokojen. Jako bych se díky Jackovi vrátil do doby, kdy filmy jako Pyramida hrůzy, Rošťáci nebo Pán Prstenů, pro mě představovali zásadní divácké zkušenosti. Film, ze kterého musí být každé průměrně inteligentní dítě (a průměrně infantilní dospělý) na větvi. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Udav se mojí kostrou! Přesně tak, bylo to v češtině - auč! Fajn rejžové se dávají na pohádky pro malé caparty, jo? Nejdřív Raimi, a teď Singer... Dítě se ve mně naneštěstí naplno probudilo jen v případě Oze, a tam jsem také nebyl v sále v šoku z dabované verze. Bryan akci umí a vyprávět obyčejně taky, tak proč z toho mám tak unylý dojem? ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ale nábeh na štyri. Postavy mohli byť šťavnatejšie a viac hláškovať, herci by si to určite viac užili. Takisto by som bral unrated zostrih s explicitným žraním človečiny. Priamočiarosť a skratkovitosť sa ukazuje ako pozitívum, pretože to vďaka nim dobre šlape, triky sú veľmi dobré až super a finálna polhodina je epik. Ako rozprávka úplne v pohode. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co motivovalo tolik zajímavých jmen, že se upnuli zrovna k tomuto veskrze obyčejnému projektu. Od jmen režiséra i herců bych očekával zajímavější, viditelnější počiny. Pravda je, že jde o pohádku spíše vydařenou (z fantasy jsem si na tom nic nenašel), ale zase ne takovou, která by vyvolávala nutkání ji vidět vícekrát, např. každé vánoční dopoledne. Zkrátka, má očekávání k tomuto filmu nebyla vzhledem k námětu nijak závratná a ani po shlédnutí jsem v námětu nic, co by mělo potenciál něčeho zaznamenáníhodného nenašel. Určitě nejde o špatný, nebo snad pokažený film, Jack a obři je film, který sice tak nějak akorát naplnil má očekávání, ta ale nebyla nijak závratná. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Bryan Singer opustil od teploušování u X-menů, ale nejspíš mu to nedalo a přihřál trochu i legendární postavu mladého obrobijce Jacka. Budiž to jedna taková malá výtka, protože jinak je film parádní. Z ničeho nic prostě spadne do našich kin taková nadrsněná pohádka. Jako, dobrý, ale příště to udělejte víc pro dospělé heterosexuály. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Původně se film jmenoval "Jack the Giant Killer" (tedy nikoli "Slayer"). Tento název byl i na prvních oficiálních plakátech, avšak později se tvůrci rozhodli snímek přejmenovat. (Dlee)

  • Princip rozlišení obrů od lidí akcentem vymyslel Bill Nighy (generál Fallon): "Bryan chtěl, aby obři byli po fyzické i hlasové stránce stejní a zároveň aby se lišili od ostatních postav ve filmu. Chtěl, aby to byla rasa ojediněle zmutovaných lidí, a já jsem mu navrhnul, že by bylo dobré, aby se od ostatních lišili výrazným akcentem. A napadalo mě, že vhodný by byl severoirský přízvuk, tak jsem mu to předvedl." (Zdroj: ČSFD)
  • I tento nákladný snímek padl do oka studiu Asylum, které se živý laciným napodobováním velkofilmů a své braky dává na videotrh souběžně s tím, kdy do kin vyrážejí jejich slavnější předobrazy. Jeho Jack – Zabiják obrů (2013) má velmi podobný příběh, jen vznikl přibližně za setinu Singerova rozpočtu. (Beer Ceps)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama