Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (857)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pohádka, prostě pohádka, a tak je třeba se na ni dívat. Dnešní zmlsaný divák už neví coby, chtěl by vše dokonalé. Dokonalá je výprava (dobře, podoba s Avatarem je, ale ten také kopíroval odjinud), kamera, triky (vyděsila mě úvodní pixelová pasáž z historie obrů, naštěstí pak už bylo vše věrohodnější), hudba. Příběh je klasický - dobro, zlo, překážky, láska, padouch apod. Kdo čekal existenciální drama na téma střet různě postavených společenských vrstev, musel být zklamán. Fazole jsou fešné, trocha napětí s humorem v obří kuchyni a k tomu dobývání hradu pomocí zapálených stromů...že by inspirace LOTRem? Ale proč ne! Kvůli dětem chybí gejzíry krve (pochopitelně), i když pro mrtvoly se nejde daleko. Jack ani princezna moc krásy nepobrali, o to víc se k sobě hodili. Snad jen...fazole v medailonku? A ten medailonek byl vodotěsný? Tak to vážně pochybuji... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bryan Singer jedoucí na volnoběh a naprosto bez nápadů. Film sice uteče docela rychle, ničím extra neurazí, ale bohužel ani neoslní. A to je na Singera dost nezvyklé. Nohy mu navíc podráží scénář plný wtf postav(Ewen Bremner) a zvratů. Ewan McGregor a Stanley Tucci se sice snaží, seč můžou a princezna je nehorázně cute, ale Nicholas Hoult postrádá charisma a vůbec se sem nehodí. Navíc mi to i přes svůj rozpočet přišlo například v samotném závěru naprosto nevelkolepé. Snad si Bryan šetří pouze formu do dalších X-menů. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původně recenze z, dnes již doufám zaniklého, webu. Další známá pohádka zamířila na plátna kin. Povedlo se režisérovi X-men 1 a 2, Bryanu Singerovi, natočit slušný biják? Hned na začátek je třeba říct, o co vlastně v tomto pohádkovém filmu jde. Mladý Jack od svého otce slýchával fantastické příběhy o obrech a králi, který je dokázal vlivem své magické koruny zkrotit a poslat zpět. Uplynulo mnoho let a již plnoletý Jack se vydal na jarmark prodat, pozor nikoli kravku, ale koně s přívěsem. Co se ale nestane, Jack byl obelhán mnichem a domů se vrací s hrstkou fazolí. Mezitím však přichází první shledání s princeznou, díky které se vlastně rozpoutá, to co se rozpoutá. A teď přichází to hlavní. Princezna ráda brouzdá po království a vlivem mocného deště si opět najde cestu k Jackovi. Díky nedopatření z fazolky vyklíčí obrovský stonek a princezna je vynesena nahoru do neznáma… Ihned po této události se na výpravu do neznáma vydávají samozřejmě Nicholas Hoult, Ewan McGregor a jako vždy skvělý Stanley Tucci.. Ačkoliv se jedná o rodinný film, Singer látku uchopil akčněji a film tak nabízí pár vydařených akčních a epických scén. Je jasné, že legendy nelhaly a na zemi v oblacích opravdu žijí nebezpeční obři. S charaktery jednotlivých obrů jsem byl velice spokojen. Ti hlavní jsou vykresleni velice charismaticky a cílevědomě. Co se týče animace, tak obři jsou, ač jsem se toho před návštěvou kina bál, naprosto věrohodní a vy si budete jejich neotřepané dialogy užívat. Scénář není nikterak bombastický, ale dialogy to z mého pohledu vynahrazují. I když se ve filmu nachází pár hluchých míst, ten konec to, si myslím, dokáže hravě zamaskovat. Tento počin zřejmě nevyhraje oskara a ani mnoho kritiků nepotěší. Je však vhodný na víkendový výlet do kina s celou rodinou a zaručuji, že dětem se to bude líbit. Podle mě výborně natočený film, z hlediska kritického po mnoha stránkách možná průměr, ale jedná se o vynikající a zábavný film pro celou rodinu. Já byl s CGI efekty a atmosférou filmu spokojen. Teď si jen počkat na celkový výdělek. ...70%...[13.04.2013_Cinestar_Černý most] ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nicholas Hoult byl ještě před chvilkou zombík, který se zamiluje do Teresy Palmer a najednou je z něj chlapík, který šplá po přerostlé fazolce. Další pohádka, která dostala tu možnost, aby byla takto dobře zfilmována, hlavně po digitální stránce. Takové filmy mám potom rád, když film poskytuje ten pravý zážitek, i tak by neuškodilo, kdyby tu bylo více akce, hlavně na začátku. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli hlavní padouch říka postavě Ewana McGregora cosi ve smyslu: "To sis opravdu myslel, že jsi hrdinou tohohle příběhu?" Oh, jak moc bych si to přála - McGregorův sir Elmont je tím nejlepším na tomhle filmu, je charismatický, vtipný a sexy. Zbytek filmu je... meh, hrozně průměrný a neinvenční, bez výraznějšího pachu či příchuti. Na rodinný film se tu nějak moc drasticky zabíjí, což by nevadilo, kdyby to tu vlastně nebylo jen na efekt. A docela mě zklamala postava princezny, která tatínka krále přesvědčuje, jak je schopná a samostatná a že mu chce dokázat, že bude dobrou královnou - aby po zbytek filmu neudělala nic, co by tomu nasvědčovalo. Mužští hrdinové ji musejí stále zachraňovat před obry a ona většinou jen vyděšeně kouká, případně křičí: "Jacku!" A to je bohužel jediná ženská postava filmu! Nechci tu mít feministické řeči, ale přiznejte, že třeba taková Yvaine ve Hvězdném prachu má mnohem větší kuráž a udělá toho mnohem víc než princezna Isabelle z Jacka a obrů. 50 % ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)


  • Princip rozlišení obrů od lidí akcentem vymyslel Bill Nighy (generál Fallon): "Bryan chtěl, aby obři byli po fyzické i hlasové stránce stejní a zároveň aby se lišili od ostatních postav ve filmu. Chtěl, aby to byla rasa ojediněle zmutovaných lidí, a já jsem mu navrhnul, že by bylo dobré, aby se od ostatních lišili výrazným akcentem. A napadalo mě, že vhodný by byl severoirský přízvuk, tak jsem mu to předvedl." (Zdroj: ČSFD)
  • Severoamerické tržby dosáhly 65,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 197,7 mil. (NIRO)
  • V scéne, keď Jack (Nicholas Hoult) nájde knižku, ktorú dal Isabelle (Eleanor Tomlinson), prednesie Elmont (Ewan McGregor) vetu „I am getting awfully bad feelings about this". Podobnú predniesol v každom filme zo série Star Wars. (N0X.)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama