Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Recenze (857)

verbal 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych to vidět ještě jednou a s erkovou přístupností se vším tím detailním ukousáváním hlav, žvýkáním vojáků a používáním mletých lidí jako náplň do pirohů! Takhle musím jednu ubrat jednak proto, že si zase dvanáctiletí smradi mohli utírat snoply do sedaček v Cinestaru a kdo má potom na tom sedět, druhak za toho nového, nesympatického Patyzóna, kterému jsem ani na chvíli nevěřil, že by někdy mohl sbalit takhle píchatelnou princeznu! Jinak však z toho Brajen vydojil naprosté maximum a ukázal, že se dá natočit dokonale udělaná, přímočará a vcelku drsná fantasy pohádka, u které citlivé bukvice nepomočí růžové kapesníčky s monogramem Džordže Majkla a artoví hnědopichové tu opět roztomile dští síru nad nedostatečnou propracovaností psychologie postav, absenci Schopeenhauerovské nadsázky a naprosté ignoraci existenciálních dilemat, až se z toho za břicho popadám. Nu čož, tak si to přeslabikujeme znovu! Je to pohádka, kokoti, PO-HÁD-KA. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Sterilní digitální nuda, obdivuhodně hnusná ve všech aspektech - kostýmama, výpravou, výtvarným pojetím obrů, trikama i hereckejma ksichtama. Zbytečnost za 5 miliard Kč. Singer padá s každým filmem hloubš. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Na co Bryan Singer sáhne, to promění ve zlato. Takhle povedenou fantasy pohádku jsem už hodně dlouho neviděla. A to herecké obsazení! Jak jinak, takřka výhradně britské, nikdo jiný takhle neválí, než Britové. Nářez, jaký jsem od toho skutečně nečekala. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zábavná a rozmanitá jízda, až je mi to vlastně líto, že vůbec není čas na nějaké zklidnění či větší sepětí s postavami, argument, že je to "jen" fantasy (nejen) pro děti, rozhodně neobstojí. Nicméně poctivá a ne hloupá protiváha oněch větších spektáklů...pouze mám pocit, že to byla pro Bryana Singera taková zakázková záležitost před osobnějšími látkami. Až na načesaného Ewana McGregora. :o) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Snesitelnější než jsem čekal - po většinu stopáže vlastně docela fajn atmosférická pohádka, která se nebojí poměrně drsně zabíjet epizodní postavy (tzn. není to tak děsivě dětinské, jak jsem se po trailerech obával). Nicméně stejně je prvoligových režisérů na takovéhle fantasy čurbesy hrozná škoda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Joo, beru, takhle má vypadat moderní pohádka pro dospěljší. Zlo-dobro, kladas-hajzl, hodně kvalitního digitálu a především napínavý a dynamický děj. Ewan je tady opravdu výraznější než hlavní mužská postava. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ale nábeh na štyri. Postavy mohli byť šťavnatejšie a viac hláškovať, herci by si to určite viac užili. Takisto by som bral unrated zostrih s explicitným žraním človečiny. Priamočiarosť a skratkovitosť sa ukazuje ako pozitívum, pretože to vďaka nim dobre šlape, triky sú veľmi dobré až super a finálna polhodina je epik. Ako rozprávka úplne v pohode. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Fantasy variace známé americké pohádky rozhodně nezklame - romantika, napětí, dobrodružství, vše dávkované tak akorát v množství přiměřeném pro celou rodinu s ne zcela odrostlými dětmi. Pravda, hlavní hrdina mohl být charismatičtější, jinak ovšem děj nemá skoro žádnou chybku. Čistokrevné čtyři. Btw. Scénka z obří kuchyně je asi the best z celého filmu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není úplně dobré, když odpoledne jdete do kina na stejně digitální pohádku Zloba - Královna černé magie a večer si pak pustíte o rok starší ale digitálně ne slabší film Jack a obři. Je ale vidět, že Jack je trošku odfláklý. Ne digitálně, to snad ani nejde, spíš samotným příběhem. Nejvýraznější je totiž Ewan McGregor, který je zároveň vedlejší postavou a to už něčím smrdí. Sic se mi koukalo skoro dvě hodiny hezky, ale na rozdíl od Zloby bych se k této pohádce nejspíš už nevrátil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $195miliónovTržby USA $65,187,603Tržby Celosvetovo $197,687,603Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,291,007 //počet predaných kusov 454,466Tržby za predaj DVD v USA $12,511,168 //počet predaných kusov 788,238║ Bryan Singer je remeselne zdatný režisér čo potvrdzuje aj tu, veľkorozpočtovky zvláda aj keď patrične nedokážu otriasť pokladnicami kín aby film išiel do plusu, za to príbeh má svoju ľahkosť, sympatické postavy, zlosynov,... skôr triková stánka za tie peniaze nie je až tak moc citeľná, hlavne obry pôsobia až moc počítačovo digitálne, škoda, ale v rámci fantasy, jeden z tých lepších filmov za posledné roky /75%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hvězdný prach wannabe. Švihlá fantasy pohádka bez nadhledu i vtipu, o chemii ústředního dua raději ani nemluvě. A byť to z výše uvedených důvodů hodně dře, tak to přeci jen jakž takž jde. Korunu všemu ovšem nasazuje fakt, že pohádka po hodině a půl sice končí, ale místo závěrečných titulků se rozjede násilně naroubovaná půlhodinová bitevní vřava, která je… No, obrovsky (i když vzhledem k nesympatičnosti Jacka by se slušelo napsat spíše jackovsky) k nesnesení. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Dramaturgickej bordel s nevýraznými a nevyužitými postavami včetně obrů a nulovou chemií. Jack a princezna spolu prohodí asi tak 15 vět. Singerovi měkne mozek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SYNU, TY FAZOLE MAJÍ MOC ZMĚNIT SVĚT.“...... /// Dokonalá přehlídka CGI! Obři mě bavěj a je škoda, že mezi nima a tím vostatním (příběhem, postavama) je díra jak kráva. Ale mám dojem, že to děckám (ani těm starším) vadit nebude. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kde by mohl Pohlreich hledat (nejen) kulinářskou inspiraci. 2.) Přemejšlím, jestli zasadit čočku, nebo …mrkev. 3.) Thx za titule ,,czmimi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. (New Line) // Počet premietajúcich kín v USA: 3,525 // Otvárací Víkend v USA: $27,202,226 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sladká jízda!! Jack a Obři je sympatická fantasy pohádka,která má neskutečné scény, při kterých se zvyšuje krevní tlak a padá čelist ! Vizuálně bezchybné, akcí nabité, tempo je rychlé, obři jsou perfektní.. Impresivní zážitek ! 100% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zle, zle, zle, no proste celé zle. Neviem a ani netuším, prečo sa na to (kedysi vizionársky) Singer dal... a je mi to jedno. Slabý film, ktorý mal zrejme dosť náročnú post-produkciu, nakoľko sa zdá, že z finálneho strihu vypadli viaceré dôležité postavy, scény a momenty. Koniec zo súčasnosti bol svojím spôsobom zaujímavo zvláštny, po vizuálnej stránke je to miestami veľmi dobré a ide o dosť svojrázny mix neškodnej rozprávky s o čosi drsnejšou víziou (čo ja hodnotím pozitívne, ale niekto z toho môže byť právom rozčarovaný). Tešil ma i Ewan McGregor v dosť chlapskej úlohe, čo je uňho pomerne nezvyklé. Celé je to ale strašne nezáživne nakrútené, na postavách - mimo Ewana - vám nebude záležať a väčšina z nich je vyložene typovo zle obsadená. Bryn Singer pomaly, ale isto pochováva sám seba. Smutné, ale čo už, je to jeho život a jeho kariéra. A jeho rozhodnutia. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uprimne receno, po takovejch prisernostech jako Oz a dalsi muze bejt clovek rad i za tohle. Neni to zadnej zazrak, ale je to proste zabavna dvouhodinovka, ktera je stylove a misty atmosfericky natocena a svizne odsejpa. Singer ma sice na vic, ale to je fuk. Pribeh pusobi jako trochu modernejsi klasika, triky az na par vyjimek bezvadny. Hlavni problem sem mel s hercema, Ewan je super sympatak, ale ostatni uz za moc nestoji, obzvlast hlavni dvojka je dost mimo. Vybrat jinyho predstavitele hlavniho hrdiny, atmosferu udrzet po celou dobu temnou jak v uvodu a pridat jeste par souboju, bude to pecka, takle jen slabsi 4*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem hodně doufal, že mě Singer nějak překvapí. Hledal jsem vyšší hodnotu, snažil jsem se, co to šlo. Ale není tu. Je to jen druhořadé fantasy málo humorné i epické. Ani když vím, že to režíroval Singer, ho tu nejsem schopen najít na žádné úrovni. I ty tři hvězdy jsou v podstatě dobrý skutek. PS: 3D tu má smysl ve dvou - třech záběrech (těch z výšky na dav), jinak máte brýle nasazené jen proto, aby nebyl obraz mírně rozmazaný - s hloubkou to nijak nesouvisí. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zoufale sterilní. Je hezké, že už umíme sladit pohyb herců s trikovými záběry, naanimovat dobře komplet CGI charaktery a opatřit je solidní mimikou, ale jejich render je i navzdory rozpočtu pořád těžce nedostačující a celek je pořád do očí bijící studio. Singer navíc selhává i v inscenaci jednotlivých situací, které jsou neohrabané od počátku až po pointy. Jediné, co trochu funguje je humor (především díky Houltovi a McGregorovi). Vlastně jen díky nim není Jack úplná nuda a tedy ztráta času... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V zásadě to má ty základní prvky, který má takový film mít. Odvážného hrdinu, princeznu v nesnázích, zrádného hláškujícího záporáka, čestného hláškujícího přítele, hrozbu, zde v podobě armády obrů. Ale tak nějak tomu chybí šťáva. Víc napínavých scén, víc humoru a hlavně silnější chemie mezi Jackem a princeznou. Ti spolu ale moc času nestráví, o nějakém budování vztahu se tak mluvit nedá, prostě se odškrtne položka "Jack potká princeznu a zamiluje se", co tam máme dál? Nicolas Hoult je prkenný, nesympatický a do hlavní role naprosto nesedí. Kdo své role ustáli s přehledem jsou Ewan McGregor a Stanley Tucci, oba však v příběhu hrají víceméně druhé housle. Závěrečná bitva pak tak nějak skončí dřív než začne, v podstatě se omezí na přetahování se o padací most. Prostě by to chtělo buď mít film tak o půl hodiny delší a doplnit to pravé koření co dělá pohádku pohádkou, nebo se naopak vykašlat na atrakce okolo a soustředit to čistě na Jacka a princeznu (a Jacka prosím vyměnit za někoho sympatičtějšího). Nicméně i tak to stále je docela sympatická věc, které k vyššímu hodnocení zas tak moc nechybělo. ()

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama