Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (857)

kinej 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co motivovalo tolik zajímavých jmen, že se upnuli zrovna k tomuto veskrze obyčejnému projektu. Od jmen režiséra i herců bych očekával zajímavější, viditelnější počiny. Pravda je, že jde o pohádku spíše vydařenou (z fantasy jsem si na tom nic nenašel), ale zase ne takovou, která by vyvolávala nutkání ji vidět vícekrát, např. každé vánoční dopoledne. Zkrátka, má očekávání k tomuto filmu nebyla vzhledem k námětu nijak závratná a ani po shlédnutí jsem v námětu nic, co by mělo potenciál něčeho zaznamenáníhodného nenašel. Určitě nejde o špatný, nebo snad pokažený film, Jack a obři je film, který sice tak nějak akorát naplnil má očekávání, ta ale nebyla nijak závratná. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není úplně dobré, když odpoledne jdete do kina na stejně digitální pohádku Zloba - Královna černé magie a večer si pak pustíte o rok starší ale digitálně ne slabší film Jack a obři. Je ale vidět, že Jack je trošku odfláklý. Ne digitálně, to snad ani nejde, spíš samotným příběhem. Nejvýraznější je totiž Ewan McGregor, který je zároveň vedlejší postavou a to už něčím smrdí. Sic se mi koukalo skoro dvě hodiny hezky, ale na rozdíl od Zloby bych se k této pohádce nejspíš už nevrátil. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá dobrodružná pohádka , která se nemá za co stydět, jenže to je i kámen úrazu, protože takové filmy se prostě netočí za takový obrovský peníze. Nuž nezbývá, aby se film okolo sebe nesnažil tvořit auru lehkého fantasy, které dostojí snad až v úplném závěru, který se snaží využít ohraničení přístupnosti naplno. Samotný děj je jednoduše fajn, pro mě v těch nejlepších žánrových kolejích a jsem celkem rád, že podobný film se občas zjeví (před nějakou dobou tu byl poněkud romantičtěji laděný Hvězdný prach, nebo naopak do pulpu směřující John Carter. Mimochodem je celkem škoda, že všechny spájí ještě jedna věc - větší či menší finanční propad v kinech). Když to shrnu, tak se všichni zúčastnění (ať už Singer, nebo představitel hlavní role na které pěly eseje hrůzy, který mě ovšem přišel jako dostačující své roli, vytvořili nadstandart. Výrazným nadprůměrem pak byl Ewan McGregor) odvádí solidní, nadprůměrnou práci vhodnou pro odrostlejší děti i hravé, pohádkofilné rodiče. PS: Vyhněte se českému dabingu (velmi, velmi špatní obři) a 3D, obé jsem musel povinně skousnout a rozhodně nestojí za moc ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jack a obři je především filmem, který se ani na chvíli nesnažil tvářit jako dospělá a temná fantasy, mám pocit, že to ani Bryan Singer neměl vůbec v úmyslu, jedná se o čistokrevnou pohádku, takže rozhodně filmu nemůžu vyčítat menší dětinskost, jako celek je to moc fajn. Hlavní romance je taková ta starodávná, klasická pohádková, jsou zde povedené momenty a nenudila jsem se. Hvězdu dolů dávám akorát za záporáka a jeho poskoka především v první půlce, ta postava totiž byla vážně špatně napsaná a velmi velmi trapná. Film na víkendové vypnutí mozku a myslím, že parádní film pro rodinu s dětmi. Lepší 3* ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejspíše největší překvapení sezóny, co se blockbusterů týká. Krásný příklad toho, jak film může doplatit na nedotažený marketing a špatnou distribuční strategii. Především tomu lze přičítat špatnou recepci filmu, který přitom udivuje filmařskou hravostí a vynalézavostí. Vtipně si pohrává se střihovou skladbou, intertextuálními odkazy na předešlé verze příběhu i s formou vyprávění (zadržování informací, falešná vodítka ad.). Na rozdíl od hollywoodských adaptací pohádek (Sněhurky, Karkulky) posledních let, se Jack nebere tak vážně (suchý anglický humor mu padne jako ulitý) a míří především na prepubertální chlapce/diváky. Některé trikové sekvence sice nejsou nejvyvedenější a Nicholas Hoult s Eleanor Tomlinson nejsou zrovna lákadlem pro davy. Vzhledem k tomu, že příběh o Jackovi mám rád už od té doby, co brázdil televizní moře (především na stanici Hallmark) a Bryan Singera považuji v rámci Hollywoodu za výjimečný talent, byl jsem s touto zábavnou fantazy jízdou spokojen. Jako bych se díky Jackovi vrátil do doby, kdy filmy jako Pyramida hrůzy, Rošťáci nebo Pán Prstenů, pro mě představovali zásadní divácké zkušenosti. Film, ze kterého musí být každé průměrně inteligentní dítě (a průměrně infantilní dospělý) na větvi. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Severoamerické tržby dosáhly 65,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 197,7 mil. (NIRO)
  • Vedení studia Warner Bros. uvažovalo o remaku snímku Excalibur (1981) a na post režiséra chtělo dosadit Bryana Singera – po finančním neúspěchu tohoto filmu (ztráty se odhadují přibližně na 150 milionů amerických dolarů) od nápadu upustilo. (fiLLthe3DD)
  • Moderní "hračkou" a užitečným pomocníkem pro skloubení obrů a lidí do jednoho záběru byla technologická novinka Simul-cam. „Simul-cam nám umožňuje natočit nejdříve obry,” řekl režisér Bryan Singer. „Potom rozmístíme čidla a můžeme promítat předem natočeného obra do prostoru na scéně nebo v exteriéru a kamkoliv v prostoru nasměruji 3D kameru, tam je obr. Vidím ho na monitoru, je to bezvadné. Pořídím záběr z jeřábu, a když pomalu jedu kamerou nahoru, pořád tam jsou. Je to vlastně projekce animovaného světa do reálného prostoru s herci. Takto jsme udělali scénu, ve které je Isabelle v kleci a obři kolem ní ji vyslýchají. Na scéně přitom byla jen pohupující se zavěšená klec, ale když se podívám hledáčkem kamery, vidím, jak scéna pokračuje desítky metrů nahoru, vidím obry, jak se pohybují kolem klece a šťouchají do ní. Je to skvělý nástroj.” (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama